Hocam usta ve yedek parça sıkıntısı olmaz mı, ben Eskişehir’deyim üstüne bir de yurtta kalıyorum kendi yapabileceğim bakımlar çok sıkıntı küçük el aletleri dışında ne alanım ne de imkanım var
Yedek parça sıkıntısı yaşatmaz. Hala Türkiye'de bayağı bir parçası mevcut. Sıkıntı olan parçayı da
https://www.hyosungwholesale.com/ adresinden sipariş geçebiliyorsunuz.
Özellikle karbüratörlü seriye bakın dedim. Çünkü enjeksiyonlu sistemde tonla sensör, elektriksel donanım falan var. Bununla uğraşması zor. Ben uğraşmam. 2. motorum bu. 3. motorum yine karbüratörlü bir chopper olacak.
Gelelim usta olayına. Eğer chopper'a biniyorsanız, hele de karbüratörlü chopper'a biniyorsanız eliniz biraz anahtar tutacak ve araştırmayı seveceksiniz. Bunun servis manuelini indirin, okuyun (oldu da aldınız, manueli bulamadınız, bana ulaşın ben gönderirim.) O servis manuelinde (206 sayfa) firma tüm bakım ve tamirleri tek tek detaylarıyla anlatmış (sırasıyla şu şu vidaları sökeceksiniz, şu işlemi yapacaksınız, şu torkla geri kapatacaksınız. şeklinde) Eli anahtar tutan herkes o manuelle motoru şaseye kadar söker toplar.
Motorda hangi motora binerseniz binin, servis manuelini mutlaka ama mutlaka edinin ve okuyun. Motoru ustanızın kafasına "subap ayarı yapılacak" diyip atarsanız, usta o işi kendi bildiği kadarıyla yapar. Ama manueli okuyup "usta, emme subapları 0,10 mm, egsoz subapları 0,20 olacak şekilde ayarlanacak" derseniz işinizin düzgün yapılma ihtimali daha yüksektir. Ustalar sever bilgili, motordan anlayan müşteriyi. "Ne güzel, bizi uğraştırmıyor, kendi söylüyor ayarları" diye.