125cc racing alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başlıkta da sorduğum gibi 125cc racing alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

bence racing olup gitmemesi saçma geliyor bana ama herkesin kendi kararı

Garip bir durum yok.

Adam 17 beygir motora biniyor cruisera biniyorum diyor, 125cc motora biniyor racinge biniyorum diyor.

Bütçesi budur ya da ihtiyacı budur fark etmez. Racing süren adam hız yapacak diye birşey yok. =)

125cc racing alanlari gelecegin iyi motorculari olarak görüyorum. Iyi racing kullanabilmek icin , sportif kullanim icin gereken duruma göre uygun vücut pozisyonuna gecebilmeyi ögrenmek gerekir. Racing disindaki tarzlarda azami sportif sürüs tekniklerini uygulamak icin ergonomi yetersizdir.
Hizli gidememesinin hicbir önemi yoktur ki güncel 125 lik racingler cok da yavas sayilmazlar.

Sportif kullanimi hedefleyen her sürücünün kücük bir racing ile baslamasi onu cok cabuk ve güvenli olarak gelistirecektir.

Sevgilerimle

racing değildir o supersporttur racing olsa duramazsın

125cc pist şampiyonaları yapılıyor da 125cc supersport neden olmayasın her işin bi başlangıcı var

günümüzde de zaten pek yok saysan saysan aprilia rs125 var belki de rc125 onun dışındakiler gidonu naked kadar yüksek çakma yarış motorları ben de benzerine sahibim dertten başka bir şey değil piste girmeyen adam kesinlikle supersport almamalı

racing değildir o supersporttur racing olsa duramazsın

125cc pist şampiyonaları yapılıyor da 125cc supersport neden olmayasın her işin bi başlangıcı var

günümüzde de zaten pek yok saysan saysan aprilia rs125 var belki de rc125 onun dışındakiler gidonu naked kadar yüksek çakma yarış motorları ben de benzerine sahibim dertten başka bir şey değil piste girmeyen adam kesinlikle supersport almamalı
Zaten Alanların Tamamı olmasa da Çoğu Ergen bı iki kız düşürürum diye alıyorlar yani benim görüşüm bu yönde

Bir şey düşünmüyorum, bana ne ya milletin ne aldığından? =)

Genel olarak supersport motosiklet sürenlerin akıl sağlığı üzerine konuşalım derseniz sayfalarca konuşabilirim :D
Ama 125cc supersport motosiklet bu işin başıdır. 1000cc dünya çapında bir müsabakada yarışsanız bile dönüp antreman yapacağınız zaman bir 125cc 250cc supersport'unuz olması gerekir. Viraja yaklaşmakla ilgili konuların neredeyse tamamı bu motorlarda pratik edilerek geliştirilir. WorldSBK'da yarışıyorum diye kalkıp sürekli 1000cc ile antreman yaparsanız muhtemelen frenajda delik deşik olursunuz.

Bir şey düşünmüyorum, bana ne ya milletin ne aldığından? =)

Genel olarak supersport motosiklet sürenlerin akıl sağlığı üzerine konuşalım derseniz sayfalarca konuşabilirim :D
Ama 125cc supersport motosiklet bu işin başıdır. 1000cc dünya çapında bir müsabakada yarışsanız bile dönüp antreman yapacağınız zaman bir 125cc 250cc supersport'unuz olması gerekir. Viraja yaklaşmakla ilgili konuların neredeyse tamamı bu motorlarda pratik edilerek geliştirilir. WorldSBK'da yarışıyorum diye kalkıp sürekli 1000cc ile antreman yaparsanız muhtemelen frenajda delik deşik olursunuz.
orası öyle ama çoğu ergen kullanıcılar.. akıl sağlığı hakkında konuşmanizi dinlemek isterim.

orası öyle ama çoğu ergen kullanıcılar.. akıl sağlığı hakkında konuşmanizi dinlemek isterim.
Supersport'a binenin aklı yoktur, çok da uzatmaya gerek yok =)

Ya tabii ki çoğu ergen kullanıcılar olacak. Doğru dürüst bir yer seçelim, Almanya olsun. Orada antreman yapacak kişiler gidip R125 alıyor diye R125 şatışlarının çoğunluğunu bu kullanıcılar oluşturmuyor.

Alım gücümüz yerlerde. Hevesli bir genç kitle var, e çok normal bir şekilde büyük çoğunluğu sportif bir motosikleti olsun istiyor. Şekildi cakaydı piyasaydı falan filan çok dallandırabiliriz. Bunların içinde hep spor motor sürmek istediği için R125 alıp bununla başlayan da vardır, supersport olsun çamurdan olsun diye alan da vardır.. yani Spotify'ın 2024'te Türkiye'de en çok dinlenen şarkılar listesine yapılacak yorumla benzer olur bunun detayına girmek.

Herhangi bi iki teker kullanana saygi duyarim. Racing e gelince, nasil herkes 125 ile baslayip 250-500 -1000 e gectiyse, racing de ayni mantik. Racing oncelikle tipi cok guzel, evet buyuk motorlarda kullanimi sehir ici zor vs ama 125 lik sehir icinde de ideal. Ayrica 1000 lik racing almadan ufaktan baslamak gerek. Motosiklet genel olarak luks ve bireysel hobi oldugu icin herkes icinden gecene binmeli. Gazlamaya devam,,

Supersport'a binenin aklı yoktur, çok da uzatmaya gerek yok =)

Ya tabii ki çoğu ergen kullanıcılar olacak. Doğru dürüst bir yer seçelim, Almanya olsun. Orada antreman yapacak kişiler gidip R125 alıyor diye R125 şatışlarının çoğunluğunu bu kullanıcılar oluşturmuyor.

Alım gücümüz yerlerde. Hevesli bir genç kitle var, e çok normal bir şekilde büyük çoğunluğu sportif bir motosikleti olsun istiyor. Şekildi cakaydı piyasaydı falan filan çok dallandırabiliriz. Bunların içinde hep spor motor sürmek istediği için R125 alıp bununla başlayan da vardır, supersport olsun çamurdan olsun diye alan da vardır.. yani Spotify'ın 2024'te Türkiye'de en çok dinlenen şarkılar listesine yapılacak yorumla benzer olur bunun detayına girmek.
benim gördüğüm 125den ziyade r25 veya rc390 kullanıyorlar en azından tolga upraktan gördüğüm kadarıyla

O oturma pozisyonuyla ve o hızla gitmeye dayananlara gerçekten şaşırıyorum. Dayanıklı insanlar. Takdir etmek lazım

herkesin hayatına kimse karışamaz ama çoğunluğu şehir içinde kullandığı için veya ara sıra otobana çıkıp düz yolda gazladığı için mantıksız buluyorum ya ergonomik değil bence.. oturma pozisyonu bi tık dikse olabilir ancak, daytona 660 gibi hatırladığım kadarıyla

Şöyle düşünmeliymişiz.🤗
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2004 18:07

30 Ağustos tarihli bir yazıda sormuştum, mealen “Cenaze namazında imam ‘Nasıl bilirdiniz?’ diye sorduğunda, ‘iyi’ bilmiyorsak ne yapacağız? ‘Kötü bilirdik’ demek yakışmaz ölünün ardından, ‘İyi’ desek, yalancı şahitliğe girer... Ee, ne yapacağız?” Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan cevap geldi.​

Şöyle sormuştum (30 Ağustos) :
Geçenlerde bir cenaze sırasında yine aklıma takıldı.
Diyelim ki müteveffa, hayatı boyunca bir kere bile camiye gitmemiş, namaz kılmamış, tek bir dua bile bilmeyen, zındık, içkici, zamparanın biri(ydi) Allah rahmet eylesin!
Hasılı dinle, imanla uzaktan yakından ilgisi yoktu!
Cenaze namazında hoca sorar: “Merhumun iyi bir Müslüman olduğuna, Allah’a, Meleklerine, Kitaplarına iman ettiğine şahadet eder misiniz?”
Cemaat hep bir ağızdan cevap verir: Ederiz!
Sonsuz mağfiretiyle (bu kelimenin Türkçesi de “yarlıgama” imiş, bir tuhaf) Allah, bu kadarcık yalancı şahitliği hoş görüyor demek ki...

*
Şaka bir yana, aşağıdaki soruyu (beni okumazlar, onun için internet sitesine de göndererek) Diyanet İşleri Başkanlığı’na da sordum:
Cenaze namazında niye böyle sorulur? Sorunca, cemaat zor durumda bırakılmaz, "yalancı şahitliğe" itilmez mi?
Diyeceksiniz ki, er kişi / hatun kişi ölmüş, namaz için üstüne durulmuş, sen “İyi bilirdim, iyi bir Müslümandı” de, Allah kullarını bilir, kimin iyi Müslüman olduğuna karar vermek kula mı kalmış?
E, o zaman niye kulun şahitliği istenir?
Bu suale (bile bile) ne cevap verilir?
Vallahi ciddî soruyorum...

*
Sağ olsunlar, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri sualime cevap göndermişler. Şöyle diyorlar:

Sayın Serdar DEVRİM

Cenaze Namazı kılındıktan sonra imamın cemaate, namazı kılınan ölü hakkında “Merhumu nasıl bilirsiniz” sorusu, cemaatin ölü hakkında hüsn-ü şahadette bulunmaları için yapılmaktadır
Buhari'nin Enes b. Malik (r.a.)'den naklettiğine göre, Rasûlüllah (s.a.v.)'in arkadaşları (sahabe) bir cenazeye rastladıklarında onun iyiliğinden söz etmişler, Rasûlüllah (s.a.v.) de "vacip oldu" buyurmuştur. Başka bir zamanda diğer bir cenazenin de kötülüklerinden bahsetmişler, Rasûlüllah (s.a.v.) yine "vacip oldu" buyurmuştur. Hz.Ömer; "Ey Allah'ın Rasûlü vacip olan nedir?" diye sorunca: "Birinin iyiliğini söylediniz, ona cennet vacip oldu. Diğerinin kötülüğünü söylediniz, ona da cehennem vacip oldu. Siz, yeryüzünde Allah'ın şahitlerisiniz" buyurmuştur (Buhari, Cenaiz, 85; Müslim, Cenaiz, 60; Tirmizi, Cenaiz, 63; Nesai, Cenaiz, 50; İbn-i Mace, Cenaiz, 20; A.b.Hanbel, II, 261, 499, 528).

Bu hadis-i şerif, Müslümanlar arasında iyi intiba bırakmış ve hayırla anılan kimselerin arkasından iyi sözler söylenmesi sebebiyle Allah'ın rahmetine kavuşacaklarını; kötü intiba bırakan ve kötülüğü ile anılan kişilerin de Allah'ın cezasına çarptırıldıklarını ifade etmektedir. Şüphesiz bu, o kişiyi bilip tanıyan kimselerin şahadetidir. Bilip tanımayan kimselerin "iyi" veya "kötü" demelerinin Allah katında bir değeri yoktur. Şu hale göre: Cenaze namazından önce veya sonra, "bu kişiyi nasıl bilirsiniz?" diye soru sorulursa: İyi olarak bildiğimiz kişilere "iyidir" diye şahitlik edilir. Kötü olarak tanıdıklarımız için ise, susmak uygun olur. Tanımadığımız kimseler için ise, "Allah rahmet eylesin" denilebilir.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
*

Yani, anladığım doğruysa:

- İyi biliyorsan, “İyi bilirdik” diye şahitlik yap!
- Kötü biliyorsan, söyleme, sus!
- Tanımadıkların için de “Allah rahmet eylesin!” demekle yetin...

Başlıkta da sorduğum gibi 125cc racing alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

bence racing olup gitmemesi saçma geliyor bana ama herkesin kendi kararı
Herkesin kendi tercihi, saygı duyarım ama basit tamirini yapamayacağım hiçbir motosikleti almam. Racingler bana hep bilim kurgu filmlerinden çıkmış havası verir pek sevmem, elektronik donanımı çok olan motorları pek tercih etmiyorum çünkü anlamıyorum 😂😂. Cros olsun , scrambler olsun, cafe racer olsun 70 I geçmesin , beni yolda bırakmasın, tamir edeceğim zaman bakım yapacağım zaman beni yormasın, masraf edeceğim parçaları olmasın. Benim tercihim bu yönde, racingci abilerim kızmayın, bana jawa verin , bana Mz verin, bana Norton verin, Indian verin ama bana elektronik zerzavatı bol motor vermeyin. Ben ofsayt Yalçın, buda mı gol değil be? 😂😂😂😂

125 cc alanların genellikle gençler olduğunu, bütçelerinin buna yettiğini, başlangıç için aldıklarını zamanla para buldukça daha üst seğment almak isteyeceklerini düşünüyorum.

Bir de insan sürdüğü motorun tipini beğenmeli. Tipini beğenmediği motoru sürmek bir eziyet. Kimi macera motoru seviyor, kimi skuterci, kimi çapırcı, kimi de commuterden memnun.

Genelde ilk ya da 2. motor seçimleri hatalı kararlardan ibarettir. İnsan deneye yanıla, geze geze göre göre tarzını kazanıyor.

Tarz meselesidir, o o şekil biner, şu şu şekil biner, herkesin motoruna kimse karışamaz diye düşünüyorum.

bir şey düşünmüyorum, düşünsem ne olacak?
ayrıca kullanıyorum ki milletin hakkımda ne düşündüğü pek umrumda değil.
delirdiniz mi kuzum?

racing seven akıllı mantıklı biri 125 ile başlar zaten.
ha gider mi? 90km rahat gider. şehiriçi fazla bile. ama uzun yol ve otoyol az sıkıntı olur.

Forumda Harley kullanıcılarına, skuter kullanıcılarına ve otomatik şanzıman severlere bol bol saydırdık fakat işin şakası. Önemli olan 2 teker sahibi olup sağlıklı bir şekilde yolda olmak. O/bu/şu gelip kötülesede ve siz memnunsanız onlara söz düşmez, insan evladını kimse memnun edemez...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar