120 Saniye Bekleme süresi düşürülsün mü? Anket

120 saniye bekleme kuralı kaldırılsın mı?

• en azından 40-60 sn arasına düşürülsün

Oy: 56 30.8%
  • mümkün olan en kısa zamana düşürülsün

Oy: 65 35.7%
  • Böyle gayet iyi.

Oy: 61 33.5%

• Kullanılan toplam oy
    182
O değilde, bir ırc vb anlık mesajlaşma zerzevatı olsa idi , geyik muhabbeti orada dönse idi, alem stresi orada boşaltırdı, böylece geyik başlığınada ihtiyaç olmazdı, yazması kolayda nasıl olur yapılırmı sizin bileceğeiniz iş.

Aylarca engel devam edecek yani :D İnsanların fikir belirtmelerine süre belirlemek bu ülkede doğal zaten... Birde en azından konu dışı kısmı için bu yaptırım kalksın özellikle geyik muhabbetleri orda bildiğiniz sohbet ediyoruz 2 dakika oturup mesajı izlemek saçma oluyor

Super Moderator
Aylarca engel devam edecek yani :D İnsanların fikir belirtmelerine süre belirlemek bu ülkede doğal zaten... Birde en azından konu dışı kısmı için bu yaptırım kalksın özellikle geyik muhabbetleri orda bildiğiniz sohbet ediyoruz 2 dakika oturup mesajı izlemek saçma oluyor

Aylarca devam "edebilir".. Anketi açan kişinin insiyatifine kalmış bir şey. Yeterli oylamanın yapıldığına, veya oylanan sonuçlardan memnun olup olmaması ile ilişkili bir durum.

Bu anketi biz düzenlemedik değil mi :)

böyle gayet iyi diyenler fazla gözüküyor. ben "yetmez, daha da artırılmalı" diye bir şık da beklerdim, taraflı olmuş bu anket :)

lEy8Wb.png

Son düzenleme:
bence de anket yanlış, öncelikle azalmalı ve azalmamlı diye iki şık konulmalıydı. asıl sonuç 19+25=44 e 38 olması gerekiyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
120 saniye kuralı bir mecburiyetten doğdu ve işe yaradı.
Faydası görülmüş bir kuralın kaldırılacağını sanmıyorum.
Bu güne kadar bir sıkıntısını da yaşamadım.

Kural içi boş mesajları engelleme açısından işe yarıyor. Tamamen engellemesi imkansız ama en azından belli bir seviyede tutuyor.
En önemlisi de bir zamanlar bizi çileden çıkartan spamları önlüyor.
Forumda son mesajlara tıkladığımda sayfanın tamamen spam başkıklarla dolu olduğunu gördüğüm günler oldu.

Bunun dışında içerik kalitesi açısından da faydalı bir kural.

Hızlı cevap alma konusunda da bir şeyler söylemek isterim.
Burada başlık açıp soru soranların nerdeyse tamamı aldığı o hızlı cevaplarla tatmin olmuyor.
Doğru cevabın verildiği konu başlıklarında bile açan kişinin başka yokmu diye defalarca yazdığı ya da cevap için tartıştığı yüzlerce başlık mevcut.
Yani işin aslı kullanıcı cevap ortalaması arıyor. Amaç sorduğu soruya cevap bulmaktan çıkıp, en çok hangi cevap verilmiş tespit etmek oluyor.

Kısaca özetlemek gerekirse forum kurallarının büyük çoğunluğu ihtiyaçtan doğdu ve bu durumu değiştirecek bir kullanıcı kalite sıçraması toplumun bütününde yok.

120 saniye kuralı bir mecburiyetten doğdu ve işe yaradı.
Faydası görülmüş bir kuralın kaldırılacağını sanmıyorum.
Bu güne kadar bir sıkıntısını da yaşamadım.

Kural içi boş mesajları engelleme açısından işe yarıyor. Tamamen engellemesi imkansız ama en azından belli bir seviyede tutuyor.
En önemlisi de bir zamanlar bizi çileden çıkartan spamları önlüyor.
Forumda son mesajlara tıkladığımda sayfanın tamamen spam başkıklarla dolu olduğunu gördüğüm günler oldu.

Bunun dışında içerik kalitesi açısından da faydalı bir kural.

Hızlı cevap alma konusunda da bir şeyler söylemek isterim.
Burada başlık açıp soru soranların nerdeyse tamamı aldığı o hızlı cevaplarla tatmin olmuyor.
Doğru cevabın verildiği konu başlıklarında bile açan kişinin başka yokmu diye defalarca yazdığı ya da cevap için tartıştığı yüzlerce başlık mevcut.
Yani işin aslı kullanıcı cevap ortalaması arıyor. Amaç sorduğu soruya cevap bulmaktan çıkıp, en çok hangi cevap verilmiş tespit etmek oluyor.

Kısaca özetlemek gerekirse forum kurallarının büyük çoğunluğu ihtiyaçtan doğdu ve bu durumu değiştirecek bir kullanıcı kalite sıçraması toplumun bütününde yok.

iyi de çözüm basalım 120 saniyeyi geçelim değildir.

gün içerisinde ilk 5 mesajda bu süre 45sn falan olur, 5-10 mesaj arası 90 sn olur, sonrası için de 120 sn olur 250 sn olur vs vs. bunun değişik varyasyonları uygulanabilir.
örnek: 1 saat içerisinde ilk 3 mesaj sonrası 200 sn olur.
6 saat içerisinde ilk 5 mesaj sonrası 150 sn olur vs.

yani ana fikir 2-3 mesajı arka arkaya göndermek isteyen ve troll olmayan kişilere bu esnekliği sağlamak, abartanları engellemek.

Farklı sekmelerde 3-5 konu açıyorum.
Birine cevap yazıp diğerine geçiyorum.
Basit bir fikir sormaca, cevap veriyorsun ve spammer,bot muamelesi görüyorsun.
"Şu kadar bekle bu kadar çabuk nasıl okudun da, çar çabuk yazıp post ettin olmaz böyle hızlı yanıt veremezsin..!"
Bende kapatıp geçiyorum.
Seni mi beklicem..

Spammerlar engellemek için 45-60 saniye yeterlidir.

DKN

Farklı sekmelerde 3-5 konu açıyorum.
Birine cevap yazıp diğerine geçiyorum.
Basit bir fikir sormaca, cevap veriyorsun ve spammer,bot muamelesi görüyorsun.
"Şu kadar bekle bu kadar çabuk nasıl okudun da, çar çabuk yazıp post ettin olmaz böyle hızlı yanıt veremezsin..!"
Bende kapatıp geçiyorum.
Seni mi beklicem..

Spammerlar engellemek için 45-60 saniye yeterlidir.

zümer doğru söyler

Anket yanlis olmus
Kaldirilmali ve kaldirilmamali olarak iki şık olmaliydi
Suan kaldirilmasini isteyenler toplamda daha cok ama oylar ikiye bolundugu icin daha azmis gibi gorunuyor

Forumda açılan yüzlerce saçma sapan konu var. Çoğunun sadece başlığını görüp sinirlenip tarayıcıyı kapattığım oluyor.
Şayet 120 saniye kuralı kalkarsa hem bu saçma konuların hem de yapılan saçma yorumların adedi artar, konuyu takip etmek zorlaşır.
Bakınız WhatsApp'da 3 tane zorunuluktan içinde bulunduğum kalabalık grubumuz var ve hepsini daha 20. dakikasında sessize almışımdır.
Çünkü çok boş muhabbet dönüyor, insanlar çoğu zaman düşünmeden, hemen aklına geleni yazıyor. Dolayısıyla bilginin kalitesi ve doğruluğu düşüyor.

Burası bir forum sitesi. İnsanlar burada sorularına cevap aramak için bulunuyor çoğunlukla, eğer bilginin kalitesi düşerse forum forum olmaktan çıkar.

Son düzenleme:
Niyeti bozuk olan 120 sn degil 240 sn bile olsa bekler ve o mesaji atar ama onemli olan gercek kullanicinin hevesini kirmamak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar