15 nisan erken bir tarih... Ancak polisin belediyenin yada diğer kurumların bunun için izin vereceğini sanmam.
lakin, izinsiz ve olaysız bir protesto da olabilir...
Bütün internette eş zamanlı duyurularak, sadece bireysel çaba değil, toplumsal çaba yaratılabileceğine inanıyorum.
şöyle ki?
Kim olduğunuz önemli değil. eğer pazar günleri akşam 6-7 arasında boğaz trafiğini kullanıyorsanız, gişeye geldiğinizde dörtlülerinizi yakarak 5 dakika ilerlemeyin diye bir anonim kampanya yaratılabilir.
Basının dikkatini çekecek şekilde gönüllü olarak 5 - 10 kişinin bir kaç kere tekrarlaması, insanların destek olması için yeterli olacaktır diye düşünüyorum...
Bu noktada birilerinin hareket etmesi önemli. çünkü Türk halkının klasik huyudur.
otobüste sıkış tepiş gidersin. ezile büzüle... kimse sesini çıkarmaz. ama birisi kalkıp da kardeşim bu ne ya!? derse, herkes " evet ayıp değil mi bu ne" diye konuya girer...
kişisel görüşüm, bu yönde, sanal bir organizasyona gidilmesi.
sanal organizasyonu destekler nitelikte belli zamanlarda belli gönüllülerin, yasal engeli olmayan bu dörtlü kapatma olayına girmesi...
arıza çıkartacak vatandaşlar için, bütün bişeleri kapatmak yerine 1 - 2 gişeyi kapatarak, trafiğin yada acil durumu olanların ulaşımını durdurmadan da protesto edilebilir.
günü birlik bir protesto yerine, halkında destekleyeceğini düşündüğüm böyle sürekliliği olan ve yasal olarak yaptırımda bulunamayacakları bir organizasyon daha iyi olur gibime geldi..
Fikir geliştirilebilir...
Ama birileri ( miz ) in bu konuya el atması şart.
Ben derim ki, sanal bir kampanya düzenleyelim... kaynağı ve yayıncısı belli olmayacak şekilde internete verelim. facebook süper bi malzeme bu konuda... aracı olan ve yakıttan canı yanıp, belli güzergahları kullananlar eminim bu protestoya katkıda bulunacaklardır.
Önemli olan, polisin müdahalesine maruz kalmayacak bir eylem yapmak. çünkü insanlar protesto ve tepkisini sergilemek için polisten korkmazsa, inanılmaz katılım olur diye düşünüyorum.