2008 cbr 1000 rr yağ yakama problemi

2008 HONDA CBR 1000 RR alacak veya niyetlenen arkadaşların bu yazıyı okumalarını özellikle istiyorum.. paralarını ve zamanlarını kaybetmemeleri için.

2 ay önce 2008 sıfır CBR 1000 RR aldım (Karar verene kadar bayağı cebelleştim kendimle tipi pek hoş değildi) 700 km ilk bakıma girdim yağ değiştirdim. 2030 km yağlanbası yandı Servise gittim ( ikinci yağ değişimi 6000 km yapılacaktı ) yağ ölçümünde çıkan sonuç 0,83 lite yani 2,9 litre yağ yoktu :) Servisteki arkadaşlar motorun yağ yakmasından emin olmak için motorun yağını değiştirilmesini istediler ok dedik. yağı değiştirdik, bakımını yaptık yollara koyulduk .. 2800 km gibi yağ lanbas tekrar yandı soluğu serviste aldık. yağ kontrollerin de bukez çıkan sonuç 1 litire idi buda 1000 km motor 2,7 litre yağ yakmış anlamına geliyordu. Servis bana motoru bırakmamı ve Honda fabrikanın motorda inceleme yapacağını söylediler. olur dedik daha sonra honda müşteri hizmetlerinden telefonla arandım . motorumun sökülmesi gerekli dediler ,ben kabul etmedim. Servisteki arkadaşlar bir kaç motorda aynı problemin yaşandığını söylediler, daha sonra kedi gözlerimle başka bir serviste 2008 1000 RR ın komple motor değiştirildiğine şahit oldum.

Honda hala bana bir cevap vermiş değil, bende yasal yollarda hakkımı arıyorum..

1000 RR alacak veya düşünenlere SAKIN HATA YAPMAYIN diyorum..

Super Moderator
Umarım sadece eleştiri olsun, negatif reklam olsun, marka kötülensin diye üye olup kaçan biri değilsinizdir.

Ama yağ sorununu duyduğum 3. 2008 1000RR bu.. Bir tanesinin sorunu yağ sızdırması/kaçırması idi (ya da öyle başlamıştı, sonra yağ yaktı mı etti mi bilmiyorum..), bir diğer Fireblade sahibi ise ben yine bu olaydan bahsettiğimde ısrarla motorun dışarıya bir damla yağ çıkarmadığını, ama yakarak ciddi yağ eksilttiğini söylüyordu.

Motorun yağ yaktığını binen adam anlamaz mı ya.Hiç olmadı az buçukta olsa mavi duman çıkar,egzost kokusu bile değişir.Servis bunu kontrol etmedimi acaba...

Çok garip , yurtdışı forumlara da girerek bunu araştırmak lazım.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
cok enteresan,kul yapımı sonucda ama yınede honda ve makına cok ozel bır model,sasırdım.

"Hi, I have a 2008 blade and just completed 4k miles, 1 litre of all has been used in 3400 miles, Honda have told me this is a characteristic of the bike."
Merhaba , bende 2008 blade var ve 4.000 mil yaptım. 3400 milde 1 litre yağ harcadı. Honda bu motorun karakteristik özelliği olduğunu söyledi...

Bazı sitelerde fazla yağ yakma probleminin birçok kişide olduğu bahsedilirken , bazı Honda servisleri ise bunun bir yarış motoru olduğunu ve yağ yakması karşılığında o kadar da güç elde edinildiği savunulmuş.

Son düzenleme:
ben bir kac yerde daha duydum bu problemi vardir bi bildigi honda japonyanin:)..boxer motorlarin yag yakmasinin karakteristik oldugunu da duymustum

praetorian
Evet Bmw'lerde daha kötü bir yağ probleminin olduğu yine aynı topiclerde yazılmış.

Hakan Köleme
Fakat diğer sitelerde bahsedilen yağ yakma senin dediğinden çok çok daha az bir oran.
Bu arada tek mesaj atıp çıkmışsın... Biraz daha açsan konuyu...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vay be.o kadar para say sıfır motor al 2.7 lt yağ yaksın.varmı böle bişi ya.benim regal bile hiç mi hiç yağ yakmıyo.ne koyduysam hep aynı.keyfi yağ değiştiriyorum bende.

İyigeceler.
Motorunuzun radyatörünü kontrol ettirin. Eğer dumana bağlı yağ kaybı yoksa, conta yanığından dolayı motor suyunuza yağ karışıyordur. Bu denli yağ kaybı kolay kolay dumansız olmaz. Ayrıca bujilerinize bakarak da yağ kaybının yanarak mı yoksa başka nedenlerden dolayımı olduğu öğrenilebilir.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bugün servisimden aldığım yarım yamalak bilgi şu şekilde;

Yağ yakma sorunu volan dişlisindeki kılcak çatlaklar ve piston segmanlarıyla ilgiliymiş.

Volan, krank, piston, debyraj kasnağı v.s., segman ve piston gömleklerini içeren tamir kiti yakında gelecekmiş.

Honda mevcut yağ sorununun giderilmesi için olan bu kitlerin nasıl uygulanacağı konusunda servis ustalarına eğitim vermeye başlamış.

selamlar,

yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda bazı kullanıcıların yağ yakma probleminin olmadığını ama büyük bir çoğunluğun bu sorunu yaşadığını gördüm. Çok üst devirlerde (yani vites geçişlerinde) hafiften yağ atması normaldir. Segmanın da yağ tutma sınırı belli.

Honda bu sorun yaşayan müşterilerinde piston gömlek segman değişimi yaptığını belirtmiş kullanıcılar. Tabi bazıları kabul etmemiş ve yeni motor istemişler honda seve seve vermiş :)

Kullanıcıların belirttiğine göre rodaj zamanı baya hassas kullanmak gerekiyormuş..Breajk-in dedikleri bu prosedürde değişken devirli, ne çok düşük ne çok yüksek devirli kısacası dikkatli ve özenli kullanmak gerektiğini belirtmişler..

Ayrıca serviste isteyen ölçtürebilir :

kompresyon basıncı 174psi imiş. bilgilerinize.

Ve ayrıca üst kapak contasının değiştirildiği ve geri dönüş yağı kanalı ile ilgili bir sorun da olduğu belirtilmiş, ama resmi bir açıklama henüz yapılmamış.

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Açıkcası benimde kafam karışık.

Ustanın bana söylediği pistonların içersinde çalıştığı gömleklerin değiştirilebilir olduğu, bu durumda motorun geri kalan kısmı yağ ve soğutma suyu haznesi görevi gören motor nosunu taşıyan kutu'dan başka bir anlam içermiyor.

Bu durumda illede komple motor diye diretmem zira ruhsatla uğraşmakta ayrı bir dert.

Ama gömlek değişmiyorsa veya değişim için somun vida sökmek yerine ufacık dahi bir çekiç darbesi gerekiyorsa orda durun derim.

İnternette aradım ama malesef 08 1000RR'ın motor bloğunun açık resmini bulamadığımdan herhangi bir fikir sahibi değilim.

cbr1000rr2008crankcaseeq7.gif

Birazcık daha araştırınca bunu buldum, resimden anlaşılan o ki gömlek değiştirme felan hikaye, bu blok'un komple değişmesi lazım.:silent:

Son düzenleme:
Eğer blokta kılcal çatlak varsa tamir etmesi zordur ve sağlıklı olmaz.Eğer blok çatlaksa suya yağ karışır ama bloğu çatlatması hararetten dolayı olur.Çatlak olduğunu anlamak için radyötöre bakmamız lazım eğer suyun üstünde yağ tabakası varsa ya conta yanmıştır yada kılcal çatlak vardır eğer conta yandıysa pistona su gider gaza basınca mavi duman atar zaten böyle kullanılırsa kısa zamanda piston sarar.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kılcal çatlaklar volan üzerinde varmış, yani biri sekman biri volan olmak üzere 2 ayrı hata tespit edilmiş.

Blokta çatlak yok, ancak hatalı sekmanlar 10000km kadar blok içersinde çalıştı.

Servisin dediği blok zarar görmez, ben de buna pek inanmıyorum.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bathu benimde aklımda benzer bir proje var, sol taraftaki yağ tapasının yerine arka sela altına uzanan bir hortum monte edip arkaya da içi dolu yağ kutusu koymak.:p

Tek sorun senin bu kutu arka sele altına sığmaz.:p

Bu arada motorun ilk zamanki performansı kalmadı, eskisi kadar kolay 299 kitlemiyor.

Birine ver binsin ulaa ulaaa ulaaa uçuyo bu gazı açınca çıldırıyo der ama ben çocuğumu bilmem mi motorunda sıkıntısı var yavrucağın.:mrgreen:

abi ver motoru al paranı git al kawa 2008 yada 2009 zx-10 performans istiyorsan bin ön kafa dışında mükemmel hele arka kuyruk GP kuyruğu gibi anti patinaj sistemi var süper alet 30 -40 km kulandın ankara-sinop dönüşü söktük plakaları radar dele dele geldik:p bırakın şu 1000rr ı artık neşenizi zevkinizi kaçırıyor kurtulun:pr:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ZX-10 damperli kamyon gibi be abi o aynalar ne öyle isterse 5000kmh yapsın cezbedemiyor beni, bir zx6 ya hastaydım onunda 2009 kasada içine etmiş kawa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar