2011 Model MR Vulture alsam başım ağrır mı ?

İlk defa motosiklet alıcam piyasa durdurak bilmeden uçuyor sürekli para biriktiriyorum bir çinli alıp başlayalım dedik ona bile bütçe yetmez oldu 2011 MR Vulture buldum bir adet link: https://www.letgo.com/tr-tr/i/mondial-150-mr-vulture_092f98f7-f7e7-499a-a378-133b27413936 ilk defa alacağım içinde hayliyle pek anlamıyorum çevremde de kullanan eden yok abi gel bakalım diyebileceğim fikrinize danışmak istedim arkadaş ben 3ncü sahibiymiş. Bütçem max 7500.

motor çok bakımlı görünmüyor ama o fiyatlara da daha iyisini bulurmusun şüpheli. daha önceden 125 kt kullandım. 2 sene falan. tam bir titreşim canavarı idi ama bir sorun cıkarmadı. şimdi ybr esd 125 kullanıyorum. tavsiyem bütçeni biraz yükseltebilirsen ybr veya cbf alman olacaktır. motora binmekten zevk alırsın. km sine de çok aldanma. yüksek km bir ybr veya cbf sıfır çinliden iyidir. temiz kullanılmışlarsa çok uzun km ler sıkıntısız kullanılabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim. YBF-CBF'lere bile artık uçuk kaçık fiyatlar istenmeye başlandı herhalde 50CC ile başlayacağım motosiklete :(

Motosikleti
D400
Mondial vultureyi 1.5 sene kullandım, baslangıc motorumdu. benimde 2014 modeldi gerçi ama km olarak bu ilandaki ile aynı.

artçı ile dağ bayır tepe gezdik gık demedi.

motor blogu zaten mondial in en saglamlarından, eğer km dogru ise tertemiz diyebiliriz.

kalan tüm ıvır zıvırları ucuz zaten, bu motorda sana 2 şey sıkıntı yaratır kalanı zaten karadüzen makina.

1- Elektrik tesisatı - bu 10 yaşında oldugundan kaynaklı sıkıntı, ama full tesisat 180-200 liraya alınıyor zaten
2- benzin göstergesi problemi. zaten sağlam calısan baslangıc çinli motor görmedim henüz. ama ben yaptırmadım zaten yedek deposu var.

ancak motora bakınca sağa yatmış gibi duruyor, koruma demiri aritmetik değil, içeri bükülmüş.
arka ayaklıkları değiştirmiş, devirme kaynaklı olabilir
akü üstündeki grenajları boyatmış ya da orjnal değil değişmiş
kornayı değiştirmiş
elcikleri değiştirmiş

Son düzenleme:
Mondial vultureyi 1.5 sene kullandım, baslangıc motorumdu. benimde 2014 modeldi gerçi ama km olarak bu ilandaki ile aynı.

motor blogu zaten mondial in en saglamlarından, eğer km dogru ise tertemiz diyebiliriz.

kalan tüm ıvır zıvırları ucuz zaten, bu motorda sana 2 şey sıkıntı yaratır kalanı zaten karadüzen makina.

1- Elektrik tesisatı - bu 10 yaşında oldugundan kaynaklı sıkıntı, ama full tesisat 180-200 liraya alınıyor zaten
2- benzin göstergesi problemi. zaten sağlam calısan baslangıc çinli motor görmedim henüz. ama ben yaptırmadım zaten yedek deposu var.

ancak motora bakınca sağa yatmış gibi duruyor, koruma demiri aritmetik değil, içeri bükülmüş.

Evet sordum durduğu yerde devrildiğini herhangi bir kazası olmadığını söyledi. Siz herhalde pek sıkıntı olmayacağını alınabilir olduğunu düşünüyorsunuz ? Motosiklet 2012 çıkışlı masrafı ve sorunu olmadığını belirtiyor.

Motosikleti
D400
editlemiştim mesajı siz öncesinde alıntılamışsınız, mesajı tekrar okuyaiblirsiniz :)

hocam bütçenize göre fazla seceneğiniz zaten yok. diğer secenek olarak fiyatları artmadıysa drift alabilirsiniz.

Eğer km dogru ise ben alırdım. ancak km 'yi mutlaka teyit ettirin, hgs den önceki muayane kayıtlarını inceleyin, hasar kaydına bakın.

alınır tabi. en kötü 500 tl ye silindir atarsın uzun süre de binersin.
elcikleri, pegleri, koruma demirini orijinal takarsın 200 tl ye çiçek gibi olur bence.

hatta biraz araştırırsan drift'de alınır. drift'de güzel motor.

editlemiştim mesajı siz öncesinde alıntılamışsınız, mesajı tekrar okuyaiblirsiniz :)

hocam bütçenize göre fazla seceneğiniz zaten yok. diğer secenek olarak fiyatları artmadıysa drift alabilirsiniz.

Eğer km dogru ise ben alırdım. ancak km 'yi mutlaka teyit ettirin, hgs den önceki muayane kayıtlarını inceleyin, hasar kaydına bakın.

Plaka istedim gitmeden sorgulatayım bir sorun çıkacak mı bakalım değişenlerini söyledim başka olup olmadığını sordum geri dönüş bekliyorum. Benimde gönlümde almak var ama ilk motosiklet olunca insan sorun çıkmasın istiyor ne kadar yaşı vs olsada geri dönüş beklerken piyasa araştırmasına devam edeyim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Durduğu yerde düşen motor o kadar hasar almaz. Elcikler, peg, sinyaller ve korna değişmiş. Fardan emin değilim. Koruma demiri yamulmuş. Depoda da eziklik var sanırım. Bunlar çok önemli şeyler olmayabilir ama zincir dişli seti, debriyaj balatası, hava filtresi,buji, akü ve takım lastik gibi masrafın olabilir.

Durduğu yerde düşen motor o kadar hasar almaz. Elcikler, peg, sinyaller ve korna değişmiş. Fardan emin değilim. Koruma demiri yamulmuş. Depoda da eziklik var sanırım. Bunlar çok önemli şeyler olmayabilir ama zincir dişli seti, debriyaj balatası, hava filtresi,buji, akü ve takım lastik gibi masrafın olabilir.

Motosikletin göstergesi km sayacı da değişmiş 2.300 KM önce motorun maşallah her şeyi değişmiş hevesimi kırdı açıkcası :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosikletin göstergesi km sayacı da değişmiş 2.300 KM önce motorun maşallah her şeyi değişmiş hevesimi kırdı açıkcası :(

Km sayacı değişmişse kuvvetle muhtemel 17 bin km.de değil o motor. Her ne kadar Vulture, sınıfına göre kuvvetli ve sıkıntısız bir motor olsa da ve adamın ilan fiyatı öyle çok abartı durmasa da yine de cepte 1000-1500 TL kötü günler için dursa iyi olur. Ha alınmaz mı? Bütçe, parça erişim imkanı, iyi bir ustan varsa alınır.

Motosikleti
CB650R
Vulture gerçekten sağlam bir motosiklet
Ama bu ilandaki o fiyatlara zor 5 taş çatlasın 5.5 fazlası etmez
Niye etmez?
1-Elcik değişmiş
2-Manetler değişmiş
3-Pegler değişmiş
4-Egsoz sacı yok
5-Yan kapaklar boyanmış
6-Depo ezik ve boyanmış
7-Km saati değişmiş
8-Sele kaplanmış
9-Şase muhtemel kuvvetle yamuk. En önemlisi bu

Sahibi olan arkadaş iyi güzel masraf yapmış ama zor ya valla bu devirde daha zor hemde

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa

Katılıyorum, yanlış anlama ama herhalde karıştırdın simetrik demen lazım, hatta simetrik durmuyorun doğrudan karşılığı da asimetrik, naçizane bir bilgi:)

Size tavsiyem ilk motor olarak pahalı motordan kaçınayım derken de sizi motordan soğutacak bir modele bakmayın, cbf, ybr gibi modellere bakın kendini kanıtlamış sizi zor durumda bırakmayacak modellerdir, fiyatlar nispeten diğer modellerden yüksek ama "ucuzdur vardır bir illeti..." lafını unutmayın.

Yorumlarınız için teşekkür ederim ilanı açarken bir çok bilgi verilmemiş sordukça öğrendiğim için güven vermedi bana bu motosikleti almaktan vazgeçtim artık bütçemi arttırmaya çabalayacağım ya da fiyat bandında temiz bir tane düşürmeye yorum yapan herkese tekrardan teşekkürler umarım ilk motosikletimi aldıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım bir konu en kısa sürede nasip olur.

Motosikleti
D400
matela hocam, evet niye ters yazdım bende simdi okudum. simetrik yazacaktım oraya. acaba telfon mu otomatik değiştirdi yoksa ben mi yanlıs yazdım bilemedim :queen:

bymyzz km saati değişti ise alma , 17 bin kesin 47 bindir :D

Mr Vulture benim ilk motosikletimdir, sanırım Mondial'in yanlışlıkla sağlam yaptığı bir motosiklet.

Tabii ki aerodinamik, frenler , viraj v.s. tırt ama ne soğukta çalışmamazlık yaptı, ne tekledi, ne performans kaybetti ..

Sattığım kişi de 88 000 km'de hala kullanıyor, ilginç geliyor bana da ..

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Size tavsiyem ilk motor olarak pahalı motordan kaçınayım derken de sizi motordan soğutacak bir modele bakmayın, cbf, ybr gibi modellere bakın kendini kanıtlamış sizi zor durumda bırakmayacak modellerdir, fiyatlar nispeten diğer modellerden yüksek ama "ucuzdur vardır bir illeti..." lafını unutmayın.

Başka model olsa katılmazdım ama Drift ve Vulture modelleri için bu dediğinize katılmıyorum. Biri demiş Çin alınmaz, herkes diyor Çin alınmaz.. Bu motor cbf kadar rahat olmasada cbf ve ybr'den her konuda üstün bence.

Edit: Frenler hariç. O frenler insanı hayattan soğutur.

Motosikleti
Mt25
Eski bir drift kullanıcısı olarak alınır diyorum. Biraz da şans işi. Ben kazalı olduğunu bilerek aldım ve 1 yıl kullandım bir kere yolda kalmadı, sorun çıkarmadı. Yedek parça konusuna hiç girmeyeceğim bedavadan hallice. İyi bir markanın iyi bir modelini sıfır alsanız bile elinizde kalma ihtimali her zaman var. Üzgünüm ama burası Türkiye..

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Başka model olsa katılmazdım ama Drift ve Vulture modelleri için bu dediğinize katılmıyorum. Biri demiş Çin alınmaz, herkes diyor Çin alınmaz.. Bu motor cbf kadar rahat olmasada cbf ve ybr'den her konuda üstün bence.

Edit: Frenler hariç. O frenler insanı hayattan soğutur.

Haklısınız sonuçta ben çinli motor kullanmadım ama cfmotor modellerini çok beğendim test de ettim, yani bir önyargım yok, uzakdoğu iki tane sym motorum oldu.

Belirtmek istediğim şu mesela gitara başlamak istiyorsunuz, 100 tl'ye de gitar var ancak tellerinden, sapına, ağacından, sesine sizi müzikten soğutur. Bu şekilde hevesiniz kaçar ancak bilindik markaların en alt modeli bile her şekilde etüt için uygun gitarlardır.

Motorda öyle siz demişsiniz o frenler insanı hayattan soğutur. Fren en hayati konulardan biri lastik gibi, eğer ki motora başlıyorsanız bu kadar hayati konularda sıkıntı yaratacak marka model alınmamalı, işi piyangoya bırakmamalı, başlangıç motoru diye sizi motosiklet hevesinden soğutacak kadar riskli bir motor almamak lazım, bilindik markaların da sıkıntılı olanı var ancak istatiksel olarak daha düşük, yani riski daha az, acemi olan kişi ne fren ne teker ne malzeme kalitesini çok iyi bilebilir, bilmediği için de başına iş alabilir, bu aslında hız motoru ile de başlamaya da benzeyebilir, hiç bilmeden param çok deyip çok iyi ve güçlü bir modeli almak da aynı risk, ben olsam ya sıfır kendini kanıtlamış cf 150nk gibi ya da ikinci el bir bilindik marka alırım riskim az olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar