ne demek yunus hocam.çzledim seni.
ilk önce parçacıdan güzel bir çakmak soketi beğen. ama sigara içiyorsan çakmağı tutan çıkıntı sağlam olsun. ben seyir halindeyken sigaramı yaktım yakış o yakış bir daha yakamadım çünkü sapı elimde kaldı çakmagı asfalta yapıştı.

akünün kutup başına kalın bir kablo rengi mümkünse kırmızı olsun. kablo mutlaka kalın olsun icabında ketılla su kanatırsın. kablonun boyu aküden kafa geranajına kadar yetecek şekilde olsun. ( her zaman için biraz uzunundan al ki yerini beğenmezsen değiştirirsin ) pvc borular var biz damla sulama işlerinde yer altında geçiriyoruz onların küçükleri var çapı 40-50 olanlar sanırım ben 50 lik olanından almıştım hemen dört parmaklık bişi kesmiştim. 6 atülük olanların et kalınlığı iyidir. 10 atü ve daha dayanıklı olanlarıda var. ama en kötüsünden 6 atülük olsunki bmw ye yakışsın daha ince olanları çabuk kırılabilir. pilsa veya egeplast öneririm. çakmak yuvası bu borunun içine girecek ama üst kısmı az kıvrımlı oldugundan takılıp sıkı bir geçme sağlıyor.soket yuvasını boruya geçirmeden kaplolarımızı içinden gecirip yuvadaki yerlerine takıyoruz.çakmak yuvasını borunun içine geçiriyoruz. sıkı geçmeden hemen önce iran yapıştırıcısı dedigimiz epoksik yapıştırıcıdan az bulaştırıyoruz ki yarın birgün çakmagı cıkarırken soket yuvasıda elimize gelmesin. bir güzel sıkıştırınca bekliyoruz yapıştırıcımız kuruyor. yapıştırıcı kuruyuncada yuvanın takılı oldugu boruyu ön gerenajda beyendiğimiz bir yere hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz. yapıştırmadan boruya ve gerenajdaki yerine zınpara ile parlaklıgını ve verniğini kaldırıyoruz ki iyi tutunsun.
yer seciminde soket yuvasının direk yağmur almayan ve çakmak yuvasına fişimizi takıp çıkarırken bizi üzmeyecek ve yormuyaçak bir yer seçiyoruz. ha unutmadan eksi uç daki kaploda kalın olsun, ve artı ucuna aküye yakın bir yere sigorta koy. çakmağı alırken marin seç yat tekne gibi yerlerde kullanılıyor daha uzun ömürlü. aydınlatması varsa iptal et gece karanlıgında çok parlıyor dikat dağıtıyor.
aman ha senin motor güzel bişi elekronik boldur onda daha önce yapan var mı araştırki sonra olmadık bir yerden arıza vermesin.