2006 model 150 hs komple rektefiye

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kolay gelsin kardeşim.

ya arkadaşlar bir mal bu kadarmı kalitesiz olur?

adam 50 yaşında motora restorasyon yapıyor ama inan bundan diri duruyor.

valla helal olsun

kolay gelsin kardeşim zor bi işe girişmişsin :) gerçekten taktir ettim çok hoş :) bittiğini de görürüz inş :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eveet bugün moralim tavan yapmış vaziyette inşallah bitecek şimdilik sadece parçaları sıraya sokabildim sıralarını ayarladım ve bir kaç fotoğraf ile geldim :king:
marşbiyelleri boyadan aldım istediğim gibi olmuş
fotoraf0457.jpg

mashın bakımı yapılacaktı ustamdan rica ettim ucunun taşa tutulması gereken bi ön teker milim ve kilometre sayacı ile ilgili bir parçanın vidası açılmıyordu açtı :thumright
fotoraf0456.jpg

fotoraf0447.jpg

hemen ardından dün akşam boyadığım iç kaportadaki ufak parçalar
kabul ediyorum kusursuz değiller ama bende usta değilim :cat:
fotoraf0453z.jpg

fotoraf0452x.jpg

fotoraf0445.jpg

benim motor topladığımı duyunca eksik bişeyimin olup olmadığını sordu bende ön fren manetimin yamulduğunu ve far ampüllerimin patlak olduğunu söyledim maliyetine verdi parçaları sağolsun :)
fotoraf0448.jpg

fotoraf0449.jpg

ve gelelim anfiye kendileri bir harika :queen: eski kolonlarımdan iki tanesini bağladım gümbürdemiyor tabi ancak motorun üzerinde duyulabilecek kadar var
anfinin kendisi
fotoraf0441.jpg

hoparlorün bir tanesi
fotoraf0451.jpg

anfiyi test için bağlamıştım
fotoraf0450s.jpg

40 dakika kadar çalıştırdım akünün hala yeşil ışığı yanıyordu üzerindede 5 amperlik sigorta var anfinin demekki o kadarda ahım şahım bir elektirik çekmiyor,
edit:hafta sonları kocelideki bir akrabamın yanına gidiyorum boş yollarda kimseyi rahatsız etmeyecek düzeydeki volumelerde dinlenecek :wiinkk:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

kolay gelsin kardeşim.

ya arkadaşlar bir mal bu kadarmı kalitesiz olur?

adam 50 yaşında motora restorasyon yapıyor ama inan bundan diri duruyor.

valla helal olsun
ne ozamanın motorlarıyla kıyaslanabilecek bi motor elimdeki nede benim öyle bi atölyem yok
o motorları toplayan ustalarla beni bir tutma gözünü seveyim
Övgün içinde sağolasın.

kolay gelsin kardeşim zor bi işe girişmişsin :) gerçekten taktir ettim çok hoş :) bittiğini de görürüz inş :)
abi sonradan farkettim sorma halimi :queen: inşallah akşama bitmesini planlıyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

[/COLOR]

abi sonradan farkettim sorma halimi :queen: inşallah akşama bitmesini planlıyorum..[/QUOTE]

bitmiş halinide görelim yakın zamanda :) emeğine değcek güzel bişey ortaya çıkıyo sanırım :) takipteyim bekliyom bitmiş halini :):queen::thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
bitmiş halinide görelim yakın zamanda :) emeğine değcek güzel bişey ortaya çıkıyo sanırım :) takipteyim bekliyom bitmiş halini :):queen::thumleft:

Abi inşallah birazdan resimlerle devam edeceğim iki gündür derslerden zaman bulamadım motor ayaklandı arkası tamamen toplu marşbiyelleri ile farı kaldı fardaki silikonun kurumasını bekliyorum :cherry:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kardeş eline sağlık çok şahane bi iş çıkartıyorsun.
İlgiyle takip ediyorum konuyu.
Önceki sayfada gördüm,siyah plastik aksamı parlatmak için nacizhane şöyle bir öneride bulunabilirim.
Söktüğün siyah plastiği güzelce yıkayıp,kuruduktan sonra "ayakkabı parlatma süngeri" ile parlatabilirsin.
Çizik vs söz konusu olursa da o yüzeye uygun zımpara ile zımparalayıp,tampon boyası ile boyayabilirisin.
Sprey tampon boyası 10-15 tl falandı.
Gerçi vernik atarak sorunu çözmüşsün ama eklemek istedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kardeş eline sağlık çok şahane bi iş çıkartıyorsun.
İlgiyle takip ediyorum konuyu.
Önceki sayfada gördüm,siyah plastik aksamı parlatmak için nacizhane şöyle bir öneride bulunabilirim.
Söktüğün siyah plastiği güzelce yıkayıp,kuruduktan sonra "ayakkabı parlatma süngeri" ile parlatabilirsin.
Çizik vs söz konusu olursa da o yüzeye uygun zımpara ile zımparalayıp,tampon boyası ile boyayabilirisin.
Sprey tampon boyası 10-15 tl falandı.
Gerçi vernik atarak sorunu çözmüşsün ama eklemek istedim.
Çok sağolasın vernik şimdilik çözüm gibi görünüyor,tek şikayetim toz tutması :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayırlı akşamlar..
Pazar günü bitecekti ancak avrupa yakasını kapsayan elektirik kesintisi bizide vurdu otomatik kepengi açamadık :pale:
Şuandada tam olarak bitmiş değil far ampülünün birisi patladığı için ön kapağı kapatmadım,portbagaj demiri ve üzerindeki plastikten sipariş ettim gri renkte olacaklar inşallah
fotoraf0459.jpg

fotoraf0460.jpg

fotoraf0461b.jpg

hava filtresinde tahliye hortumu yoktu elime geçen ilk hortumla hallettim işimi
fotoraf0464.jpg

far ampüllerini mash ınkinden aldım armutlarla ilgili sıkıntım vardı
fotoraf0466q.jpg

malum anfiyi bağlayacaktım onun içinde ışıklı düğmeden aldım kablo tutucu plastik kelepçeler ilerde çok işime yaradı
fotoraf0467q.jpg

sinyal duyundaki problemi kendi imkanlarımla çözme imtihanım
fotoraf0469.jpg

eğe ile ayna dibine atılan kaynağın çıkıntısını kaybetmeye çırpınıyorum
fotoraf0470.jpg

mash ın portbagajındaki vidayı sıkarken elimide sıkıştırıyorum :cyclopsan
fotoraf0468r.jpg

yeni aldığım kilidi takmak gerek ancak takılmıyor yada ben beceremiyorum
fotoraf0472.jpg

kilidi komple söküyorum
fotoraf0474.jpg

ilk önce arka taraftan başlama kararı almıştım,öyle yaptım arkadan başladım ama arkadaş nereye elimi attıysam ya kırık ya bozuk sinyalin arkasındaki vidacıkları tutan pilastikte yok bende mecbur eski yöntem telledim edit:plastik kelepçe takınca parçalar oturmuyor
fotoraf0476r.jpg

arkada fazla çok ahım şahım birşey yoktu,sıkıntılı olan ön kaportaydı :bounce:
fotoraf0487c.jpg

fotoraf0492.jpg

fotoraf0489.jpg

fotoraf0486d.jpg

farın camını silikonla izole ettim
fotoraf0484b.jpg

fotoraf0482.jpg

fotoraf0485.jpg

fotoraf0488.jpg

anfinin düğmesi edit:kontak açılmadan kesinlikle düğme bir işe yaramıyor
fotoraf0490.jpg

fotoraf0491.jpg

egsoz falan takılıp herşey yerine oturunca yarım litre benzin koydum ve sesini dinledim orta sehpada olduğu için gaz pedalına dokunduğum anda redlinee
fotoraf0493.jpg

