10bin km spontini ağır bakım parçaları nelerdir?

Merhaba,

Spontininin ağır bakımda hangi parçaları değişiyor ve ortlama işçilik dahil fiyatları nedir acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koca forumda spontinisi olan yokmu gerçekten

Son düzenleme:
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Spontinim yok ancak kitapçığının bu konuda bilgi verebileceğini düşünüyorum. Elinde yoksa internette, o da yoksa bayisinde vardır. Fiyat için bilen birileri varsa aşağıya yazar, beklediğin cevap değil biliyorum ama umarım yardımcı olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Spontini'de o kilometrede yapılacaklar yağ değişimi, varyatör bakımı, kayış değişimi ve hava filtresi değişimidir. 25.000 kilometreyi geçtim sayılır daha subap ayarı yapmadım...

Son düzenleme:
Merhaba,

Spontininin ağır bakımda hangi parçaları değişiyor ve ortlama işçilik dahil fiyatları nedir acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koca forumda spontinisi olan yokmu gerçekten
Yav arkadaş yetkili servisi arayıp öğrenmek bu kadar zor mu gerçekten? Hadi onu da geçtim insanlık hali telefon açamamışsındır, internetten kitapçığı bulmak da mı zor?

Spontini 110/125 kitapçık: Spontini 110

Motosikleti
Ns200 15"
Yav arkadaş yetkili servisi arayıp öğrenmek bu kadar zor mu gerçekten? Hadi onu da geçtim insanlık hali telefon açamamışsındır, internetten kitapçığı bulmak da mı zor?

Güzel ama periyodik tablosu saçmalık, elimizde bir tablo var onu koyalım geçelim demişler. Zincir desek yok, karbüratör desek yok ve işin patlayan noktası yakıt hortumunu her 4.000 kilometrede bir değiştirceğiz vay vay vay. :)

Bunların kayışları 10.000 kilometre civarında kopar, bu tarz motosikletlerde kitapçıktan ziyade kullanıcıların yorumları daha önemli.

Güzel ama periyodik tablosu saçmalık, elimizde bir tablo var onu koyalım geçelim demişler. Zincir desek yok, karbüratör desek yok ve işin patlayan noktası yakıt hortumunu her 4.000 kilometrede bir değiştirceğiz vay vay vay. :)

Bunların kayışları 10.000 kilometre civarında kopar, bu tarz motosikletlerde kitapçıktan ziyade kullanıcıların yorumları daha önemli.
Ahahaha, orası öyle tabii. Bu modellerde hep aynı kitapçığı yapıştırıp geçiyorlar, ne bir kontrol ne başka bir şey var. O yüzden bence yetkili servisi arayıp, gerekirse gidip görüşüp bilgi almak mantıklı olur diye düşünüyorum. Oradaki cevapların saçmalığına göre başka usta/özel servis de bakılabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Ahahaha, orası öyle tabii. Bu modellerde hep aynı kitapçığı yapıştırıp geçiyorlar, ne bir kontrol ne başka bir şey var. O yüzden bence yetkili servisi arayıp, gerekirse gidip görüşüp bilgi almak mantıklı olur diye düşünüyorum. Oradaki cevapların saçmalığına göre başka usta/özel servis de bakılabilir.
Tabi arayıp sormakta fikir ama millet burnundan kıl aldırmadığı için saçma sapan cevap verme ihtimalleri yüksek. Bence boşuna istişare yapıyoruz, konu sahibi bir 10 sene girmemek adına forumdan çıktı. :D

Peki spontini motosiklet uzun süredir yatıyorsa ne bakımları yapmalıyız ? Mesela tel yağ filtresini değiştirmek gerekir mi ? bagalar , kayış , hava filtresi , yağ, şanzıman yağı ?

Motosikleti
Ns200 15"
Peki spontini motosiklet uzun süredir yatıyorsa ne bakımları yapmalıyız ? Mesela tel yağ filtresini değiştirmek gerekir mi ? bagalar , kayış , hava filtresi , yağ, şanzıman yağı ?
Ne kadar uzun yattığına bağlı olarak değişir bu, ama ben tel filtrenin değişimini gereksiz buluyorum zaten kağıt gibi bir yapısı olmadığından dolayı benzin veya balata spreyi ile temizlemeniz yeterlidir. 1 Seneden uzun süre yattıysa tüm yağları değiştirmek sağlıklı olacaktır hazır el atmışken hava filtresinide değiştirmek iyi olacaktır, baga ve kayış değişimi gerek istemez ama kontrol sağlanması iyi olacaktır, Spontini'de Gates marka kayış kullanıyorum ve çok memnunum.

Ne kadar uzun yattığına bağlı olarak değişir bu, ama ben tel filtrenin değişimini gereksiz buluyorum zaten kağıt gibi bir yapısı olmadığından dolayı benzin veya balata spreyi ile temizlemeniz yeterlidir. 1 Seneden uzun süre yattıysa tüm yağları değiştirmek sağlıklı olacaktır hazır el atmışken hava filtresinide değiştirmek iyi olacaktır, baga ve kayış değişimi gerek istemez ama kontrol sağlanması iyi olacaktır, Spontini'de Gates marka kayış kullanıyorum ve çok memnunum.
ne var ne yok değiştirmeyi düşünüyorum ama üşeniyorum benzine kadar boşaltacağım.

Dümdüz yazmak ne kadar da güzel, ben dediklerini çoktan yaptım. Servis 5bin tl fiyat verdi. Ve ne zaman müsait olacağımız belirsiz diyor. Her hafta pazartesi arayıp randevu için şansımı deneyecekmişim. Sanki çam sakuradan doktor randevusu alıyoruz.

Yardımcı olmak adına yazan arkadaşlarada teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sadece kayış, hava filtresi ve varyatör temizliği ile ağır bakımı bitireyim.

Hava filtresi, yağ filtresi, şanzıman yağı, motor yağı, kayış değişti 1000 lira işçilik yazıldı. Toplam 1700 TL.
İşçilik tarafından dolandırıldım mı normal mi sizce?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Hava filtresi, yağ filtresi, şanzıman yağı, motor yağı, kayış değişti 1000 lira işçilik yazıldı. Toplam 1700 TL.
İşçilik tarafından dolandırıldım mı normal mi sizce?
Piyasayı bilmiyorum ancak dolandırıldığını düşünüyorsan hepsini kendin yapabilirsin.

Piyasayı bilmiyorum ancak dolandırıldığını düşünüyorsan hepsini kendin yapabilirsin.
Vaaaovv kendim yapma fikri hiç aklıma gelmemişti.
Bana yüksek zekanla bu vizyonu kattığın için sana en derin şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Vaaaovv kendim yapma fikri hiç aklıma gelmemişti.
Bana yüksek zekanla bu vizyonu kattığın için sana en derin şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.
Rica ederim, işin şakası imkanların varsa ve çevrende güvenilir servis yoksa kendin yapmak daha güvende hissetmeni sağlar. Eğer tamircin işini iyi yapıyorsa çıkarttığı fiyatı zaten hak ediyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar