2008 YAMAHA R1 Komple motor ihtiyacı

Merhaba arkadaşlar

başıma talihsizbir olay geldi 2008 model olan yamaha r1 motorsikletim yağ pompası görevini düzgün yapmadığı için yaklaşık 200 km sürattayken motor yatağıda dahil olmak üzere tüm parçaları kırdı. şimdi kanuna uygun ve ucuz olsundiye faturalı 2008 model yamaha r1 motoru arıyorum. yardımcı olmanızı umarım.

saygılarımla

Böyle Bir başlık daha önce 1 kaç kez daha görmüştü hatta 1,2 tanede böyle ilan gördüm Komple Motor dağılmış diye
Acaba Kronik bir probblemmi Yoksa sadece tesadüfmü

geçen günlerde 2-3 tamirci ve bir kaç motorcu arkadaş muhabbet ederken bende dinleyici olarak aralarına katıldım motorlarda ağır bakım yapılırken otuzbin kilometre gibi yağ pompasının değişmesi gerekir diye sonuca vardılar yüksek devir çeviren veya büyük hacimli olup torku fazla olan makinalardaki aşınmayı en aza indiren yağlama ve yağ pompasıda ucuz bir şey daha sonra yatak ve eksantirik probleriyle uğraşmaktansa değişmeli dendi

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
çok geçmiş olsun!

gözümün önünde cereyan eden benzeri bir olay yaşadım..

geçen yıl kış biterken istanbul forum decathlon mağazasının motosikle park alanında benim motorun yanına 2008-2009 bir R1 park etmiş, mağazdan alışveriş yaptıktan sonra bir baktım motorun sahibi motorun başında, altına akan yeşil sıvıya bakıp kara kara düşünüyordu! tabi bende o şaşkınlıkla yanına gittim (orta yaşlı bir abi) -geçmiş olsun! dedim ne olduğunu sordum! kendiside; kış boyunca motorun yattığını, ortalama 1 km mesafedeki evinden gelip ve buraya park ettiğini, geldiğinde ise bu manzara ile karşılaştığını söyledi! motordan sanırım antifrizli yağlı karışık bir su akıyordu, bir yerleri patlamıştı neresi karenajdan ama göremiyorduk!

bu arada marşa bastı çalıştırdı ve tekrar şok oldum!!

motor bildiğiniz yağı fazla karışım yapan MZ gibi duman atıyordu! sinek ilacı arabasından beterdi desem yeri var

adam çok üzüldü lanet olsun der gibi motoru olduğu yere bırakıp yan taraftaki cafeye gitti..

sanırım r1 conta yakmıştı..

büyük dağın büyük dumanı oluyor. umarım aradığınızı bulursunuz bu tip hatalar anca fabrikasyon hatalardan oluyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yamaha yetkili bayisi ile temasa geçmen lazım...
Yasal yollardan getirtmek sana 15-20 bin liraya maalolur...
Eğer pistte bineceksen tırcılar dönüşte getiriyorlar.. çok az km li çıkma motorları...
10000 lira civarında bir fiyata...
Ama trafiğe çıkamassın...

O kadar teknolojik alet hiç mi uyarı vermedi eminim bu tür sorunlar için ikaz lambası vardır :silent: Çok kötü bir durum bereket sana birşey olmamış 200 kmh ciddi bir sürat.

Merhaba arkadaşlar

başıma talihsizbir olay geldi 2008 model olan yamaha r1 motorsikletim yağ pompası görevini düzgün yapmadığı için yaklaşık 200 km sürattayken motor yatağıda dahil olmak üzere tüm parçaları kırdı. şimdi kanuna uygun ve ucuz olsundiye faturalı 2008 model yamaha r1 motoru arıyorum. yardımcı olmanızı umarım.

saygılarımla

Genellkle R1 ve fazer grubunda ortaya çıkan bir durum,aslında debriyaj balatasının aşinma zamanlarinda oluşan bir rahatsızlık
parçalı kırıklar oluşuyor balatada ve yağ pompası çıkışını tıkıyor bu kalıntılar,sonrada bu üzücü olay hiç yoktan dünya masraf!!!
devirli ve yüksek hacimli motor kullanıcıları sık kontrol ve bakımla bu sorunu aşabilirler

yorumlayan yada cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

bayiden getirttirttirirsem çok palıya mal olacak ben bu işlerle uğraşan kişilere ulaşmaya çalışıyorum yani belki perte çıkmış bir motor yada yurtdışından ihaleyle alınabilecek bir motor. bilmiyorum. sonuçta bu olayı ilk ben yaşyor olamam sanırım ikinci el faturalı bir motor bulabilirim diye tahmin ediyorum püf nokta bu işlerle uğraşan yada doğru yolu gösterebilecek güvenilir kişileri bulmak.

vala büyük geçmişolsun işin zor konple motoru bile bulsan kim bilir ne fiyat çekerler bence sen motoru dağıt kusurlu parcaları belirle ve onları sıfırıyla değiştir.parcalar konusunda yardımcı olurum tanıdık var

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yamaha türkiyeden sandık motor getirirsen sana maliyeti 18 milyarı bulur daha önce yapıldı çünkü 16 civarı verilmişti.sana önerim o motoru parça parça sat.Sonra kendineo motor için ayırdıgın parayla yeni bir motor al.r1 i zaten rahat rahat parça parça satarsın.

Çok geçmiş olsun. Bu olay azımsanmayacak kadar r1 in başına geldi, ve motor patlatanlarda orjinal yağ filitresi kullanılmadığı söylenmişti. Hatta aklımda kaldığı kadarıyla hiflo marka kullananlarda görüldüğü söylenmişti.

http://www.powersportsplus.com/parts/search/Yamaha/Motorcycle/2008/R1+-+YZFR1XB/parts.html

Fikir vermesi açısından http://www.powersportsplus.com/parts/search/Yamaha/Motorcycle/2008/R1+-+YZFR1XB/parts.html parça fiyatlarına bakabilirsiniz, ancak motorunuzun tam modelini girmeniz çok önemli ben öylesine bir 2008 yılı r1 tipini seçtim. Ayrıca gümrükleme için muhakkak bulunduğunuz ildeki ptt içinde bulunan gümrük muayene memurluğuna gidin ve derdinizi münasip bir dilde anlatın. Ticari olmayacağını vs. söyleyin

Nasıl bir gümrük işlemine tabi tutulacağınızı öğrenin. Parça sayısı çok olursa belki sadece yüzde20 gümrük vergisini ödeyip alamazsınız(bu arada motorun ruhsatı kimin üzerineyse onun adına gelmeli parçalar) ruhsat sahibine gelmezse sizi ithalat rejimine tabi tutarlar oda extra masraf çıkarabilir, en basitinden müşavirlik hizmeti için 300tl civarı bir para ödemeniz gerekir. Ama en emin yol gidip muayene memuruyla konuşmaktır.

Ayrıca kargonun kesinlikle devlet postasıyla gönderilmesi gerekir, fedex ups falan kullanılmamalı fazladan para ödersiniz. ABD den en iyisi usps şirketiyle getirmektir.

Gelişmeleride buradan aktarırsanız ileride bu sorunlarla boğuşanlara yardımcı olursunuz.

Bu arada merak ettim, acaba yağ filitreniz orjinalmi yoksa değil mi değilse markası nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar