2008 yılı motosiklet vergileri

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ya bişi sorcam millet

toplam 0.oo görünüyor ama 2oo7 de borç 36 ytl görünüyo nasıl iş yaw :) Şöyle ;

Anladığım kadarıyla 2007'nin 2. taksitini yatırmamışsın, faiziyle birlikte ödemen gerekiyor.

Yok yatırdım diyorsan dekontunla beraber maliyeye gidip itiraz edersin ve düzeltirler.

Yok yatırdım ama dekontumuda yırttım attım diyorsan hiiç uğraşma git bir daha yatır...

Vergiyi öderim dert deilde şu benzine bu kadar zam yapmıycaklardı.. :queen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
tekerlekli sandalyenin %1 lik kdv sinin %18 yapılmasını biriniz açıklayın madem birşeyleri savunmak istiyorsanız.

Kendi verdiğin linki dikkatli okumanı tavsiye ederim. Çünkü bir önceki mesajında tekerlekli sandalyeden bahsediyorsun ama haberde tekerlekli sandalye geçmiyor. Bahsi geçen şey engelli arabasıdır. Ve ne yazık ki ülkemizde haberleri yada duyumları kendimize doğru yontmak milletce geleneğimizdir.

KDV si % 1 den % 18 e çıkarılan şey Tekerlekli Sandalye değil Engelli Aracıdır.

Yani engelli için özel dizayn edilmiş otomobil diyebiliriz kısaca.

Fakat bu araçlardan ÖTV alınmamaktadır. (ÖTV alınmama kararı 2004 de çıkmıştır, o zaman iktidar kimdi?)

[not]4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle 31.07.2004 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere engellilere taşıt araçlarının satın alınması sırasında bazı vergisel avantajlar sağlanmıştır.[/not]

Bazı tekerlekli sandalye satış fiyatları (güncel) :

Fiyatı : 130,00 YTL + KDV
KDV Dahil : 131,30 YTL

Fiyatı : 200,00 YTL + KDV
KDV Dahil : 202,00 YTL

Hatta Hurriyetten konu ile ilgili bir link :

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7957971.asp?yazarid=82

Linkin özeti :

[not]Engelliler, 2008 yılına, "KDV şoku" haberi ile girdiler.

Bazı gazetelerde, engellilerin kullandığı tekerlekli koltukların, yüzde 1 olan KDV’sinin 17 puan artırılarak, yüzde 18’e yükseltildiğine dair haberler yayınlandı. Haberin devamında, engelliler için imal edilmiş özel taşıtlar ile motoru ya da hareket ettirici bir tertibatı olsun olmasın diğer taşıtların KDV oranının da, 1 Ocak 2008’den itibaren, yüzde 1’den, yüzde 18’e yükseltildiği belirtiliyordu.

Hemen belirtelim, bu haberler doğru değil.

Nedenine gelince, özürlülerin eğitimleri, meslekleri ve günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş, her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları, KDV’den müstesna tutuluyor (Bkz. KDV Kanunu Md.17/4-s).

İlgili yasa maddesinde de belirtildiği gibi, engellilerin, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş araç ve gereçlerden, yüzde 1 dahi vergi alınmıyor. Bu istisna değişmedi yani halen yürürlükte... Kararname ile yapılan düzenleme, KDV istisnasından önce yürürlükte bulunan mal ve hizmetlere uygulanacak oranların belirlendiği % 1 KDV oranına tabi listede yer alan ve istisna düzenlemesine aykırı olan metnin liste kapsamından çıkarılmasından ibaret. Başka bir anlatımla, yapılması zorunlu teknik bir düzenleme "KDV zammı" gibi algılandı.

Şükrü KIZILOT[/not]

Muhalefet demokrasilerde olmazsa olmazdır, ama belden aşşağı vurmakla olmaz:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eyong açıklama için sağol . uğraşmışsın baya belli .... bu kadar duyarlı olman çok hoş ...
benim yanlış anlamam zaten zam konusundaki fikirlerimde yavaş yavaş değişiyor. neredeyse zam yapıldı diye sevineceğim.
neyse o zaman iyi yapmışlar bu engelli araçlarının kdv oranını yükseltmekle. zaten vergi adaletsizliği vardı. düzeltilmiştir.

Son düzenleme:
Benzine zam, vergiye zam, zam zam zam zam ::deliir::::deliir::::156::::fool::

Motor için 1 ay bedava çalışıyodum. Artık bundan sonra benzin,masraf,vergi derken en az 3 ay bedava çalışacaz... :mrgreen::mrgreen:

Benzine zam, vergiye zam, zam zam zam zam ::deliir::::deliir::::156::::fool::

Motor için 1 ay bedava çalışıyodum. Artık bundan sonra benzin,masraf,vergi derken en az 3 ay bedava çalışacaz... :mrgreen::mrgreen:

İyiki 250cc motorun var ya 600cc olsaydı:queen:

Motorun vergisi+bakımı+azıcık gezsen yeni zamlı benzin parası üstüne bide gittik yeni mont aldık....

Anlaşıldı ben yine lastik alamicam yaaaa :pr:

Motorun vergisi+bakımı+azıcık gezsen yeni zamlı benzin parası üstüne bide gittik yeni mont aldık....

amman diyim lastik çok önemli lütfen fiüten litfeng amaaa :mrgreen::mrgreen:

Bnm için yardım kampanyası başlatmanız gerekecek o zaman :queen:

Önemli olmasına önemli de para yok naapiym :)

Vergiyi öderim dert deilde şu benzine bu kadar zam yapmıycaklardı.. :queen:

lpg taktirsana abla sen motoruna:p:p:p belkim ozaman gider

Bnm için yardım kampanyası başlatmanız gerekecek o zaman :queen:

Önemli olmasına önemli de para yok naapiym :)

ben motor yagini alirim arka lastigin % 10 unu da bana yaz :queen::queen::queen:
o deilde ben daha hic mtv yatirmadim yaaaa 3 tane oldu

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Ciddi ciddi yazdığına pek ihtimal vermesemde yinede uyarmak istedim.

Lastiklerin diş derinlikleri limitlere yaklaştığında değiştir, lastiklerin son kullanım tarihleri dolduğunda diş derinliklerine bakmaksızın değiştir.

Motosiklette güvenlik sıralaması yapılsa ben lastik, kask, diğer korumalar derim.

Sakın ihmal etme, etmeyin:)

ben motor yagini alirim arka lastigin % 10 unu da bana yaz :queen::queen::queen:

Valla yazdırabilirim bak çok çirkef bi anıma denk gelirse :p

aYe bende biliyorum ama olmayınca olmuyor işte. Sezona kadar üstündekilerle idare edeceğiz, o zaman da biriktirememiş olursam kulağımı çekersin :queen:

aYe bende biliyorum ama olmayınca olmuyor işte. Sezona kadar üstündekilerle idare edeceğiz, o zaman da biriktirememiş olursam kulağımı çekersin :queen:

yok nedemek ne onemi var ben hazirim tabe bulabilirsen ozaman:p:p:p:p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Sezona kadar binme öyleyse, lastik konusunda acı bir tecrübem var, şanslıyımki bu tecrübe 4 teker üstündeyken oldu, 2 tekerde adına tecrübe diyemezdim.

Yağ koyma su koyma lastiğini yenile, yenileyemiyorsan binme binerde düşersen düşmüşsündür zaten başlık aç ki geçmiş olsun diyelim:p

Latif nasıl bulabilirsen benim orjinal brandam nolucak, benidemi kandırdın:p

Anladığım kadarıyla 2007'nin 2. taksitini yatırmamışsın, faiziyle birlikte ödemen gerekiyor.

Yok yatırdım diyorsan dekontunla beraber maliyeye gidip itiraz edersin ve düzeltirler.

Yok yatırdım ama dekontumuda yırttım attım diyorsan hiiç uğraşma git bir daha yatır...

Yok yatıramadık :pr: Bide şimdi ikibinsekizin ilk taksiti çıktı.Bizimde lastik parası vergilere gidicek ...
Bu arada aYe :)

lpg taktirsana abla sen motoruna:p:p:p belkim ozaman gider

o deilde ben daha hic mtv yatirmadim yaaaa 3 tane oldu

Benzini filan boşver.. Sen benim mtv leri öde de aklın başına gelsin:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar