2 Zamanlı Motora Egzoz

Merhaba Arkadaşlar,
1 Hafta Önce Aprilia RS 125 Aldım motordan çok memnunum istediğim performansın üzerinde bir performans alıyorum.
Fakat tek sorunum gerçi çok fazla bir sorun değil
daha güçlü bir ses duymak istiyorum servisindeki usta ile görüştüm 2 zamanlı motorlarda egzozu değiştirirsen performans alamazsın dedi ?
Sizin fikriniz nedir değiştirmelimiyim veya değiştirirsem önerebileceğiniz bir marka varmı ?

orası sana kalmış şimdi bir arabaya egzos takarsan ne olur vın vın olur ama 2 zamanlılarda bilmiyom sen bilin bence tak hoş durur

bencede iki zamanlı motorun egzostuyla oynamamalısın.zaten güzel bir sesete alamıyorsun.bence sen öle devam et kardes.bu arada hayırlı olsun

Valla ben iki zamanli motor almaya karar vermeye calişirken forumda bi arkadas kim oldugunu hatirlamiyorum. "2 zamanlı motor alacaksan sesinide unutucaksin dumaninada katlanacaksin demisti" =)

İlk gunler sesi uyuz gelirdi ama hiç degistirmeyi dusunmedim. Simdi alistim yuksek devirlerde ince zırıltısını cok seviyorum =)

Bu arada Egsozu degismis Derbi videosu izlemistim nette sekli hosuma gitmesede ses epey degismisti... (videoda eski hali yeni hali diye kaydetmis cocuk =)

Bence oynatma sen farkli ol derim kac tane 2 zamanli makina varki oranlarsak ortalıktakı motorlarla...

Ferco motor derbiler için modifiye egzos getirmiş ama fiyatı dudak uçuklatan cinste 3 beygir kazandırıyormuş.3 bg için 400 Euro verilir mi bilemem ama ben vermem.Mutlaka Aprilia ya uygunuda vardır.Ben sesini ve egzos kokusunu seviyorum ya bir tek yol kenarında çalıştırdığımda yanımdan biri geçiyorsa sorun oluyor ama 2 zamanlı motor bana çok keyif veriyor seside ,dumanıda hele performansı enfes ama benzin içmesi...Beter

Sen Bakma Kimseye Asil Ses 2 Zamnlidan Alinir Kategorisindeki Motorlarda Mesale Rx 115 135 Serisinin Sesini Duyan Varsa Iy I Dinler Egzos 2 Zmanliya Gider Scooterlarda Bile Ama Aprillia Rs 125 Için Yrtdişindan Getirtirsen Olur Omotorun Gücü Hysong Gt 250 Için üretilmiş Performans Egzosu Bile Taksan Yerter çünkü Güçleri Birbirlerine Hemen Hemn Eş Değer 4 Zaman 2 Zaman Farketmez Güç önemli

Kardeşim ben de rs 125 i beğeniyorum Yalnıss sesini deişemiyomuşuzz !

Yalnızz KocaeLi nde bi rs 125 görmüştüm ve sesi çok deli idi ! Nası yapmışş bilmiorm ama race sesi alabiliniyoo motordan :)

bende araştırınca gördüm adam almanyada Rs 125 e bir egzoz takmış öyle birşey olmaz race sesini alıyo egzozdan ve + performans kazandırdı falan yazmış
ama işte türkiyemizde böyle şeyler çok pahallı
karbüratör lazım oldu arkadaşın aprilia motoruna motomax tan sordurduk 391 euro dediler
Almanyadaki arkadaştan istedik 34 euro ya alıp yolladı bu kadar uçuk olmak zorundamı bu memlekette böyle şeyler :pr:

Arkadaslar bugun fuarda Ferco motor yetkili arkadasla konustum gercekten mukemmel ilgili bi insan her telefonumda uzun uzun ilgilenirdi bugunde fuarda ankaradan derbi dedigim anda tanıdı. Egsoz olayini sordum Derbi 125 icin ozel bi egsoz getirmisler sesi cok degismesede ara hızlanmalarda buyuk artis yasiyomus. Eger denemek istersen sana bi test surusu ayarlayabilirim dedi.Fiyatta yanlıs hatirlamiyosam 500 kusur YTL idi tabi arayip sormak lazim İstanbulda olan derbi kullanicisi arkadaslar bi denesin derim. bizede anlatir farki...Ayrica beni kullanacagim yağ için tekrar uyardi ve 2 zamanli motorlar icin performans yagini tercih et dedi.

scorp dostum yağı test ettikten sonra bizede bilgi verirsen sevinirim bizde ona göre kullanalım birde 2 zamanlı motorlar için benzine katkı maddesi ekle diyorlar %40 farkı yaşıyacaksın diyorlar
daha önce denedin mi hiç ?

Katkı maddesi icin arastirma yaptim ama buyuk markettlerdeki kişiler daha once hiç 2 zamanli icin boyle bi urun gelmedigini soylediler. yabanci forumlarda baktim yanlis hatirlamiyordam ELF marka bi katki maddesi varmis cok abarti katkisi olmasada ufak oynamar lapiyomus. Onun yaninda eski 2 zamanli kullananlar benzin deposuna yag ekle demislerde motoru rahatlatir fln dediler Bunu derbinin yabanci forum larinin adminine sordum bana Yuksek teknolojiyle uretilmis bu motorda boyle bisey yapmak sacma o kendi yag deposundan hangi devirlerde ne kdr yag alacagini ayarliyo gibisinden bi cvp yazmisti.

bence de çok güzel bir motor rs125. 180 civarında basabildiklerini biliyorumm. harika olmalı :)

ses motordan gelecek kardeşim, bırakın egzozla oynamayı... ayrıca yanlış olmasın ama 2 zamanlı motorlarla 4 zamanlı motorların egzoz yapıları farklı galiba 2 zamanlıların susturucuları daha küçük oluyor... illa da değiştirecem diyosan dikkat et bu hususa

ya kardeşim bende de 2011 model asya 150t-1 var şimdi onu verip derbi GPR 125 R alıyorum nasıl yapmış ekzozu?

gianelli silencer alabilirsin, Benim sattığım derbide vardı, sesi çok fakettiriyor,ama 4 silindirli ile kıyasla sakın :), performans artışı oluyor gibi gelmişti bana ( belki psikolojiktir bilmiyorum :p )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:50 ----------

gianelli silencer alabilirsin, Benim sattığım derbide vardı, sesi çok fakettiriyor,ama 4 silindirli ile kıyasla sakın :), performans artışı oluyor gibi gelmişti bana ( belki psikolojiktir bilmiyorum :p )

konunun hortladığını sonradan fark ettim :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem bir zamanlar ne muhabbetler dönmüs forumda.:p

ya 125 cc ye ne performansı 250 de bile 3 beygir almak zor bir iş.Birde 2 zamanlı motorlar zaten yeterınce gurultulu daha fazla ses alınmasının hos olucagını sanmıyorum ve zaten boguk guzel bir ses beklenemez sonucta 4 silidr degil birde 2 silindirli bi motorda bile bi racing sesi olmuyor sadece biraz fazla gurultulu oluyor biraz daha boguklastırıyor diyebilirim(tiger egzoz lu hyo da gordugum kadarıyla)

ya 125 cc ye ne performansı 250 de bile 3 beygir almak zor bir iş.Birde 2 zamanlı motorlar zaten yeterınce gurultulu daha fazla ses alınmasının hos olucagını sanmıyorum ve zaten boguk guzel bir ses beklenemez sonucta 4 silidr degil birde 2 silindirli bi motorda bile bi racing sesi olmuyor sadece biraz fazla gurultulu oluyor biraz daha boguklastırıyor diyebilirim(tiger egzoz lu hyo da gordugum kadarıyla)

Racing sesinden kastınız nedir nasıl bir sestir racing sesi?

İki zamanlı motorda egzost çok önemlidir farklı egzost ve jet ayarıyla 5-7 beygir alabilirsin.Motorsikleti ses olarak görüyorsanız motosiklete binmedende pc oyunlarından sesleri dinleyebilirsiniz.

Motosikletin ''susturucusu'' ayrı birşeydir ''egzosttu'' ayrı birşeydir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar