ER-6F de yukarıdaki rakamlarda... çooook devirli kullanırsan 6 lt olur. Kesin bir problem var.
Problem motosiklette, benzinde veya pompada olabilir...
gt650 ile er6'lar dışında ekonomik yakan pek 600 üstü motor olmasa da, ben mondial 250mct'nin aşırı yakmasını mantıklı buluyorum.
şöyle ki, 250 cc ama 16nm torku var. beygir gücü hakkında bir bilgi bulamadım.
52 - 53 mm çapında pistonu var, ancak sıkıştırma oranı 9.2
nerdeyse 160 kg ağırlığında, ağırlık merkezi yere oldukça yakın, tekerler arası mesafe fazla.
zincir'in gövde üzerinde bağlandığı nokta, arka maşanın gövde üzerinde bağlandığı nokta ve ağırlık merkezi, motorun çekiş gücünü yere ne kadar verimli aktardığını ifade eder. motora şöyle mühendislik gözüyle bakınca, çekiş gücünün aktarımı pek verimsiz ve özentisiz görünüyor.
kısacası, 250 cc, çift pistonlu olmasına rağmen düşük sıkıştırma oranı yüzünden torku düşük. zaten düşük olan tork, verimsiz bir şasi tasarımı ile yere yeterince doğru aktarılamayınca, daha hızlı gidebilmek için daha çok basmak gerektiriyor.
ben de gt650 kullanıyorum. fişi kopartırsam belki 7 litre yaktırmayı başarabilirim 100 km de....
250cc bir motosiklet tercih ederken, mümkünse V motor olmasına, sıkıştırma oranının yüksek olmasına ve torkunun da yüksek olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim...
ki, ben 250mct'nin 16 newton tork üretebildiğinden de şüpheliyim