125cc ömrü ne kadardır?

Merhaba arkadaslar,ılk motor olarak 125lık scooter bakıorum,fakat 2.elde yası genc olsada km haylı yuksek modellere denk gelıyorum.

daha 3 yasında olmayan fakat 15.000 hatta 20.000km de yamaha delıgth suzukı adress fıddle 2 v.b goruyorum,bu motorlar ıcın neler soylersınız alınırmı? Illa almıs olsak daha ne kadar sure bınebılırız? Servıs bakımları tamsa alınırmı dersınız ? uzak durmu dersınız ?

tesekkurler..

Merhaba arkadaslar,ılk motor olarak 125lık scooter bakıorum,fakat 2.elde yası genc olsada km haylı yuksek modellere denk gelıyorum.

daha 3 yasında olmayan fakat 15.000 hatta 20.000km de yamaha delıgth suzukı adress fıddle 2 v.b goruyorum,bu motorlar ıcın neler soylersınız alınırmı? Illa almıs olsak daha ne kadar sure bınebılırız? Servıs bakımları tamsa alınırmı dersınız ? uzak durmu dersınız ?

tesekkurler..

merhaba,

motorun ne kadar temiz kullanıldığına ve bakımlı olduğuna bağlıdır. temiz kullanılmış bir scooter 100 bin km ye kadar gidebilmektedir tabi bahsettiğim çin motorları değil :) ikinci el de iş biraz zor genelde paketçi motorları var piyasada, onları almak mantıklı değil. özellikle yeni alıpta satmak isteyenlerden denk getirmek gerekiyor (bir sorunu olmadığından emin olmak lazım tabi). eğer ben riske giremem derseniz de sıfır almak lazım ki ben sıfır almıştım. bununda tek sıkıntısı bir sürü daha masraf çıkması (ruhsat, sigorta çanta vs vs)

merhaba,

motorun ne kadar temiz kullanıldığına ve bakımlı olduğuna bağlıdır. temiz kullanılmış bir scooter 100 bin km ye kadar gidebilmektedir tabi bahsettiğim çin motorları değil :) ikinci el de iş biraz zor genelde paketçi motorları var piyasada, onları almak mantıklı değil. özellikle yeni alıpta satmak isteyenlerden denk getirmek gerekiyor (bir sorunu olmadığından emin olmak lazım tabi). eğer ben riske giremem derseniz de sıfır almak lazım ki ben sıfır almıştım. bununda tek sıkıntısı bir sürü daha masraf çıkması (ruhsat, sigorta çanta vs vs)

rıhsat sigorta vs derken?

Valla kardeşim kışın binmezdim ona rağmen 3,5 senede 12000km yol yapmışım motosikletin km si değil rodajı yağı vs. temiz bakılması önemlidir nasıl

kullanıldığı önemlidir alabiliyorsan sıfır al en güzeli budur.

abi 15 20 bin km hiçbişe yaa... 80 bine kadar yolu var ne zaman krank kırdı hah o zaman cartayı çekersin :cherry:

Benim pcx 2014 çıkışlı şu an 39.000km de. Ciddi bir arızası olmadı şimdiye kadar. Bakımını eksik etmem. Yağını en iyisinden 2000'de bir değişirim.
80.000i problemsiz görmezse yazıklar olsun Honda'ya.

İnsanlardaki algı şu, bir motor 20 bine geldiği zaman o motor yüksek km li olarak algılanıyor uzak duruluyor. Aslında böyle değil. sadece 20.000e geldiği zaman aşağı yukarı bütün motorlar zincir,kayış,debriyaj balatası, fren balataları gibi sarf malzemesi sayılabilecek parçaların değişimi gerekiyor.

DKN

125 cc az yakar kullanmasıda zevklidir adam gece gündüz gezer tabi. normal 1-2 yaşında 20.000 km ye gelmesi. temiz kullanan birini bulursan alabilirsin

Motorun kalitesine markasina modeline gore degisir mesela mondial max kitapciginda 100km yaziyordu hyosung 250 cometi 350 diye biliyorumki bunlar omur olarak cok az 4 silindir bir racingle yabanci biri 2000.000 den fazla km yapmis bir video vardi youtube da yni bas gaza isini gor sans isi insan omru kac yil

125 cc motor sorun çıkarsa ne olacak ki. 500-600'e sıfırdan toplanan motorlar var.

Ayda 1000 km yapsa yılda 12bin 3 yılda 36 bin km eder. Km si düşürülmüş motorlar yerine iyice baktırılıp en bakımlı en temiz olan alınır. Çok bi km değil 30 40 bin.

ne kadar az mesela örnek verebilir misiniz?

bildiğim kadarıyla ruhsat ucretsiz değişiyor, ee plaka vs de var zaten, bunlara da tekrardan para verilmeyecek. bir tek sigortayı tekrardan yaptırmak gerekiyormuş sanırım. ayrıca motor satılırken motora özgü aksesuarları (öncam, topcase) da almış olursunuz. sıfır motorda olmayıp da ikinci elde olan ekstra ise noter ücretidir.

bildiğim kadarıyla ruhsat ucretsiz değişiyor, ee plaka vs de var zaten, bunlara da tekrardan para verilmeyecek. bir tek sigortayı tekrardan yaptırmak gerekiyormuş sanırım. ayrıca motor satılırken motora özgü aksesuarları (öncam, topcase) da almış olursunuz. sıfır motorda olmayıp da ikinci elde olan ekstra ise noter ücretidir.

Motosikleti 0 almakla 2.el almak arasında 100tl fark var. O yüz TL de plaka değişirse ona gidiyor. Yani aynı sayılır.

Sigorta, ruhsat yazıyorsunuz bunlar zaten bugün 1000tl tutuyor.
Siz neden vatandaşa masraf olmaz (sigorta ruhsat vs.) yazarak algısını hatalı taraflara çekiyorsunuz onu anlamadım.
Eğer kendiniz de emin değilseniz yorum yapmayıverirsiniz olur biter.

xmax 250 2015 model momo geçen sene haziranda aldık kullanıyorum şuanda 22.000 km de

yağ değişimi 3000 km de bir oluyor bildiğiniz ben 3000 km beklemeden 2950 lerde götürüyorum

motoruma akrapoviç egzos,bmc hava filtresi, j costa varyatör,polini debriyaj ve yay seti ayrıca malossi kevlar kayış aldım

yıkamasında motul motor temizleme spreyi kullanıyorum

benzin olarak en iyisi shell v power nitro alıyorum

uzun lafın kısası ben motoruma kendimden daha iyi bakıyorum onunla konuşup seviyorum

eğer beni üzerse üstad tek teker arifin dediği gibi yamaha benim için bitmiştir :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağ sız susuz bırakma maxi scooter sert kullanmazsan 70 bin anahtar vurmadan gider(motora)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar