[!] 125lik Scooter Motoru temizliği Yardım

9I2M2e.jpg

roCc5X.jpg

4Zfjru.jpg

Selam dostlar,elimde şöyle bi 125lik scooter motoru var,başına ne geldiğini sormayın yağmur çamur görmüş uzun süre de depoda yatmış,dışı gördüğünüz üzere baya çamurlu ve pis duruyor.Tekrar topluyorum yavaş yavaş ama bu dış yüzeyini neyle nasıl temizleyebilirim? özellikle kafa kısmının petekleri baya sıkıntılı,barlanmış dirayetli toz kalıbı var,tel fırça girmek istemiyorum çizip zarar verir diye,etkili bi temizlik spreyi vs varmıdır? kirini pasını akıtacak?

bir kaç kutu WD40 ile girişebilirsin de başına büyük iş almışsın gibi geliyor bana. Tamirci falansan zaten buraya sormana gerek yoktu.

tamirci değilim ama başıma ne iş aldığımın da farkındayım,söke taka kendi arızamı giderir düzeye geldim,gördüğün motoru parçalayıp geri birleştirip ayar verme olayları elimden geliyor "tamirci" likten kastın buysa eğer :} hem ne kadar biliyorsan da bir bilene danış demişler :} wd40 önerisi için teşekkürler.

Moderatör
Eğer tüm contaları değiştireceksen benzin ile girişebilirsin bence.
Çokta kirli durmuyor pastan ziyade yağlı yüzeyin toz biriktirmesi gibi gözüküyor resimlerden.

aynen toz,yağmur yağınca çamur olmuş,yağ ile birleşince de katman haline gelmiş,wd40 gibi bişey var sıktım çözmedi,benzin biraz daha iyi çözdü,ace veya diğer temizlik ürünleriyle girişsem mi diyorum?

fren hidrolik yağını kaçık fırça ile çitiler gibi sür , bir kaç saat dursun sonra tazyikli su ile durula değil pasını eski boyasını bile söker atar , hidrolik yağı gözlerinize veya başka bir aracın boyasına sıçramasın dikkat !

ver kumlamacıya 0 gibi yapar geri verir zaten contalarda değişecekmiş mis gibi olur

Mwb959.jpg

lQpJ44.jpg

jXq3a1.jpg

GteWbr.jpg

Biraz maket bıçağı ile kazıdım,sonra yağ-çöz varmış evde,temizlik ürünü,sıktım,biraz bekleyip tel fırça ile giriştim,sonuç bu. Kabasını aldım burdan sonrası ince işçilik.Diş macunu ve diş fırçası ile ince temizliğe gireyim diyorum.

Fren balata sprayı kullanabilirsin ama ben mazot veya benzin tercih ederdim güzel temizler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar