Genel olarak iyi ama ruhsuz bir fuardı.
Makineler dışında aksesuar olarak sönüktü.
Kask ve mont için 2-3 mağaza vardı, onlarda da pek dişe dokunur fuara özel durumlar yoktu.
Honda, gövde gösterisi yapmış ve ben buradayım diyordu. Özellikle CBF600 ve VFR800X modellerini çok beğendim. Çok beklenen CB125 bildiğiniz bisiklet bozması gibi gözüktü gözüme. CBF150 ile yanyana koymasalardı sanıdım CB125 için daha iyi olacaktı keza gerçekten çok çok küçük bir model.
Suzuki, motorların üzerine oturulmaması için depodan artçı selesine kada koli bandı çekmek gibi dahiyane bir buluşla 2012 modellerini tanıtıyorlardı. Yine C800 en çok vakit geçirdiğim modelleri oldu. Fuar için söylemiyorum; genel olarak müşteriye yaklaşımlarını değiştirmedikleri sürece hep Yamaha ve Honda'nın gerisinde kalacaklar; aynı kafaylada devam etmekteler malesef.
Yamaha, fuarın en beğendiğim 1-2 markasındandı. Biz bir yerlere gitmedik, buradayız diyerek son derece şık modellerini getirmişler. TENERE göz dolduruyordu. Mankenlerin çorap rengi seçimleri dışında kusursuz bir standtı Yamaha'nınki..
BMW, fazla söze gerek yok! Büyüleyiciydi. Tek kelimeyle
enfes modeller, endurosundan scooterına kadar hemen her segmentte yeniliklerle doluydu! Fuardaki favori standımdı.
Mondial, tahminlerime göre yavaş yavaş piyasa payını diğer Çinlilerle paylaşmak zorunda kalacağının bilincinde, yine kurumsal yaklaşımlar ve samimi müşteri ilişkilerinden uzak; aile şirketi kafasıyla iş yapmaya çalışıyorlardı. Bayağ büyük alan kiralamışlar fakat modellerini hiç gözüm tutmadı.
Regal Raptor, standına geldiğimizde kız arkadaşım "Harley Davidson mı burası?" diye sordu. Güzel makineler getirmişler. Beyaz Bobber çok iyiydi mesela. Birde adını hatırlayamadığım 350'lik bir Naked vardı, onuda beğendim.
TVS, Ümraniye bayiisi Yaşar Motor olarak fuardalardı. Genel olarak ilgiliydiler. Honda'nın tam karşısında yer aldıkları için Tvs Apache RTR150 ile CB125'i görsel olarak karşılaştırma imkanımız oldu. Aradaki dağlar kadar farkıda görmüş olduk!
Ducati, zengin çocukların şık oyuncaklarınıda gördük gitmişken. Her motorcunun rüyası, benimse bir türlü beğenemediğim tüm modellerini getirmişler. En çok ilgi gören stantlardan biriydi herhalde.
SYM, fuardaki mankenleri en güzel firmaydı.

Maxiscooter konusunda yine iddialı olacaklarını söyledi çalışanları ki o harika modellerle gayet normal görünüyor. Çok beğendik scooterları, kız arkadaşıma bir Mio almayı bile düşünüyoruz artık.
ST-Kanuni (Hyosung), yeni kasa GT250R'ı merak ediyordum. Ve bayıldım!

Supersport tarzı sevmeyenleri bile kendisine hayran bırakabilecek çizgilere sahip, pekçok 600cc motorla aynı ebatlarda hatta bazılarından daha iri ve gösterişli duran bir makine. Spor makine sevmesemde beni heyecanlardı açıkçası. Bunun dışında -en azından biz oradayken- fazla ilgi gören bir stand değildi ST-Kanuni. Ayrıca Husaberg'in bu sene Kuralkan'dan ayrı-bağımsız bir stand açtığınıda belirtelim hemen.
Kymco, Türkiye'de distribütör kurbanı olan markalardan biri ve fuarda da fazlasıyla hissediliyordu. "Fuar var dediler geldik" modunda takılıyolardı.
Asya Motor (Daelim, Pumarex), Daelim markasının Türkiye'ye geri döndüğünü görmek gerçekten güzel. 125'lik bir scooter'a 7000 lira istemeseler eminim oldukça tutulan bir marka olabilirler ama sanırım Asya Motor'un "biz olduk abi" yaklaşımındaki fiyat politikalarına kurban gidecekler.
Piaggio - Vespa - Aprilia, gayet iyi bir düzende tüm markalarını görücüye çıkarmış Ferco'cu abiler. Beverly 250 tam benlik scooter, Beverly 500 ise aşmış diyebilirim. İtalyan kalitesi kendisini fazlasıyla hissettiriyordu. Heleki Moto Guzzi'nin 2 oldschool makineside vardıki, salyalarımı silemedim!
-----
Genel olarak fuar özeti budur arkadaşlar. Gelecek yıllarda daha iyilerini görmek umuduyla, hepinize selamlar.