2011 YBR 125 ESD Jikle sorunu hakkında ....

Selam arkadaşlar...
Jikleyi çektiğimde eski motorumdaki gibi devir yükselip
çalışmaya devam etmiyor, tekleyip stop ediyor. Jikleyi çekip marşa
basarken gaz da veriyorum, 15-20 saniye sonra devir yükselemeden stop ediyor.
Hava ayarı ,buji, rölanti hepsi tamam,
jiklenin ayarı var mı? Bütün ESD ler mi böyle acaba?
Teşekkürler..

dostum motor sıcakken jikleyi açarsan motor stop eder. benim ybr'mde böyleydi...(2009 ybr esd city)
yeni esdlerde daha değişik karbüratör var nedir ne değildir bilemem ancak tek bildiğim varsa motor sıcakken jikleyi çektiğinde motor stop eder.
zaten soğuk motoru da mecbur kalmadıkça hiç bir zaman tam jikleyle çalıştırma.
artı ybrde gaz vererek motor çalıştırılmaz, motor çalışır çalışmaz az bir gaz verilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Denildiği gibi motor sıcakken jikle çekildiğinde stop eder. Her motor için aynı sıcaklıkta jikle çekmek gerekmeyebilir. Mesela önceki motorumda kışın jikleyi çekmediğimde sadece düşük devirde çalışıyordu. Ama şimdiki motorumda kışın jikleyi çekmezsem stop ediyor. Yani ne zaman jikle çekmen gerektiği her motorda aynı olmayabilir.

ayni sorunu bnde yasiyorum suan motorum 0 sadece 130 km. de fakat jikleyi aktif edip calistirinca gaz vermezsen stop ediyor.. arkadaslarin ybrlerinden baktim jikle acikken marsa basinca devir 2.300 - 2.500 araliginda oluyor.. forumda arastirdim jikle acikken marsa basmak yeterli sanki gaz veriyomus gibi devir yukselir yazmis herkes.. ama ben motorun basinda gaz kolu cevirerek bekliyorum surekli.. bu sorunu nasil cozerim arkadaslar lutfen yardimci olun..

Aynı motordan bendede vardı malesef bunlar böyle demekki yada bendede aynı sorun vardı jikle çekili halde iken devir kendi kendine artmıyordu..Kendim gaz verip öyle ısıtıyodum...Aslında ısıtmıyodum ESD yi çalıştırıp yürüyordum cbf 150 ler gibi..

Şu an kullandığım 2008 ybr 125 te herşey normal jikle çekiliyken marşa basmam la devir saati 3 bin rpm e çıkıyor..Demekki ESD ler böyleymiş..İtiraf edeyim ESD benim 2008 den çok daha az yakıyor buda bi gerçek..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benim motordada değişik biraz garajda duruyor motor garajda kışın öyle buz gibi soğuk olmuyor 1-2 gün çalıştırmamışım gidiyorum jikleyi yarım açıyorum basıyorum marşa çalışmıyor kapatıp tekrar basınca çalışıyor zaten motor sıcakken hiç çalışmıyor yani daha motoru aldım alalı jikleyle çalıştırmadım ama hatırlıyorum eski sahibinden motoru alırken kıştı yerlerde karlar vardı o zaman o yarım jikleyle çalıştırmıştı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar