2 m2 Cast Folyo Nereden Bulurum?

Selamlar. Motosikletimi değiştirdim bir kaç hafta önce. Eskisini bilenleriniz vardır boyayıp kişiselleştirmiş ve severek kullanmıştım. Şimdi de yine motosikletimi kişiselleştirmek için bir kaç düzenleme yapacağım. Zamanla onları da paylaşırım. Şimdilik Mat siyah Cast Folyo üzerine Turuncu çift çizgi çektirerek ve koltuk döşemelerimi de buna uydurarak bir konsept uygulamak istiyorum. Genel fikir vermesi için absürd bir örnek belki ama şu şekilde;

ferrari-hamann-f430-black-miracle-2007-2.jpg

Bu işin maliyeti aslıdna oldukça düşük fakat son zamanlarda revaçta olan bir hadise olduğundan uçuk fiyatlar isteyebiliyorlar. Tabelacı bir abim malzemeyi bulur getirir parçaları da sökersen beraber hallederiz dedi. Telefonla aradığım yerler genelde top olarak satmak istiyor. Bildiğiniz 2 m2 alabileceğim bir yer varmıdır bu folyoları. (Normal tabelacı folyosu olmazmış. Cast folyo olacak)

Bu arada motosikletim alttaki model.

142071.jpg

Sahibinden.com üzerinden alabilirsiniz birçok satıcı var ve çok uygun fiyatlar bence.

Malzemeleri aldım, Cumartesi motoru söküp, Pazar işe giriştim.

Hafta sonu biraz uğraştım ve istediğim renk değişimini bitirdim. Tabelacı bir abim ve bir arkadaşlar yardım ettiler muhtelif bölümlerde sağ olsunlar. Buyrun ayrıntılar ;

Tüm grenajı, depoyu, çamurlukları söktüm.

IMG_6232.jpg

Bir güzel Zımpara yaptım. (Çelik macun da gerekliymiş sonradan farkettim)

IMG_6234.jpg

Parçaları yıkadıktan sonra kaplamaya hazırlamak için ispirtoyla biraz sildik.

IMG_6235.jpg

Tabelacı Cevdet Abi sağolsun başladı kaplamaya. Sonradan pişman olmadı değil :) Depo bombeli olduğundan ne yaparsak yapalım bir ucu kırışıp iz bırakıyordu. Tutturana kadar canımız çıktı. Sadece depo 2 saat kadar sürdü.

IMG_6237.jpg

IMG_6242.jpg

İş geldi zevkli kısma yani Turuncu şeritleri atmaya.

IMG_6243.jpg

IMG_6244.jpg

IMG_6247.jpg

Bu işleri Cevdet Abi'nin dükkanında yaptık. İş bitince arkadaşım Muharremla atlayıp GARAJ'a gittik, söktüğüm makineyi toplamaya.

IMG_6248.jpg

İşte burada beni derin mevzular içinde görüyorsunuz.

IMG_6250.jpg

IMG_6253.jpg

IMG_6254.jpg

Kaya abi sağolsun ilgi ve alakasını esirgemedi. Özellikle deponun takılması işlerini bizzat yürüttü :)

IMG_6255.jpg

Gece motoru toplamama yardım eden Cihan arkadaşıma da vesile ile teşekkür edeyim.

IMG_6257.jpg

Son olarak Kaya Abi Kontrol Edip onayladı :) OK'i aldık gönül rahatlığıyla binebiliriz.

Bir kaç saat önce eve geldim ve hala o depoyu nasıl hallettik tam çıkaramıyorum. Bu işi kendi başına yapacak arkadaşlara önerim bol bol malzeme alsınlar. Ziyan olma ihtimali fazla. Bir de depo gibi üstü altı dar ortası geniş yüzeylerde geniş değil dar kısımdan başlayın geniş yerlerde ısıtıp çektirin. daraltmak imkansız ama genişletmek nispeten kolay.

Motosikletimi kişiselleştirmeyi seviyorum. Bu işi kendim yapmak da işin tuzu biberi. Elinden gelen arkadaşlara tavsiye ederim.

güzel çalışma olmuş :) ben aynı işlemi normal folyo ile denediğim içim 2 gunde kabardı her tarafından sökmek zorunda kaldım :)

peki folyoyu ne kadara aldınınız m2 sini

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar