HONDA PCX yakıt tüketimini merak edenler için;
Bir Amerikan sitesinden edindiğim resmi bilgiye göre bir galon ile 110 mil.
3,785 litre = ABD galonu
110 mil X 1.609 km = 177 km.
3,785 litre/1,77 = 2,14 litre 100 kilometrede yaklaşık olarak harcadığı benzin.
(4,17 X 2,14) / 100 = 1 kilometrede yaklaşık 9 kuruş (bugünün benzin fiyatı ile)
Gayet başarılı bir tüketim rakamı. Agility city yazmış arkadaş. Arada aynı cc olmasına rağmen ciddi güç ve performans farkı var. Bunu unutmamak lazım. Hem daha hızlı daha çabuk hem de daha az yakan bir motor. Hem de Honda. Daha ne olsun.
Arkadaşlar, iki hafta önce PCximi aldım. 125 cc için oldukça atak bir scooter. Fren sistemi çok iyi. Benzin ortalama 2.7 l/100km. Sanırım sürati elektronik olarak sınırlandırılmış, 105 kmye kadar kesintisiz olarak çıkıyor. Fakat hiç bir şartta 105 kmyi geçmiyor. Orta sehpa üzerinde de denedim, 105i geçmedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Sınırlandırma kaldırılabilir mi? Bilgi verebilirseniz memnun olurum. Bir de ben Mersin de arka çanta için takma aparatı bulamadım. Nereden temin edebilirim?
Orta sehpada hız testi?
Nasıl oluyor o iş?
bu motor 125cc scooter sınıfında bence en iyisi kusursuz bana göre:cat: bu arada arkadaşlarında dediği gibi bu motosiklet son sürat konusunda sınırladırılmış 105-110 km arasında kesici devreye giriyor kesici olmasa bence 120-125 km ye kadar çıkar
o motor 110 görsün ben ps150 mi onlara vericem
şimdi hayal kırıklığına sebeb olmıyalım bu motorun görebileceği maksimum en iyi hız 100 kmdir.en düşük hacimli ybr125 bile 1 hp daha düşük olmasına ragmen cant inci ve vitesli oluşuyla bu motoru geçer ki ybr 100 bile görmüyo en iyisi olmadıkça bu yenilerinin.