eski kameramın altlığına mp4 çalarımı monte edeceğim
fotoraf0498.jpg

silikon ile tutar kanaatindeyim
fotoraf0497.jpg

anfi torpidoya sığmayınca mecburen koltuğun altına monte ettim
fotoraf0494.jpg

inşallah yarın istediğim parçalar gelir bende bi çıkar deneme falan yapar sizlerle paylaşırım :cat:
Yorumlarınız benim için değerlidir
abiler ablalar,bu motorun rengi metalik parlament mavisiydi bende aynısını aldım ancak dolgu malzemeleri falan girdi araya koyulaştı rengi muaynede sıkıntı olur mu ?

Hayırlı akşamlar..
abiler ablalar,bu motorun rengi metalik parlament mavisiydi bende aynısını aldım ancak dolgu malzemeleri falan girdi araya koyulaştı rengi muaynede sıkıntı olur mu ?

emeğine sağlık çalışmalar 10 numara :) bu arada aynı yaştayız belirteyim :) motorun renginin ruhsatta parlement mavi olması sıkıntı olabilir şöyleki mavinin tonu çok ta önemli değil ama mavinin dışında ağırlıklı gri var ve muayenede motora çift renk ( mavi -gri ) demeleri muhtemel bence acele etme muayene günü gelince uğraşacan mecbur :) kolay gelsin bu arada :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayırlı akşamlaaaar :bestmt:
Elektirikler bu sefer dükkanın içindeyken gitti ışıksız kaldım diye düşünürken farları açtım 1 saat kadar yandı çok işime yaradı :queen:
fotoraf0502.jpg

farkettim ki sol marşbiyeli takacağım metal parça kırık ve portbagaj tam oturmuyor motoru yürüyecek halde olduğu için 500mt uzaklıktaki makasçı kerim ustaya gittim sağolsunn ücret almadı :cat:
fotoraf0501.jpg

fotoraf0500v.jpg

işimi hallettikten sonra dükkana döndüm testlerimi çözdüm hemen işe koyuldum
fotoraf0521j.jpg

fotoraf0519.jpg

fotoraf0510.jpg

fotoraf0504a.jpg

fotoraf0509.jpg

fotoraf0514.jpg

Beyler mutlu son :D bitirdim elimde kalmadı,daha deneme yapamadım en kısa zamanda onuda ekleyeceğim bu gün kendi ibresiyle 90km/s ye geldi 7 bin devirde ben umutluyum :wiinkk: tekrar söylüyorum değerlendirmeleriniz benim için önemli :bestmt:

Gayet başarılı bir çalışma olmuş ama her yere plastik kelepçe atmışsın.Keşke bunu yapmasaydı vida yerlerinden tuttursaydın. Kırık yada zarar görmüşse ufak saç parçalarla destekleyip dediğim şekilde yapabilirdin.Daha hoş bir görüntü sunardı. Yapmışsın artık :) :) Kazasız belasız sürüşler dilerim.Eline emeğine sağlık.Teşekkürler.

Tebrik ederim. Benim gözümde çokkk güzel bir çalışma oldu tam diyicektim ama ... O anfi ve teyip işin içine girince birden soğudum. Ellerine sağlık güle güle kullan, test sürüşünde dikkatli ol motorunda herhangi bir sıkıntı yoktur umarım. Son bir kez test ettikten sonra son açıklamalarını yaparsan tamamen noktayı koymuş olucaksın.

güle güle kullan...allah kaza bela vermesin...
--------------------------------
benim evin yakınında süperking diye bi marka var...sanırım senin motorun aynısından satılıyor...yedek parçada bulamadığını buradan temin edebilirim galiba
bilgin olsun....
----------------------------------
sen bitirmişsin bile geç yazdım ama benimde aklıma sonradan geldi...aklında olsun...
http://www.superking.com.tr/urunler.asp?bn=I7JY54&procid=14

Forumdan Uzaklaştırıldı
İnşallah birazdan test sürüşü yapacağım hava kararmadan :bestmt:

Gayet başarılı bir çalışma olmuş ama her yere plastik kelepçe atmışsın.Keşke bunu yapmasaydı vida yerlerinden tuttursaydın. Kırık yada zarar görmüşse ufak saç parçalarla destekleyip dediğim şekilde yapabilirdin.Daha hoş bir görüntü sunardı. Yapmışsın artık :) :) Kazasız belasız sürüşler dilerim.Eline emeğine sağlık.Teşekkürler.
Abi zamanım kısıtlıydı mümkün olduğunca orjinal kalsın dedim,inşallah yakın zamanda plastik kelepçelerin yerine daha hoş görüntülü birşeyler ayarlayacağım :)

Tebrik ederim. Benim gözümde çokkk güzel bir çalışma oldu tam diyicektim ama ... O anfi ve teyip işin içine girince birden soğudum. Ellerine sağlık güle güle kullan, test sürüşünde dikkatli ol motorunda herhangi bir sıkıntı yoktur umarım. Son bir kez test ettikten sonra son açıklamalarını yaparsan tamamen noktayı koymuş olucaksın.
Çok sağolun inşallah daha güzel çalışmalarla tekrar devam ederim,anfi teyp işi diyince ben onu sokak arasında veya insanları rahatsız edecek biçimde kullanmayı düşünmüyorum.Arkadaşlarla hafta sonları keyif için geziyoruz o ara kullanırım diye şeyettirdiydim :cyclopsan

güle güle kullan...allah kaza bela vermesin...
--------------------------------
benim evin yakınında süperking diye bi marka var...sanırım senin motorun aynısından satılıyor...yedek parçada bulamadığını buradan temin edebilirim galiba
bilgin olsun....
----------------------------------
sen bitirmişsin bile geç yazdım ama benimde aklıma sonradan geldi...aklında olsun...
http://www.superking.com.tr/urunler.asp?bn=I7JY54&procid=14

İnşallah kazasız belasız,çok teşekkürler malum mondial markalı olunca heryerden bulunabliyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abiler bitteli neredeyse 4 gün olacak ama hala bi deneme yapamadım :pr: ön tekerden gelen sesten miğdem bulandı hevesim kaçtı resmen,inşallah bu gün bi usta yüzü görecek.Sesin geldiği yeride bulamadım garip olan ön teker bilyeleri veya km ölçen o parçada sorun olabilir,bilgilendireceğim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tam ön teker bilyesini hallettim artık binebilirim derken egzantrik ile ilgili bi sorun oluştu,ben ne bahtsızmışım bi binemedm :( birazdan denetlemeye gideceğim bakalım napmışlar masraf ne kadar :? beni yıldıramayacak bu arızalar bineceğim
bu arada tahmin ettiğim masrafla beraber,yürür bi motosiklet alınmayacak miktarda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------

Gittim tamirciye tahminimden daha fazla masraf çıktı,yapılanlar;
-Segman
-Alt üst contalar
-Gergi paleti
-Egzantrik zinciri
-koruma kapağ (ne olduğuna bakacağım)
-hava filtresi
-Egsoz saplaması
-Ön teker bilyeleri
-Yağ
ve yazılayan bir kaç parça değişti masraf olarak indirebildiğim kadar indirdim tanıdık oldukları için bundan aşağısı kurtarmaz dediler 125 TL nin üzerine su içtim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Normal bir fiyat.İşçiliğini kendin yapsan yarı fiyatına hallederdin :)

Keşke alet edevatım olsaydı,en azından daha ucuza hallederdim
maalesef krang'ı sökmek için gereken aletlerim yok. :bounce:

Bu işe ilgin varsa tamir için alet edevat alabilirsin.Şöyle diyeyim.Benimde hiçbirşeyim yoktu.Parça parça o an ne ile uğraşacaksam onun için gerekli olan alet edevatı aldım.Şimdi komple motoru söküp takacak kadar malzemem var :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben tüm yaptıklarımın heabını tutuyorum vede öğrenci olmamın büyük etkisi var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar