17 Mart Çanakkale Ege Kıyısı Gezim

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Herkese selamlar,

Bugün gezmek istediğim çok yer vardı. Niyetim sabah 10da çıkıp sırasıyla:

Kumkale Seyir Terası - Truva Antik Kenti - Kumkale Tabyası - Sivritepe - Kalpli Göl - Tavaklı Iskelesi - Tragasai - Babakale - Alexandria Troias - Antik Sütunlar

Gezisi yapacaktım. Maalesef ki nasip olmadı. Öğlen 12 sularında anca çıkabildim ve sonra Ezine'de yapmam gereken bir işten dolayı saat 2'de anca yolculuğa başlayabildim.

Oradan sonra iftara yetişebilmek için rotayı basitleştirmem gerekti ve sadece Apollon Smitheon - Babakale -Tavaklı Iskelesi turu yapabildim.

Yol boyunca ara ara güzel asfalta denk gelsem de yollar aşırı bozuktu fakat manzara aşırı iyiydi. Asfaltın güzel olduğu yerlerde viraj ve bakış çalıştım. Bozuk olduğu yerlerde ise hayatta kaldım :)

GoPro alıp böyle gezdiğim yerlerin videosunu da çekmek isterim fakat bir yandan da ergence geliyor. Sonra şehir içinde azıcık lastiği şeridime değen adamlarla kavga eden lavuklardan olmak istemiyorum.

Kamera alıp manzaraların daha profesyonel fotoğraflarını çekmek daha iyi olur gibi. Sizlerin de yorumlarınızı almak isterim.

Apollon Smitheon fotoğrafları:

Bonus :) :

Babakale yolundan manzara:

Babakale:

Yolunuz buralara düşerse kesinlikle bu rotadaki yerlere uğramanızı öneririm. 2004ten beri Çanakkale'de yaşıyoruz. Her sene birkaç kere buraları ailecek gezeriz.

Herkese keyifli sürüşler dilerim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu abimiz motordan mı düşmüş? :unsure:
20260317-155847.jpg

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Mesafeniz kısalmış olsa da önemli olan motor üstünde ve yolda olmak.
İyi yapmışsınız keyifli olmuş.

Güvenlik amaçlı aksiyon kamerası bulundurmanızı tavsiye ederim. Yaptığını "yapmadım" ya da sizin yapmadığınızı "neden önüme atladın" gibi sıkarak palavrayla işin içinden sıyrılmaya çalışan tipler de oluyor trafikte. Bu gibi durumlarda elinizde kanıt olur.

Onun dışında eğer trafikte magandalık yapmayacaksanız ve çektiğiniz görüntüleri "ÖLÜMDEN DÖNDÜM", "POLİSTEN KAÇTIMMM", "ŞEHİR İÇİ GÜNLÜKLERİ VOL 100 NASIL DA AYAR VERİYORUM" gibi abuk sabuk başlıklarla tıklanmak için Youtube'a yüklemeyecekseniz çekinmeniz için bir sebep yok. Gezdiğiniz gördüğünüz yerlerin videolarını bir yerde anı olarak saklarsınız. Motosiklet dışında da ben yayan gezdiğim bazı yerlerin videolarını çekiyorum yarın bir gün yâd etmek için.

gelibolu eceabat arası ve çanakkaleden assos a doğru yol en efsane rotalardan biri...hem tarih, hem doğa, hem de motor, daha ne olsun..

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Bu abimiz motordan mı düşmüş? :unsure:
20260317-155847.jpg
O Abimizin bir adı var. Aleminos Kralios.
Mesafeniz kısalmış olsa da önemli olan motor üstünde ve yolda olmak.
İyi yapmışsınız keyifli olmuş.

Güvenlik amaçlı aksiyon kamerası bulundurmanızı tavsiye ederim. Yaptığını "yapmadım" ya da sizin yapmadığınızı "neden önüme atladın" gibi sıkarak palavrayla işin içinden sıyrılmaya çalışan tipler de oluyor trafikte. Bu gibi durumlarda elinizde kanıt olur.

Onun dışında eğer trafikte magandalık yapmayacaksanız ve çektiğiniz görüntüleri "ÖLÜMDEN DÖNDÜM", "POLİSTEN KAÇTIMMM", "ŞEHİR İÇİ GÜNLÜKLERİ VOL 100 NASIL DA AYAR VERİYORUM" gibi abuk sabuk başlıklarla tıklanmak için Youtube'a yüklemeyecekseniz çekinmeniz için bir sebep yok. Gezdiğiniz gördüğünüz yerlerin videolarını bir yerde anı olarak saklarsınız. Motosiklet dışında da ben yayan gezdiğim bazı yerlerin videolarını çekiyorum yarın bir gün yâd etmek için.
Benim de niyetim o aslında hocam. Yollarda çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz. Bunu da kayda almak lazım aslında.
gelibolu eceabat arası ve çanakkaleden assos a doğru yol en efsane rotalardan biri...hem tarih, hem doğa, hem de motor, daha ne olsun...
Nereye gitseniz bir kahverengi tabela var buralarda. Insan, tarih meraklısı oluyor.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Nereye gitseniz bir kahverengi tabela var buralarda. Insan, tarih meraklısı oluyor.
Buraların en güzel kısmı da o. Her tarafta bir kalıntı bulabiliyorsun. Bu zamanlarda gitmek için en uygun zamanlar bana göre. Kimse olmadan tek başına gezebiliyorsun. Bir sonraki gezide Kalpli göl yakınlarında Alexandria Troas ören yeri ve antik stadyumu da var. Oralara da gidebilirsin. Kalpli göl şimdi pembe değildir gerçi. @ufoz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tatil sana çok yaradı. Maşallah güzel geziyorsun kardeşim.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Buraların en güzel kısmı da o. Her tarafta bir kalıntı bulabiliyorsun. Bu zamanlarda gitmek için en uygun zamanlar bana göre. Kimse olmadan tek başına gezebiliyorsun. Bir sonraki gezide Kalpli göl yakınlarında Alexandria Troas ören yeri ve antik stadyumu da var. Oralara da gidebilirsin. Kalpli göl şimdi pembe değildir gerçi. @ufoz.
Ilk rotamda varlardı. Karanlık Liman üzerinden başlamak istiyordum hatta oraya.
Oraları motorla ilk defa görmek istiyordum ama dün gidemedim maalesef :(

Kalpli gölü ben hic pembe görmemiş olabilirim.

Genelde hızınız kaç km oluyor ve otobanda konforlu şekilde kaç km hızla seyahat edebiliyorsunuz bu motosiklet ile?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kalpli göle, arabayla girdim tekerler saplandı kuma, orada bulunan emmiler arabayı sallayarak çıkmama yardım etmişti 😄

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Genelde hızınız kaç km oluyor ve otobanda konforlu şekilde kaç km hızla seyahat edebiliyorsunuz bu motosiklet ile?
Köy yollarında 70 80, çevre yollarında 100 110, otobanda da gördüğüm top speed'i olan 140 ile gidebiliyorum.

Köy ve çevre yollarında daha hızlı gidersem kontrolün bende olmadığını hissettiğim için bu hızlardan yukarı çıkmamaya çalışıyorum.

Tecrübe ve daha fazla eğitim ile daha hızlı gidilebilir tabii.

Motor her hızda rahat bu arada. Top speed'de bile hissedilecek titreme vs. yok.

Hahahaha
Anılar canlandı yine :)

Pembe göl deiyor. Ama yöre halkı ne yazıkki Pembe Göl diye sorduğumda gölün dibinde olmama rağmen cevap verememişti.

Sonunda yaşlı bir amca " Yiğenim sen aşk gölünü arıyon. Aşk Gölü o. Teeee şu ilerki damın ordan girivecen, sona sola dönüvecen. Hemencik önünde görüvecen" deyince şıp diye bulabilmiştim :)

Bu mevsim Göl doludur. Ama o pembe rengi görme şansı olmaz.

En kötü ihtimal yinede kalp şeklindeki göl yapısı görülebilir.

Bu arada göl, Dalyan Köyünde...

Dünyada 8 tane pembe yada kırmızı göl tabir edilen göl var.
Biriside bizimki.
Bizimkinin özelliği ise kalp şeklinde olması.
Dünyadaki tek kalp şeklinde pembe göl.

Motosikleti
Yok
Köy yollarında 70 80, çevre yollarında 100 110, otobanda da gördüğüm top speed'i olan 140 ile gidebiliyorum.

Köy ve çevre yollarında daha hızlı gidersem kontrolün bende olmadığını hissettiğim için bu hızlardan yukarı çıkmamaya çalışıyorum.

Tecrübe ve daha fazla eğitim ile daha hızlı gidilebilir tabii.

Motor her hızda rahat bu arada. Top speed'de bile hissedilecek titreme vs. yok.
Güzel gezi, tebrikler.

Ancak bir öneri: köy yollarında o hızlarda gitmeyin. Yerine gore kopek cikar, koyun cikar, ordek cikar, inek cikar, traktor cikar. Hatta yoldaki inek pisliğine girip kayar düşersiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hahahaha
Anılar canlandı yine :)

Pembe göl deiyor. Ama yöre halkı ne yazıkki Pembe Göl diye sorduğumda gölün dibinde olmama rağmen cevap verememişti.

Sonunda yaşlı bir amca " Yiğenim sen aşk gölünü arıyon. Aşk Gölü o. Teeee şu ilerki damın ordan girivecen, sona sola dönüvecen. Hemencik önünde görüvecen" deyince şıp diye bulabilmiştim :)

Bu mevsim Göl doludur. Ama o pembe rengi görme şansı olmaz.

En kötü ihtimal yinede kalp şeklindeki göl yapısı görülebilir.

Bu arada göl, Dalyan Köyünde...

Dünyada 8 tane pembe yada kırmızı göl tabir edilen göl var.
Biriside bizimki.
Bizimkinin özelliği ise kalp şeklinde olması.
Dünyadaki tek kalp şeklinde pembe göl.
Abi uzun zamandır forumda yazmıyordun, mera etmeye başlamıştım. İyisindir umarım.

Motosikleti
Cruiser
Güzel gezi olmuş. Babakale'yi not ettim, Çanakkale'ye geldiğimde muhakkak uğrayacağım 👍🏻

Abi uzun zamandır forumda yazmıyordun, mera etmeye başlamıştım. İyisindir umarım.

Merhaba,
Düşünmen sevindirdi...

Bir kaç sebebi var ortalarda görünmeyişimin...

1. Annemin rahatsızlığıyla meşgulüm.
2. Malum ekonomi nedeniyle öncekinden 2-3 kat fazla koşturup, şans yaver giderse yarısı kadar kazanabiliyorum.
3. Arada sırada fırsat bulup foruma girdiğimde neredeyse herseferinde ablek sublek başlıklar görüyorum.
Hırbonun saçmalıkları adeta bulaşıcı hastalık gibi ortalığa yayılmış.
Böyle olunca başka başlıkları okumak bile gelmiyor içimden.
Bende kapatıp çıkıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Merhaba,
Düşünmen sevindirdi...

2. Malum ekonomi nedeniyle öncekinden 2-3 kat fazla koşturup, şans yaver giderse yarısı kadar kazanabiliyorum.
...
Allah annene şifa versin. Sana da kuvvet ve bol bereketli kazanç diliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba,
Düşünmen sevindirdi...

3. Arada sırada fırsat bulup foruma girdiğimde neredeyse herseferinde ablek sublek başlıklar görüyorum.
Hırbonun saçmalıkları adeta bulaşıcı hastalık gibi ortalığa yayılmış.
Böyle olunca başka başlıkları okumak bile gelmiyor içimden.
Bende kapatıp çıkıyorum.
Annenize acil şifalar dilerim.
Hemen hemen benzer durumlar. ama ara sıra girin ki iyi olduğunuzu bilelim, merak etmeyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar