Selam Arkadaşlar.. Ben hergün Boğaziçi Köprüsü'nü (1. Köprü) kullanarak Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki işime gidip geliyorum.. Ve bu istikameti kullanan diğer tüm motorcular gibi belli bölgelerde emniyet şeridinden devam ediyorum..
Bu sabahta aynen diğer günler gibi Altunizade çıkışından köprü yoluna gidrikten sonra , kilit trafiğin içine girmeyerek emniyet şeridine daldım.. Çok geçmeden arkamda bir motorlu trafik polisi belirdi. Sağa çekmemi istedi ve motorlardan indikten sonra konuşmaya başladı..
Öncelikle öyle çokça dillendirilen cinste kaba, havalı veya artist bi tavrı yoktu. Son derece uygar ( ve bi o kadar sitemkar) bir dille ; her sabah köprü yolunuda emniyet şeridini kullanan motorcular yüzünden , o saatlerde merkeze gitmek için o yolu kullanan müdürlerinden sayısız fırça yediklerinden bahsetti. Motosikletli olmanın emniyet şeridi için bi ayrıcalık teşkil etmediğini vurguladı. Ve 108 YTL lik cezanın az bi para olmadığını , ceza kesmemek için çabaladıklarını ama tek mağdurun onlar olduğundan bahsetti.. Son olarak yine ceza yazmadan iyi yolculuklar diyerek motoruna binip gitti..
Aslında bunlar hepimizin bildiği şeyler.. Ama bu sabah Polis o kadar güzel izah ettiki bu durumu, utancımdan onun gitmesinden sonra kısa bi süre yerimden kıpırdayamadım. Yani anlayana en güzel dilden konuşmuştu zaten adam.. Sabah yaşadığım olayı ve Polisin sitemini sizinle paylaşmak istedim.. Kazasız şürüşler...