150 Rf <> 125 Zn Sizce Hanqisi?

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar bu 2 model arasında kaldım aradaki hız farkını tabikide biliyorum. Ama dayanıklılık bakımdan sizce hangisi daha uzun ömürlü olur.

Mondial 150 RF

Mondial 125 ZN

rf nin süspansiyonları ölümcül derecede sert, yerinde olsam tipe bakmam kv modelini alırdım servis özellikle onu öneriyo saşi si ve motor parcaları diğerlerinden kaliteli ve farklıymıs

Motosikleti
ZX12R
rf nin süspansiyonları ölümcül derecede sert, yerinde olsam tipe bakmam kv modelini alırdım servis özellikle onu öneriyo saşi si ve motor parcaları diğerlerinden kaliteli ve farklıymıs

benim süspansiyonda çok sert baba yha..

lastik havalarını indiriyom motor yawaşlıyor,hava tam oldumuda

taak tuuuk at arabası gibi hiç konfor yok.. :salut: :salut:

geçenlerde yüzüne bakılmıcak derecede bakımsız bi aktivaya bindim

benim motordan daha konforlu :silent: :pale: :salut: :queen:

bu motorları kullananlar yok mu onlardanda biraz bilgi alalım.

125 zn kimse hayır diyemez tek kusuru arkada tek amortisör olması....

öyle de mondialin bayiisine gittim konustuk biraz getirmiyorum ben bayan motoru oldugu için znlere talep olmuyor dedi kafamı karıstırdı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:00 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:23 PM ----------

150 Rf kullanıcısı arkadaslar biraz yardımcı olun lütfen.

RF al istediğin yere git ister asvalt ister arazi pişman olmazsın,mondialin en başarılı motoru bence...2006nın başında aldım birkaç parça değiştirmiş olabilirim ama bu marka için bu çok doğal zaten parçaları ucuz,üstüne kaza yaptım nerdeyse 4 kolluya binecektim ama motorda ufak tefek çizikler vardı grenajı gayet sağlam,amortisöre gelince hiçte sert değil gidişini beğendiğim bir motor ve kabına sığmayan bir motor kalkışta diğer scooterlara toz yutturursun :wiinkk:kullandım memnunum tavsiye ederim:cat:
birde bu mondiallerin gösterge net göstermez 80 der 100 yaparsın,rüzgarlı havada eğimli yolda 110 görmüştüm cbrla filan ölçmüştük,biraz benzin yakar ama almaya değer:bounce:

Son düzenleme:
Görüntü olarak derseniz Rf çok kötü deqil ama Zn önde gider ama bir yerde görüntü yetmiyor. Burdaki mondial bayiilerine gidip Zn sorduğumda bayan motoru o diyip başka gösteriyorlar. Niye dediğimde boyutu ufak diyolar buda kafamda soru işareti bıraktı.

RF kullanıcısı olarak süspansiyon doğru çok sert ama başka bir kusurunu görmedim birde arkadaşın dediği gibi KM de sorun var sanırım 110 civarı gittiğim halde(tahmini) 90 KM gösteriyor,Max.115 e çıktım.1600 KM deyim hiç bir sıkıntı yaratmadı.Arka sinyalleri alırsan eğer o gün kısalttır biri binerken kırabilir top geldi kırıldı bende.takımı full 15 lira oda ayrı konu:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:15 PM ----------

Eklemeyi unuttum 125 cc scooterlara bakarak çok seri motor,iki kişi gültepe dere sokakta(gültepeliler bilir çok dik bir yokuştur) toplamında 180 kilo iki kişiyle çok sağlam ve rahat çıkıyor.

Süspansiyon ayarı yapılamaz mı arkadaşlar 150 Rf modeline ? Birde full depo rödajdan sonra kaç km gider RF modeli?

süspansiyon ayarı yapılabilir yapanlari bizzat gördüm(yükseltip - alçaltabiliyorlar)...benimkiler aksine gayet yumuşaktı bir sefer değiştirdim ilk zamanlar sertti tekrar yumuşadı...çıkmadık yer bırakmadı motoru kuvvetli,evet sinyalleri çabuk kırılır daha hoş farklı bir sinyal takabilirsin benimki 9000km civarında bence zn mn hikaye bi yola çıkın anlarsınız...ben gecen yıllar(askerden önce) 98kgdım ve kız arkadaşımda benim kadar olmasa da biraz balıketli ve motorla gitmediğimiz dağ tepe gezmediğimiz deniz manzarası kalmamıştı...yakıtı scooterlara göre çok değil ama ben cbra binince anladım vitesli motorun gözünü seveyim kokluyor resmen:cherry:

Rodajdan sonra full depo 14 TL benzinle 160 km civarı gidiyor.Kullanıma bağlı değişiyor.

150 RF verdiğim paranın karşılığını verir mi peki ?

RFnin tek kazandığı şey lastikleri başka artı bir tarafı yok:cat:Karizma olarak Zn :cat:

150 RF verdiğim paranın karşılığını verir mi peki ?

Şahsi görüşüm scooterımı savunduğumdan falan değil şimdiye kadar beni üzmedi ve içime sindi açık söylemek gerekirse hurda olana kadar kullanacağım ilerde vitesli almayı düşünüyorum bunu satmayacağım evladiyelik kalacak nereye kadar giderse çünkü işimi fazlasıyla görüyor. :cat:

Selam
eski motorum 150 rf... tek bir şey söliim her türlü yürür. sadece al bi lastiklerini michelin lastikle değiştir ve benzin koyup git.. valla ben onda öğrendim motor kullanmayı ama hala özlerim keratayı.. o sınıf ve kalitede bence en iyisi..

Aslında Zn çok hosuma gidiyor ama kimse sölesem çok küçük motor boşver dediler bende alternatif olarak 150 Rf yi düşündüm.. Sizce hangisi daha az sorun yaratır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar