2008 Kawasaki ZZ-R1400 & Ninja 250R

Para, para, para varlığı bir dert, yokluğu yara:salut::salut:. Dehşet makina ama Türkiye şartlarında bu makina, Gümrük vergisi+ ötv+ kdv+distribütör kar payı+bayi kar payı= 5000-6500 ytl arasında. yani motorun fiyatının iki katı:pr::pr: hadi kar paylarını es geçelim diyelim ya vergiler.

bu fiyata verseler kapış kapış gider bu makina.

Türkiye'de fiyatların bu kadar farklı olmasının sebebi vergiler verginin vergileri ötv ise bambaşka bir saçmalık zaten bunu hepimiz biliyoruz.Sebepler çok.Açıkçası distirübütör firmaların da yapacakları pek bişe yok.Gümrükten itibaren devlete ödemeleri gereken vergiler de eklenince tüketiciye sundukları fiyatlardan satış yapılması çok zor olacağından getirilmek istenmiyor.Aldığımız otomobil ve motosikletlerin fiyatlarını incelerseniz toplam fiyatın %47'sini hemen hemen devlete verilen paradır.Onlar geriye kalan paradan kâr alıyorlar...

Ülkemizdeki benzin fiyatları ve trafik durumu ortadayken motosiklet gibi alternatif bir ulaşım aracına ötv alınması zaten çok saççma.Umarım gün gelir biz daha adil bir Türkiye'de yaşayabiliriz.verginin vergisini de vermek zorunda kalmayız...

Shrieker aynen katılıyorum bana yorum yapacak tek satır bırakmamışsın..
Ninja 250 olur fiyatını söylüyorum 8.000 den verecekler (tahminim ama tahminlerimde kolay kolay yanılmadım özellikle para tahminleri) yinede yüksek glecek bence piyasa şartları ağır..

birde mczaga sen yenisin galiba =) adamlar sabahtan beri hyo deyip duruyorlar yani platform olarak alınan motorun üzerine konu dönüyor sen bu motor nasıl diyorsun .p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kanuni racer 200e benziyo nan bu :queen:

en azından ayranı yok içmeye gider yapmaya değil anladın sen onu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu kawasaki Kawasaki ZZ-R1400 kac basr abi

hocam ninja 250r ın yeşili ve siyahı daha hoş kırmızı bence olmamış :farao: ama yeşil olması daha güsel çünkü yeşil kawasa çok yakışıyooooo:thumleft::thumleft::thumleft:

Suzuki ve yamahanın 125 likleri daha estetik göründü bana..buda fena değil..hayırlı olsun geleceği kesinmiymiş acaba

kawasaki görünümü sevmedim hyo daha güzel görünümü bence kalıbı falan kawasaki görünümü sevmedim :cherry:

hyo daha güzel ama kanunı aldı gt250r almayı düşünodum kanunı aldı vazgeçtım eğer makul bi fiyata gelırse bundan alırım sınır 8 bin lira

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar