125 ky'ye civalı yağ hararet göstergesi . . .

3 sene önce montajını yapmıştım .yaz aylarında çok faydasını görüyorum.montajı çok kolay.hangi hızlarda motorun ne kadar ısındığını bilme konforu çok güzel.kullanım şeklimi ona göre ayarlayabiliyorum....

Uploaded with ImageShack.us

nasıl montaj yapıldıgını..nereden alındıgını ..
daha açıklayıcı bi şekilde yazsaydınız belki daha faydalı olurdu...
hava sogurmalı motorlar için çok güzel bi şey..

evet bende yapmayı düşünüyorum.. Daha detaylı açıklarsan sevinirim..

oto aksesuarı satan herhangi bir dükkandan civalı yağ hararet göstergesi diye sorularak alınabilir.montajı ise motorun sol tarafında buluna yağ süzgeci kapağına delik açılarak gösterge kutusunun içinde bulunan (aşağıda gösterdiğim) yivli aparatı kaynattırıyoruz...daha sonra yağ kapağı yerine taktıktan sonra gösterge kablosunun ucundaki vidayı kaynattırdığımız tıpaya takıyoruz ve motor ısınmaya başladığından itibaren hemen çalışmaya başlıyor.....
ciivalı olduğundan elektrik gerektirmiyor,isteyenler sadece gösterge aydınlatması için elektrik kablosu çekebilir.

---------- Post added at 03:20 ---------- Previous post was at 02:59 ----------

inşaallah açıklayıcı olmuştur...yaptırmak isteyenlere daha detaylı bilgi verebilirirm

daha bugün bundan sordum. aldım elime inceledim ve o müşürün motorun içine girip motor içindeki parçalara değeceğinden vazgeçmiştim. peki yolda giderken tümsekten geçerken alttan darbe aldığımızda bu kısım kırılıp yağ boşaldığında ne olacak? yağsızlıktan motor kitlenmez mi?

alttan bağlayamayız sanırım. yan tarafta yer var mı? bakmak lazım. ybrme düşünüyorum.

herkese günaydın....
işlemi alttaki yağ değiştirdiğimiz civatadan değil,motorun soldaki statörün bulunduğu kapağın hemen altında bulunan yağ filtresinin kapağına uyguluyoruz zaten .yukarıda da yazımştım . . .

Çalışmanız çok güzel olmuş, ancak kullandığınız gösterge su hararet göstergesi. Yağ hararet göstergeleri 150 dereceye kadar göstermelidir, çünkü yağ her zaman su dan daha fazla ısınıyor...

Motosikleti
BWS 100
hocam o soldaki yağ kapağına termometrenin kablosunu bağlamak için, deliğin çapını oynama yapıyormusunuz, ek bi daraltma yapıp pasolayıp mı bağlıyorsunuz, yoksa çapları uyup direkt bir bağlantı mı yapıyorsunuz.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
bu da benim yağ hararet göstergem...
ben de motora yağ koydugumuz tıpanın ortasını delip, gösterge müşürünü ordan içeri salladım...
gayette güzel oldu...
temmuz sıcagında uzun yola çıkmıştım ve o gösterge çubugu en sona dayanmıştı...
demekki motor yağı 130 dereceden daha fazla ısınıyor..:cat:

soldaki yağ tıpasını matkapla delip , aldığımız hararet göstergesinde çıkan yardımcı apratı aliminyum kaynakla ( yukarıda işaretlediğim mor yuvarlak içinde olan aparat ) tutturuyoruz .yağ göstergesinin ucunu o kaynattırdığımız içi yivli şeye ( yeşil olarak gösterdiğim ) döndürerek sıkıyoruz ,civalı olduğu için motorun ısınmasıyla gösterge çalıimaya başlıyor....

soldaki yağ tıpasını matkapla delip , aldığımız hararet göstergesinde çıkan yardımcı apratı aliminyum kaynakla ( yukarıda işaretlediğim mor yuvarlak içinde olan aparat ) tutturuyoruz .yağ göstergesinin ucunu o kaynattırdığımız içi yivli şeye ( yeşil olarak gösterdiğim ) döndürerek sıkıyoruz ,civalı olduğu için motorun ısınmasıyla gösterge çalıimaya başlıyor....

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:09 ----------

istediğiniz zaman buyrun gelin yardımcı olmakla kalmam kendim montajınıda yaparım . . .
yeterki işiniz görülsün . . .
bol bol sevaba ihtiyacımız var dimi :))

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

baya çok oldu ben yapalı .çok güzel bir şey ya.motoun an ve an harareti belli oluyor.devir-hız arttıkça tabiiii hararet baya artıyor ne yapıyorum hızı düşürüyorsun,yumuşak kullanıma geçiyorsun
veya 1 kaç km'lik bir rampadan boş viteste bırakınca motoru hararetin hızla düştüğünü görmek baya güzel oluyor.motor ısısını gaza verdiğin tepkiilerle anında görebiliyorsun..

Hocam eline sağlık güzel çalışma olmuş.Tam aklımda böyle birşey vardı bakalım boş zaman bulursam bunu da yapmaya çalışacağım.Şu anda arabanın aynalarını boyamakla meşgulüm:)

istediğiniz zaman buyrun gelin yardımcı olmakla kalmam kendim montajınıda yaparım . . .
yeterki işiniz görülsün . . .
bol bol sevaba ihtiyacımız var dimi :))
benim duam tutmaz hocam(allah bilir tabii)...ama sağolasın...burdur planını yapayım...seni ararım...

ne demek istediğin zama gelebilrsin . . .
ama düğünden önce( 1 temmuz )gelirsen iyi olur ,sonrası ben servis dışı olurum :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar