Yav arkadaş yetkili servisi arayıp öğrenmek bu kadar zor mu gerçekten? Hadi onu da geçtim insanlık hali telefon açamamışsındır, internetten kitapçığı bulmak da mı zor?Merhaba,
Spontininin ağır bakımda hangi parçaları değişiyor ve ortlama işçilik dahil fiyatları nedir acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Koca forumda spontinisi olan yokmu gerçekten
Güzel ama periyodik tablosu saçmalık, elimizde bir tablo var onu koyalım geçelim demişler. Zincir desek yok, karbüratör desek yok ve işin patlayan noktası yakıt hortumunu her 4.000 kilometrede bir değiştirceğiz vay vay vay.Yav arkadaş yetkili servisi arayıp öğrenmek bu kadar zor mu gerçekten? Hadi onu da geçtim insanlık hali telefon açamamışsındır, internetten kitapçığı bulmak da mı zor?
Spontini 110/125 kitapçık: Spontini 110
Ahahaha, orası öyle tabii. Bu modellerde hep aynı kitapçığı yapıştırıp geçiyorlar, ne bir kontrol ne başka bir şey var. O yüzden bence yetkili servisi arayıp, gerekirse gidip görüşüp bilgi almak mantıklı olur diye düşünüyorum. Oradaki cevapların saçmalığına göre başka usta/özel servis de bakılabilir.Güzel ama periyodik tablosu saçmalık, elimizde bir tablo var onu koyalım geçelim demişler. Zincir desek yok, karbüratör desek yok ve işin patlayan noktası yakıt hortumunu her 4.000 kilometrede bir değiştirceğiz vay vay vay.
Bunların kayışları 10.000 kilometre civarında kopar, bu tarz motosikletlerde kitapçıktan ziyade kullanıcıların yorumları daha önemli.
Tabi arayıp sormakta fikir ama millet burnundan kıl aldırmadığı için saçma sapan cevap verme ihtimalleri yüksek. Bence boşuna istişare yapıyoruz, konu sahibi bir 10 sene girmemek adına forumdan çıktı.Ahahaha, orası öyle tabii. Bu modellerde hep aynı kitapçığı yapıştırıp geçiyorlar, ne bir kontrol ne başka bir şey var. O yüzden bence yetkili servisi arayıp, gerekirse gidip görüşüp bilgi almak mantıklı olur diye düşünüyorum. Oradaki cevapların saçmalığına göre başka usta/özel servis de bakılabilir.
Ne kadar uzun yattığına bağlı olarak değişir bu, ama ben tel filtrenin değişimini gereksiz buluyorum zaten kağıt gibi bir yapısı olmadığından dolayı benzin veya balata spreyi ile temizlemeniz yeterlidir. 1 Seneden uzun süre yattıysa tüm yağları değiştirmek sağlıklı olacaktır hazır el atmışken hava filtresinide değiştirmek iyi olacaktır, baga ve kayış değişimi gerek istemez ama kontrol sağlanması iyi olacaktır, Spontini'de Gates marka kayış kullanıyorum ve çok memnunum.Peki spontini motosiklet uzun süredir yatıyorsa ne bakımları yapmalıyız ? Mesela tel yağ filtresini değiştirmek gerekir mi ? bagalar , kayış , hava filtresi , yağ, şanzıman yağı ?
ne var ne yok değiştirmeyi düşünüyorum ama üşeniyorum benzine kadar boşaltacağım.Ne kadar uzun yattığına bağlı olarak değişir bu, ama ben tel filtrenin değişimini gereksiz buluyorum zaten kağıt gibi bir yapısı olmadığından dolayı benzin veya balata spreyi ile temizlemeniz yeterlidir. 1 Seneden uzun süre yattıysa tüm yağları değiştirmek sağlıklı olacaktır hazır el atmışken hava filtresinide değiştirmek iyi olacaktır, baga ve kayış değişimi gerek istemez ama kontrol sağlanması iyi olacaktır, Spontini'de Gates marka kayış kullanıyorum ve çok memnunum.
Bence benzine kadar gerek yok, eğer problem yaparsa o zaman boşaltmanız daha sağlıklı olacaktır.ne var ne yok değiştirmeyi düşünüyorum ama üşeniyorum benzine kadar boşaltacağım.
Dümdüz yazmak ne kadar da güzel, ben dediklerini çoktan yaptım. Servis 5bin tl fiyat verdi. Ve ne zaman müsait olacağımız belirsiz diyor. Her hafta pazartesi arayıp randevu için şansımı deneyecekmişim. Sanki çam sakuradan doktor randevusu alıyoruz.Yav arkadaş yetkili servisi arayıp öğrenmek bu kadar zor mu gerçekten? Hadi onu da geçtim insanlık hali telefon açamamışsındır, internetten kitapçığı bulmak da mı zor?
Spontini 110/125 kitapçık: Spontini 110
Piyasayı bilmiyorum ancak dolandırıldığını düşünüyorsan hepsini kendin yapabilirsin.Hava filtresi, yağ filtresi, şanzıman yağı, motor yağı, kayış değişti 1000 lira işçilik yazıldı. Toplam 1700 TL.
İşçilik tarafından dolandırıldım mı normal mi sizce?
Vaaaovv kendim yapma fikri hiç aklıma gelmemişti.Piyasayı bilmiyorum ancak dolandırıldığını düşünüyorsan hepsini kendin yapabilirsin.
Rica ederim, işin şakası imkanların varsa ve çevrende güvenilir servis yoksa kendin yapmak daha güvende hissetmeni sağlar. Eğer tamircin işini iyi yapıyorsa çıkarttığı fiyatı zaten hak ediyordur.Vaaaovv kendim yapma fikri hiç aklıma gelmemişti.
Bana yüksek zekanla bu vizyonu kattığın için sana en derin şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.