Nylon lastikle virajda altından motor kaydirmayan adam hiçbir lastikle kaydırmaz. Bu işe en tabandan başlarsanız sürüş alışkanlıklarınız da ona göre şekillenir. Bir çocuğa çikolata yeme derseniz yer fakat yemesine izin verip yediğinde yüzünde çıkan sivilceleri gördüğünde ileride yüzünde sivilce çıkmayacağını bilse bile o çikolatayı yerken tereddüt ederek yer. Anlatmaya çalıştığım en ufak yağmurda bile o lastikle kaymamak için o kadar dikkatli gidecek ki ileride çok sağlam motor çok sağlam lastikle bile yağışlı havada kolay kolay hız yapamayacak. Ha lastik olayına karsisinizdir ona lafım yok tabi ama bu abs konusunda hala eminim absli bir motorla motor sürmek öğrenilmez.
Ben motora 250 cc ile başlamıştım ve şimdi diyorum ki iyi ki 250 cc ile başlamışım. 30 PS ve 30 nm torka sahipti. Zaman zaman elim gazda takılı kalıyordu ama sol elim hep debraj üzerindeydi ve hiç düşmedim, hiç motorumu düşürmedim.
Size gelirsek sevgili eserasking;
ABS li bir motorla "motor sürmek öğrendim" galiba. Cümledeki düşüklük için kusura bakmayın. Dere tepe viraj miraj baya sürüyorum yahu. Küçükken sivilcem çıkmasın diye çikolata yememezlik de yapmazdım ama şimdi kilo almamak için pek yemiyorum, ikisi acaba aynı şey midir? Lisede mantık dersleri de almıştım ama çok eskide kalmış olacak ki ben "naylon lastik-daha iyi lastik" mantığı ile ulaştığınız sonucu anlayamadım. Scooterımın altında naylon lastik vardı hız yapıyordum, viraja da yatıyordum. Daha iyi lastikle değiştirdim, şimdi daha rahat hız yapıyorum çünkü daha güvende hissediyorum. Abs li ve Tcs li motor kullanıyorum çünkü daha kontrollü ve güvenli kalkış ve de frenleme yapıyorum.
Yağmurlu havada hız da yapıyorum ama viraja çok daha az yatıyorum çünkü altımda dört değil iki tekerlek olduğunu biliyorum.
Lütfen hiçbir mantığa, bilgiye dayanmayan bilgiler ile insanları yanlış yönlendirmeyin.
Motor dediğin ABS li olmalıdır kayma/kilitlenme olmaması için,
Lastik de en iyisi olmalıdır.
Ekipman da en iyisi olmalıdır
Motorun da en bakımlısı olmalıdır.
Altımızdaki iki tekerlek, bunu unutuyorsunuz galiba. İnsanları yeri geliyor asfalttan direkt ceset torbasına alıyorlar, siz burda abs naylon vs diye yazıyorsunuz.