bini69 arkadaşım aleykümselam. Siz kendi değerlendirmelerinizi ben de kendiminkileri yazdım. Kızmaca yok. Ben sizin yaşadığınız olumsuzlukları yaşamadım. Dolayısıyla yazacak olumsuzluk ta göremiyorum. Olsaydı mutlaka yazardım. Ama yazınızda eğer yaşadığınız olumsuzlukları detaylandırdığınız gibi, olumlu yönleri de detaylandırsaydınız daha objektif olurdunuz diye düşünüyorum.
Her ne kadar yazı üslubunuzdan ve ifade tarzınızdan bir miktar rahatsız olduysam da, bana sorduklarınıza cevap vereyim.
1. Arka çatalı şaseye bağlayan yeri sökmedim çünkü sökmemi gerektirecek herhangi bir gıcırtı, sürtme veya şüphelenecek bir durum hissetmedim. Hissettiğim an servise söktürüp baktırırım. Sanırım o bölgede bir gresörlük var ve zaman zaman yağlanmalı ama ben daha ihtiyaç duymadım.
2. Ben 110 kiloyum ve geçen cumartesi sürülmüş tarla da dahil 20 km bence zor arazi koşullarında sürdüm cross'umu ve arka amartisör yayı en yumuşak seviyesinde olmasına, çok yumuşak ve kaygan toprak zeminde dik rampaları inip çıktığım halde hiç vurma veya sürtme sorunu yaşamadım.
3. Tavsiyeniz üzere ilk bakımda arka amartisörün alt kısmına baktırıp durumu burada yazacağım.
4. Ön amartisör yağından şikayet ediyorsunuz. Haklı olabilirsiniz ama bu yağı üretici firma koyuyor, Ramzey firması değil. Yani motorun tüm yağı (kartel dahil) çinden doldurulmuş olarak geliyor. Motor yağını belli aralıklarla nasıl değiştiriyorsak, rahatsız edici bir durum olduğunda amartisör yağını da bir defalığına kaliteli bir yağ ile değiştirebiliriz ve bu da muhtemelen 10 YTL'yi geçmez (ATF veya çok kaliteli bir hidrolik ise. Yağınız eğer 10 numara ise zaten en fazla 2-3 YTL olur). Ama ben dediğim gibi şu ana kadar bu anlamda bir şikayetim de olmadı.
5. Tabiki herkesin fikrine saygı duyarım ve ben de istismarcılığa karşıyım. Ancak ben, başka markaların crossları ile ilgili internette okuduğum "daha ertesi gün basmayan aküleri, içi paslanan karbüratörleri, sürekli gevşeyip düşen vidaları, aşırı titreşim ve zırıltıları, paslanan vida ve contaları, basmayan marş ve çalışmayan cikleleri, birazcık ıslanınca giden ışıkları ve bozulan elektirik tesisatlarını, hiç konmamış olan vites ve motor devir göstergelerini ve şu an aklıma gelmeyen bir sürü şikayeti" okudukça Ramzey 200 cc cross'uma "İYİ" diyorum. Bence siz de diğer markalarla ilgili yapılan şikayetleri okursanız malınızın kıymetini daha iyi anlar, birtakım eksikliklerine rağmen belki bardağa "dolu tarafından" da bakabilirsiniz. UMARIM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞSINIZDIR. Selamlar.