Zealsun 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
4,085
serdal hocam bende çakmaklık soketi takmayı düşünyorum uzun zamandır ama bir türlü elim ilişmedi sendeki soketi nereye nasıl bağladın kısaca bi özet geçebilirsen çok makbule geçer :)
 
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
2,022
ne demek yunus hocam.çzledim seni.
ilk önce parçacıdan güzel bir çakmak soketi beğen. ama sigara içiyorsan çakmağı tutan çıkıntı sağlam olsun. ben seyir halindeyken sigaramı yaktım yakış o yakış bir daha yakamadım çünkü sapı elimde kaldı çakmagı asfalta yapıştı. :)
akünün kutup başına kalın bir kablo rengi mümkünse kırmızı olsun. kablo mutlaka kalın olsun icabında ketılla su kanatırsın. kablonun boyu aküden kafa geranajına kadar yetecek şekilde olsun. ( her zaman için biraz uzunundan al ki yerini beğenmezsen değiştirirsin ) pvc borular var biz damla sulama işlerinde yer altında geçiriyoruz onların küçükleri var çapı 40-50 olanlar sanırım ben 50 lik olanından almıştım hemen dört parmaklık bişi kesmiştim. 6 atülük olanların et kalınlığı iyidir. 10 atü ve daha dayanıklı olanlarıda var. ama en kötüsünden 6 atülük olsunki bmw ye yakışsın daha ince olanları çabuk kırılabilir. pilsa veya egeplast öneririm. çakmak yuvası bu borunun içine girecek ama üst kısmı az kıvrımlı oldugundan takılıp sıkı bir geçme sağlıyor.soket yuvasını boruya geçirmeden kaplolarımızı içinden gecirip yuvadaki yerlerine takıyoruz.çakmak yuvasını borunun içine geçiriyoruz. sıkı geçmeden hemen önce iran yapıştırıcısı dedigimiz epoksik yapıştırıcıdan az bulaştırıyoruz ki yarın birgün çakmagı cıkarırken soket yuvasıda elimize gelmesin. bir güzel sıkıştırınca bekliyoruz yapıştırıcımız kuruyor. yapıştırıcı kuruyuncada yuvanın takılı oldugu boruyu ön gerenajda beyendiğimiz bir yere hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz. yapıştırmadan boruya ve gerenajdaki yerine zınpara ile parlaklıgını ve verniğini kaldırıyoruz ki iyi tutunsun.
yer seciminde soket yuvasının direk yağmur almayan ve çakmak yuvasına fişimizi takıp çıkarırken bizi üzmeyecek ve yormuyaçak bir yer seçiyoruz. ha unutmadan eksi uç daki kaploda kalın olsun, ve artı ucuna aküye yakın bir yere sigorta koy. çakmağı alırken marin seç yat tekne gibi yerlerde kullanılıyor daha uzun ömürlü. aydınlatması varsa iptal et gece karanlıgında çok parlıyor dikat dağıtıyor.
aman ha senin motor güzel bişi elekronik boldur onda daha önce yapan var mı araştırki sonra olmadık bir yerden arıza vermesin.
 
Son düzenleme:
Katılım
16 Eki 2011
Mesajlar
138
dostum far tasın ayr vidası var oradan bir kaç tur saat yönünde sıkarsan ışık biraz yukarı kalkar. ampül olarakta bir iki liralık çin malı değilde 5 liralık varta, boch veya pilips kullan.
genede sorun devam ederse burayı takip et çunku bu konuda benim motora ciddi bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

Dün deneme fırsatım oldu söylediklerini ama ışıkla gözle görülecek pek bir fark olmadı diyebilirim...
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
üstadlar abilerim kardeşlerim hepinize selamlar bana komple grenajl elektrik tesisatı sağ sol kumanda paneli eğer varsa şase lazım bilen bulan gören varsa bir zahmet bana fiyatı vede yerini söylerse sevinirim
 
Katılım
11 Eki 2011
Mesajlar
848
geçenlerde benim motorcuda birisi elektrik tesisatını değiştirdi yarın ustamı arar sorarım sana bilgi veririm.
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
üstad sorunda orada zaten bunu satamıyorum ne zaman satmak istesem motoru içimden gelmiyor satmaktan vazgeçiyorum o yüzden bende şimdi son kez adam akıllı bir toplayıp sakin sakin kullanıcam bir tanede kafama göre bir makine toplayacağım skyteam şasisine yamaha virago 250 motoru oturtup ktm 450 exc grenajlarını kullanarak tamamen melez bir supermoto yapıcam ruhsat olarak yamahanın ruhsatını kullanıcam şase numarası vs bi ayar çekicez arkadaşın babası oto tamirci ben size hallederim onu dedi bakalım haziran temmuz gibi başlıcam o dediğim motoru toplamaya da bitince ktm kasalı v motorlu belkilde turbolu bir motorsiklet olucak ama yinede yuan sabit kalır ondan eminim :)
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
:) lan şu çin malı motorlar iyiki girmiş piyasa lego gibi oldu motorlar sök tak canın ne isterse yap döküldümü tekrar topla kafan göre bence güzel bir olay ne kadar milet şlkayet etsede ben mutluyum çinli motorumla
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
bizim motorların arka tekerleğe gücü aktaran zincirinin ölçüleri nedir acaba bilen varmı internetten sarı renkli zincir buldum ölçü olarak 500 küsürlü bir rakkam ve 100 küsürlü rakkamlı link dedikleri bir uzunluktan bahsediyorlar hangi ölcülerde almam lazım
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
gerçi artık pek bakanda yok topiğe ama yinede soriyim ramzey 200 lük crossun tesisatı 150 li lik cross lara uyuyormu yada uyarmı
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
olurda ihtiyaç duyan olursa diye söyliyim dedim artık kimse kalmamış yazan o yüzden kendi sorumu kendim cevapladım ama olsun cg serisi motor kullandığı için kanuni breton kuba cg tipndeki motosikletlerin elektrik sistemi komple uyumludur artı olarak da herhangi bir sebeble piston vs motosiklet parçaları gerekirse cg 15m diye internette aratmanız yeterli yada 150 li lik cg pistonu arıyorum derseniz tüm parçacılarda bulırsunuz
 
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
4,085
eleman çok dağınık çalışıyor yalnız :) tertip düzen yok karburatör takımı takmış anladığım kadarıyla.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst