17 Kasım İznik Gezimiz.

Gezi duyurusu: http://www.motosiklet.net/forum/etk...inci-gunu-17-kasim-carsamba-iznik-gezisi.html

Önceden kararlaştırdığımız üzere bu sabah İznik gezimize başlamak için sabah 08:00'de Pendik ido'da buluştuk.

image0335i.jpg

Saat 07:50 civarı ido'ya ulaştım. malum buraya en yakın mesafede oturan ve gezi başlığını açan kişi olduğum için geç kalmak olmazdı :)

Feribotta yerbulma telaşından buluşma noktasında başka fotoğraf çekmek aklıma gelmedi.

Gizlice aşağıdaki fotoğrafı çektim :) herkes bi şeylerle uğraşıyor.

image0336.jpg

Feribot için 18TL ödedik fakat bizi oraya buraya tıkıştırdılar resmen. Motorlar halat mahallinde..

Bu arada solda en arkadaki arabanın arkasına gizlenmiş olan transalp'in sahibi Emrello. Sabah surpriz bir şekilde feribotta karşılaştık ve daha sonra birlikte öğle yemeği yedik.

İznik gölü civarından birkaç kare ile sizleri baş başa bırakıyorum.

image0337b.jpg

Fotoğraftakiler: (Sol baştan) Polo34, Samet (Fthinky'nin kardeşi), Fthinky (comet'in sahibi), Acemi60 ve Agridia.

Fotoğraftaki gagası kırık olan F650'nin sahibi Agridia :) Kendisine MT'nin en hızlı üyesi diyorum, daha yeni üye olmasına rağmen bizimle bu geziye geldiği için teşekkürler :cat:

Yine çaktırmadan bir fotoğraf daha çekiyorum:

image0340.jpg

Gölün manzarası çok güzel. Sabah saatleri olduğu için biraz puslu.

image0341.jpg

Göl kenarından İznik'e doğru bakan bir fotoğraf.

Sizlere daha fazla fotoğraf sunmadan önce İznik'e giden yolu biraz anlatmak isterim.

Gölün güney yakasından Gölyaka ve Sölöz üzerinden İznik'e giden yolun manzarası çok güzel. Yolda fotoğraf çekmek için gözüme çarpan 3 - 4 tane müsait alan var fakat grup sürüşü sırasında durma şansı bulamadığımız için bu noktalarda fotoğraf çekemedik.

Yolun yapısına gelince, iki şeritli dar bir yol. Emniyet şeridi olmadığından dar denilebilir. Ara ara yerleşim merkezinden geçen bir yol. Asfalt yapısı kötü. Hiç çukur yok fakat yolda çok fazla irili ufaklı tümsekler var. Ninja'nın sert amortisörleri beni burda oldukça mutsuz etti ve o an motoru satmayı bile düşündüm doğrusu, daha önce cbr125'le bu tür yollara girmiştim, hiç bu kadar rahatsız olmamıştım..

Saat 13:00 sularında İznik'e ulaştık ve motorlarımızı güvenli bir yere parkettik. Burdan sahile indik. Sahil dediğim gölün kıyısı, kendimi aynı boğaz kenarında çay içer gibi hissettim. Acemi yol boyunca yaptığı gibi çay içtiğimiz yerde de birkaç fotoğraf çekti, fotoğraflar bende olmadığından şu an ekleyemiyorum.

Daha sonra köfteci Yusuf'un yerine gidip Emrello ile buluştuk, keyifli sohbetler ve leziz köfteler eşliğinde vakit geçirdik. (Osbourne'un kulaklarını bol bol çınlattık :) ).

Yemek sofrasında fotoğraf çekmeyi unuttuğum için beni vurabilirsiniz. :pr:

Dönüş yolunda ise Emrello'nun tavsiyesi üzerine Yalakdere - Karamürsel güzergahını tercih ettik. Emrello'ya bu önerisi için teşekkür ediyoruz, yol çok keyifli ve manzaralar süperdi.

Neyse, gevezeliği bırakıyorum, yolu fotoğraflar anlatsın :)

image0343.jpg

Bu fotoğrafı çekebilmek için biraz fazla ısrar ettim :p

image0346j.jpg

Aşağıdan dolanarak önceki fotoğrafı çektiğimiz yere ulaşan yol.

image0348.jpg

Yolun devamı.

image0347m.jpg

Aynı noktadan bir panaromik.

image0350.jpg

Tam bir endurocu edasıyla bakan Agridia. :) Arkasında Polo34 ve sağda Fthinky. :cat:

image0352s.jpg

Durduğumuz bu noktanın tam olarak neresi bilmiyorum fakat gördüğünüz alan yoldan geçen araçların manzarayı izlemesi için yapılmış bir park yeri. Bunu düşünüp yapanlara helal olsun diyorum çünki manzara burda çok güzel :cat:

image0353.jpg

Soldan geldik - sağa gidiyoruz (çok dramatik bir laf oldu.) Güneş fotoğraf çekmeme engel olduğu için objektifin (telefonda objektif ne arıyorsa :queen: ) bir kısmını parmağımla kapatıp net bir görüntü yakalıyorum.

Bir kaç manzara fotoğrafı.

image0354.jpg

image0355d.jpg

image0357.jpg

Bulunduğumuz tepenin görüş alanı çok geniş olduğundan tüm manzarayı bir kareye sığdıramıyorum.

image0359.jpg

Güneş yüzünden heba olmuş bir fotoğraf, cep telefonuyla ancak bu kadar :)

image0358k.jpg

image0360i.jpg

image0361f.jpg

image0362.jpg

Üsteki manzarada aslında güzel renkler vardı fakat cep telefonu ile çekildiğinden dolayı renkler yeterince canlı değil. En kısa zamanda kaliteli bir fotoğraf makinesi alıcam :)

image0363.jpg

Fthinky ve kardeşi :)

image0364.jpg

Gezinin en renkli motorları :) Hyosung'a sadece sarı rengin yakıştığını daha önce söylemişmiydim? :p

Evet arkadaşlar, bir gezi daha böylece noktalandı. :)

Keyifli sohbetleriniz ve bu güzel gezi için katılan herkese teşekkürler.

Ayrıca Emrello'nun bilgilendirici rota tavsiyeleri için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. :cat:

Diğer fotoğraflar Acemi60 tarafından eklenecek :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar, sizlerle tanışmak, bir arada olmak büyük keyifti. Gezinizin iyi geçtiğine çok sevindim.

overcloud, bu güzel rapor için de ayrıca teşekkürler! :cat:

Fotoğrafları cep telefonu ile çektim. Pek kaliteli değil. Ama sonuçta güzel bir gezinin fotoğrafları. Gezi için teşekkürler.

Resimler için tıklayın.

Sakıncası yoksa fotoğrafları buraya direk ekleyebilirim.

ama önce aşağı inip motorun brandasını örtmem lazım :S motorun alarmı ötüp duruyor..

birileri kurcalıyor mu ne alamadım..

çok güzel bir gezi yapmışsınız , o manzarayı seyrettiğiniz yerin adı Oluklu Aşıklar Tepesi :)

Fotoğraf ve yazı için teşekkürler. Bir düzeltme, pendik-Yalova feribotuna 2 TL zam yapılmış, motor 20 TL. Dönüş arabalı vapur hala aynı 8 TL. Kıssadan hisse, güzeldi. Bölge İstanbul'da yaşayanlar için oldukça yakın. Sabah harem'den benzin aldım. Dönüşte ibre 210 Km. oynamıştı. Feribot veya arabalı vapur, yoldan ve zamandan ciddi kazandırıyor. Aynı gün sabah karşıya geçip, gün bitmeden dönmek son derece mümkün. Köfte müthişti, bir porsiyon yeterli.5-6 TL. (İmren köfte-Yusuf'un yeri miydi ??) yol kalabalık grup seyrine elverişli değil. (çok biliyorum ya) 2-3 motordan oluşan ekiplere bölünmek, ekiplerin arasını açılmak, arkadan gelen araçların sollama yapması için tercih edilebilir. İznik-Karamürsel yolu, İznik-Orhangazi yoluna göre daha bozuk, virajlı, çıkışlı ve inişli. Grup seyrinde uzunlarını yakmış, bir arkadaşı biraz önden göndermek, karşıdan gelen araçları uyarmak için yerinde olacaktır. Ara verenler, yeni başlayanlar için (ağva yoluna göre) çok kolay bir parkur. Toplu organizasyon yapılamıyorsa bile birkaç arkadaş çıkılıp yol yapılabilir. (değil mi Emre ?) Güzel bir gün yaşamamıza neden olan motosiklet.net ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.

çok güzel bir geziydi, iznik gidip görülecek bir yermiş, göl kenarında ne mangallar yapılır:) zeytinliklerin arasından seyretmek, köylerden geçmek çok keyif vericiydi, sıkıntısız güzel bir gezi oldu, katılan herkese teşekkürler ...

evet beyler bendende bi kaç foto gelsin ;) bulut'a bu tatlı anlatımı için teşekkür ederim güzel bir gezi oldu.. 375 km yol yapmışım, iyi yorgunum şuan. fotoğraflara geçiyorum hemen

makine mühendisi doktoru, öğretim üyesi abimiz (polo34)
DSC00473.jpg

DSC00472.jpg

Agridia
DSC00471.jpg

acemi60 ve minik arkadaşı :mrgreen:
DSC00463.jpg

DSC00462.jpg

overcloud
DSC00470.jpg

kardeşim bulutun motorunu pek sevdi:mrgreen:
DSC00461.jpg

DSC00469.jpg

DSC00468.jpg

DSC00467.jpg

DSC00464.jpg

DSC00476.jpg

DSC00465.jpg

DSC00466.jpg

Ben de Nisan'da ziyaret etmiştim İznik'i... Gerçekten güzel bir gezi rotası, her ne kadar 100cc ile zorlansam da herşeye değer bir gün olmuştu benim için.

Kadayıf ve köfte pozu olmadan bu başlık eksik kalır :D

b3ca9ac6.jpg

15962f42.jpg

tekerinize sağlık,bende gelmek istiyordum ama mesai durumu işte .güzel yerlerdir seneler önce gitmiştim,tekrar gitmek isterdim ama bir ara kaçamak yapabilirim Bursa'ya doğru.

Çok güzel gezmişsiniz valla elinize sağlık..
O durduğunuz yerden sis olmasaydı sağda izmit körfezinin bitimine, solda da neredeyse kapıdağ yarımadasına kadar görebilirdiniz..

Çok güzel bir rota :cat:

Çok güzel gezmişsiniz valla elinize sağlık..
O durduğunuz yerden sis olmasaydı sağda izmit körfezinin bitimine, solda da neredeyse kapıdağ yarımadasına kadar görebilirdiniz..

Çok güzel bir rota :cat:

dorado konusunda bir arkadaş africa twin satmak istiyor galiba :)

defalarca geçtiğim yollarr.. tepeden manzara gerçekten harika bide iznik imren.. köftesii dimi ama...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar