Aylarca engel devam edecek yaniİnsanların fikir belirtmelerine süre belirlemek bu ülkede doğal zaten... Birde en azından konu dışı kısmı için bu yaptırım kalksın özellikle geyik muhabbetleri orda bildiğiniz sohbet ediyoruz 2 dakika oturup mesajı izlemek saçma oluyor
Aylarca devam "edebilir".. Anketi açan kişinin insiyatifine kalmış bir şey. Yeterli oylamanın yapıldığına, veya oylanan sonuçlardan memnun olup olmaması ile ilişkili bir durum.
Bu anketi biz düzenlemedik değil mi![]()
Aylarca engel devam edecek yani![]()
120 saniye kuralı bir mecburiyetten doğdu ve işe yaradı.
Faydası görülmüş bir kuralın kaldırılacağını sanmıyorum.
Bu güne kadar bir sıkıntısını da yaşamadım.
Kural içi boş mesajları engelleme açısından işe yarıyor. Tamamen engellemesi imkansız ama en azından belli bir seviyede tutuyor.
En önemlisi de bir zamanlar bizi çileden çıkartan spamları önlüyor.
Forumda son mesajlara tıkladığımda sayfanın tamamen spam başkıklarla dolu olduğunu gördüğüm günler oldu.
Bunun dışında içerik kalitesi açısından da faydalı bir kural.
Hızlı cevap alma konusunda da bir şeyler söylemek isterim.
Burada başlık açıp soru soranların nerdeyse tamamı aldığı o hızlı cevaplarla tatmin olmuyor.
Doğru cevabın verildiği konu başlıklarında bile açan kişinin başka yokmu diye defalarca yazdığı ya da cevap için tartıştığı yüzlerce başlık mevcut.
Yani işin aslı kullanıcı cevap ortalaması arıyor. Amaç sorduğu soruya cevap bulmaktan çıkıp, en çok hangi cevap verilmiş tespit etmek oluyor.
Kısaca özetlemek gerekirse forum kurallarının büyük çoğunluğu ihtiyaçtan doğdu ve bu durumu değiştirecek bir kullanıcı kalite sıçraması toplumun bütününde yok.
Farklı sekmelerde 3-5 konu açıyorum.
Birine cevap yazıp diğerine geçiyorum.
Basit bir fikir sormaca, cevap veriyorsun ve spammer,bot muamelesi görüyorsun.
"Şu kadar bekle bu kadar çabuk nasıl okudun da, çar çabuk yazıp post ettin olmaz böyle hızlı yanıt veremezsin..!"
Bende kapatıp geçiyorum.
Seni mi beklicem..
Spammerlar engellemek için 45-60 saniye yeterlidir.
Niyeti bozuk olan 120 sn degil 240 sn bile olsa bekler ve o mesaji atar ama onemli olan gercek kullanicinin hevesini kirmamak