Logaritma @OnixsyS mesajının altına bunu yazdığın zaman parmak sallamak oluyor. 500 veya üstü cc'nin zamanı geldiğinde çok masraf çıkartacağını imâ etmişsin. Öncelikle Honda 500 serisinin örneğin bir R25/MT25'ten veya D400'den çok daha masraflı olmadığını belirteyim, daha fazla dayanacağı da aşikâr; o zaman ne 50.000km ne de 100.000...
Şöyle bir sayfa buldum; eleman forum postlarını derlemiş: (o dergi yazısını da aramaya devam edeceğim...)
https://motorandwheels.com/how-long-honda-cb500fs-last/
Parmak sallamak falan yok Hondanın 500 lük bloku piyasadaki en kaliteli bloklardan biridir güzel kullanılırsa uzun yıllar ve km ler götürür o blokun ilk nesli cbf500 ler içinde bile şu anda 150-180 bin km lere gelmiş rutin bakımı dışında motoruna anahtar değmemiş olanları var ..
Zamanı geldimi çok masraf çıkartırmı illaki çıkartır neticede çok kaliteli bir blokta olsa dediğim gibi bir ömür var bittimi motor illa revize ister ..
Firmaların üretim usülü vardır hiç birzaman üst sınıf motorlarının parçasını alt sınıf motorla aynı fiyatta tutmaz yani gün geldiğinde sen 500 lük motorunu revize ediyim dersen asla 250cc parasına toplayamassın o hayal bir kere gerçi r25 mt25 bile üst kapak sağlamsa 20-25 lere çıkıyor üst kapak gitmişse geçmiş olsun bu arada yukardaki arkadaşa yazıyım 20-25 bin tl lere çıkıyor demek istedim km değil

)
Basit örnek git kendi motorunun orjinal sıfır krank fiyatını servise sor yada üst kapağını sor sonra herhangi bir 250cc lik motorun aynı parçaları sor aradaki fiyat farkını görürsün.. ama dediğim gibi 500 lük honda nın blokları çok kaliteli güzel bakılırsa kolay kolay uzun yıllar motor istemez şu anda 10 yaşına gelmiş cbf500 lerin bile çoğu rutin bakımları dışında motorlarına el değmeden geziyor
D400 ayrı bir kulvar cb500 ile kıyaslanmaz bile bajaj üretim yolu amacı en başta Hondadan çok farklı adamlar Tofaş mantığı neyse o mantıkta üretim yapıyor bunuda kötü manada demiyorum çok güzel bir mantık ucuz olsun tamiri kolay pratik olsun sağlam dayanıklı olsun her kesme ulaşabiliyim yeterli mantığındalar
Bugün markete gitsen nerdeyse pulsar dominar parçası çukalata gofret gibi bulabiliyorsun

) şaka bir yana onların olayı başka ..
D400 neticede tek silindir makine bajaj parça fiyatı uygunluğunuda ön görürsek çok pahalı fiyatlara motorun revizesi gitmez sanmıyorum çok pahalı gitmez derken gene tahminim rahat 20 leri bulur .. ama 20 bin tl artık normal bir rakam gibi oldu ..