Arkadaşlar kadir ecevitin yazısını okudunuzmu....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:29 ----------
KADİR ECEVİTİN YAZISI
http://www.motosiklet.net/forum/son-haberler/83677-motorcunun-sucu-ne-kadir-ecevit.html
Yorum yapacak bişey yok zaten, aynen o sayfada sorulduğu gibi, karşıdan gelen motosiklet değil de başka bir araç olsaydı o kamyon cinayet teşebbüsü gibi manevrayı yapacak mıydı?
Bu meselenin 1. yüzü. Yani Cehalet... Zaten bu sayfalarda cehalete karşı bir eylem yapabilir miyiz diye uğraş veriyoruz.
Şimdi gelelim 2. yüzüne. Motorculara olan yaklaşımın nedenlerine.
Memleketimizde 1. nedenden dolayı motosiklet kullanmak çok ciddi risk içeren bir hale gelmiştir. Bu nedenle etrafımızda motosiklet kullanmaya heveslenen öte yandan bu riski almaktan çekindiği için kullanmayan milyonlarca insan var. O zaman bu makinalara kimler biniyor?
1-İşi nedeniyle binmek zorunda olan bilinçli sürücüler
2-İşi nedeniyle binmek zorunda olan bilinçsiz sürücüler
2-Riski algılamaktan aciz, trafik bilinci gelişmemiş sürücüler
3-Yüksek riski algılayan ancak bundan daha fazla tutkusu olan bilinçli sürücüler
Peki bunların dağılımı nasıldır sizce?
Bir motorcu olarak kendi (subjektif) algılamamı yazıyorum:
Trafikte gördüğüm 100 motordan
1.Grup %10
2.Grup %60
3.Grup %20
4.Grup %10
Peki bu ne anlama geliyor?
1-İnsanlar %80 oranında olumsuz örneklerle tanıyorlar motosikletleri
2-Bilinçli insanlar motosiklet kullanmaya çekiniyor, olumsuz örnek oranı hep yüksek kalıyor
3-Bu %80lik grup motosiklet algısını olumsuz yönde etkilediği için medyada ve tarfikte saygınlığımızı yitiriyoruz, destek alamıyoruz
Bu iş böyle sürer gider arkadaşlar, kullandığımız makineye, trafiğe ve insanlara saygı duymazsak onlar da bize duymaz, o zaman bu makineler üstüne direksiyon kırılsa da önemli olmayan insanların, ve tabirimi bağışlayın zibidilerin makinesi olmaya devam eder. Kim bunun için kılını kıpırdatmak istesin ki...
Neyse zaten bu sayfalarda gezinen arkadaşlar bu yazdıklarımın konusu değiller, çünkü onlar da benim gibi etrafına gösterdiği saygıyı onlardan da görmek isteyenler. Diğerlerine de zaten burdan ulaşamam, aklıma esti yazdım.
Saygılar