125 CC, 200 CC Ye Yükseltme Hakkında.

ygk

İyi forumlar herkese; vaziyetim şu. Yaz ayları haftalık 300 km uzun yol yapıyorum motorumla. Motor jinlun, 125 cc.
170 gidiş 170 geliş 60 70 km hızlarla yol bitmiyor. Sürekli olarak 100 ile gittiğimde ise kmde 20 kuruşun üzerine çıkıyor yakıt. 4 litreyi geçiyor 100 kmde.
karbüraötr ayarım tam insan gibi gidince 2.5 litre yakıyor.
Önce motor değiştirmeyi düşündüm, 250 cclikler biraz tuzlu. Bir daha çin malı almakta istemiyorum.
Bu gün tamircim 65mm yapalım dedi 250 tl masraf gider rahat rahat yol alırsın dedi.
Kafama takılan nokta, krank değişmiyorlarmış. Bu durumda sadece piston atıldığında krank bükme olayları başıma gelebilir mi ? ya da yağ pompası yetersiz kalıp kitleme ihtimali olur mu ?
Hızı seven biri değilim istediğim 6 7 bin devirde 100 km ile yol alabilmesi. Açıklayııc bir cevap alabilirsem çok memnun olurum, okuyan cevap yazan yazmayan herkese teşekkür ederim şimdiden.

o kadar kolay olsa emin ol su an turkiyede 125cc cinli kalmaz topluca 200cc terfisi olurdu

bu işler pistonla başlar karbüratorle devam eder. değiştir babam değiştir. bu durumda kendin yapmazda ustaya yaptırırsan bir dünyada işçilik gider. şu an motorunla 6bin 7 bin devirde kaçla gidiyorsan 200cc oldugundada aynı hızla gider. güç artı diye dişli değiştirmek gerekecek.... bak gene bişiyi değiştirmekten bahsettik . :) silindir piston conta 90 lira cıvarında eğer krenk değişmezde kalterde de değişiklik yapmaya gerek yoksa işçilik pahalı geldi bana. sitede bu tur yükseltme yapmış olanlar var bulundugun bölge olarakta bu tür değişikliklere yatkın bir çok motorcu var, bence sen onlara özelden bir tanış konuş.

cok harika bi konuya deginmissin bende ybr'min cc sini yukseltmek istiyorum 200 kaldirmaz ama 150-175 arasi bisey yapmayi planliyorum..
guzel bir usta bulup danisacagim..
insallah fikrini uygulamaya gecirmeye sansi bulursunda bizde cesaret aliriz :cat:

arkadaşlar benim ustam da sürekli bu tarz işler yapıyor, zaten adana da orjinal 125 cc motor kalmadı bile hepsi 150lik-200lük-250lik.
ama cg tarzı motorlar dışında bu işlem çok sağlıksız.250 lira normal en azından burası için konuşuyorum en ucuza yapacak usta bile işçilik için 100 lira alır.bunun pistonu gömleği yağı şuyu buyu 250 lirayı bulur.
ustamında ybr si var.kendi motoruyla da oynuyor 72.5 mm yapmıştı krank dağıttı,sonra geri düşürdü yine eski haliyle alakası yok ama çok sağlıksız olduğunu ve bir türlü diliş tutmadığını söylüyor.
geçen ay bir cbf ye yaptı o da problem çıkardı zaten cbf de perno 15 mi neymiş baya bir o pernoyu aramışlardı.
şuan benim crossa farklı gömlek atıyor fakat silindir büyütmektense pistonun yukarıda patlatmasını sağlayacak ve tork elde edeceğim, ayrıca daha sağlam bir motor olacak.
valla çok anladığımdan değilde işte orda otura kalka bahsedilenlerden duyduklarım.umarım yardımı dokunur.

ben bi ara internette arastirmistimda ybr icin 150cc.lik kit satiliyodu..
kitin icinden 150cc lik gomlek kismi, pistonu, pistonu kranka baglayan pim ve segmanlari cikiyor..
orjinalleri sokturup direk o kiti takiyosun ilerde bi sorun cikarsa bile orjinallerle geri degistirebiliyorsun.. belki senin motor icinde oyle bi kit vardir eger aklina gelmediyse bi bakabilirsin netten..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dişliyi küçültmeyi dene

200 cc pıston sılındır kıt alıyosun, 200cc ust kapak alıyosun ust kapak bıraz kalıtelı olandan al cok sorun cıkarıyor yoksa. Krank degısımıne gerek yok, zaten hızı sevmıyorum demıssın rahat kullanıcagına gore bır sorun cıkarmaz. 200 cc pıston sılıondır kıt, 200 cc ust kapak, conta takımı, 200 cc subap takımı al ustana taktır devam et merhametlı bırıyse 50 tl ıscılık alır ısın bıter. ancak krankda degısırse daha saglıklı olur ama hız yapmıycagın ıcın sorun yok. Benımkıde 125'lık ti kendım 150 cc yaptım sadece ust kapata sorun var oda dandık aldıgım ve cok hız ve devır yaptıgım ıcın sorun cıkarıyor. Baska sorun yok. ama 150 cc rahat yolculuk saglamıyor onuda soylıyım en az 200 cc kurtarır senı rahat yolculuk yapacak ısen. Bu arada sılındır pıston kıt= 80 tl ust kapak a kalıte 100 tl, cotna takımı 10 tl yağ 15 tl ;))

bence en saglikli 150 cc olur.. sana yeter gibi geliyor ayrica, su linki bi incele istersen.. ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=jinlun+big+bore+kit

ygk

silindir büyüdüğüne göre tork ve beygir gücü artacak. bu durumda dişliyi şu an verdiği torkla aynı torku verecek dişliyle değiştirirsem şu an zorlanmadan 75 ile giderken o zaman zorlanmadan 85 90 ile gidebileceğim diye kurdum kafamda. hız yapmam şu ana kadar yapmadım bundan önce de 150lik vardı ama 150 lik bundan daha kötüydü. yalnız torklu kullanırım. kalkışlarım hızlıdır. burda krank büker diye çekiniyorum.

ustam bu işleri yapıyor üzerine basa basa bükmez bükerse 170 km aşar gelip çekerim diyor. yine de bir danışayım dedim. seger125 siz tecrübeli görünüyorsunuz değer mi sizce?

cevap yazan zaman ayıran herkese teşekkür ederim

ygk, arkadaşım senin motoru nette bi araştırdım,10500 devirde 11beygir gücü var.max hız 72 km.boş ağırlığı 135 kg.bu kategorideki hiç bir motor sürekli 10500 devir çeviremez.bunu en sağlıklısı 80000 devir olarak hesaplarsak aşağı yukarı 8,ya da 9 beygire filan tekabül eder.
eğer ön zincir dişlisini (1) dişli büyütürsen(misal 15t yerine 16t)hız 5-10 km artacaktır ve çekişte de önemli bir düşüş olmayacaktır.
ön dişliyi değiştirmek için blokta yeterli mesafe yoksa arka zincir dişlisini küçült.örneğin,40t ise 38t yap.
NOT:Motor zaten çin malı,yani nazlı bi makina.hepten elinde kalır ve ya sağlıklı çalışmaz.
bu şekilde yapacağın masraf da 25 tl yi geçmemiş olur,paran cebinde kalır.sana kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar