1.Köprü Yolundaki Polisin Sitemi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya bosversene gecsınler bu ayakları ben gecen aksam mduurlerın arabasının arkasından gıttım hemde taa dıbınden yanımda yunuz bıle vardı bırazcık arkadan gıt dıyrodu bana olmaz öle sey! ya bızler motorcular ne yapsın pekı?? salak gıbı trafıge göremı gdııcez?? vala ben trafık varsa devamlı emnıyet serıdınden gıdıyorum motor var ya bırakında bı farkımız olsun bosuna almadıkya

sankı ceza kesıldıgı zaman emnıyet serıdınden bı daha gecmıcekmı?? o adama bıkaç kere fırca kaymıs muduru fln buda onu ıcıne sındırememıs olay bu!

Son düzenleme:
Arkadaslar,
Evet bir yönden haklısınız mudurlerin emniyet seritlerini kullanmaması konusunda. Lakin (sahsen ben genelinde karsılastıgımız nefret edilebilecek polis tiplemelerinden dolayı) polislerden genelde yaka silkmiş birisi olarak bu örnegi ayakta alkıslıyorum. Aslında olması gereken bu ya neyse kısmet insallah birgun o da olur. Biz bagcıyı dövmek yerine üzüm yemeyi tercih eden insanlar olmalı ve o insanları o belirlenen saatlerde veya hiç kullanmayarak müşgüllerini giderebiliriz. o insanlarda rahat eder bizde. Ellerinizle karsınızdakini isaret ederken bile suclu olarak gosterirken, Aslında işaret parmagımız karsıyı gösterirken sorumlu olarak geriye kıvırdıgımız 3 parmak da bizi gosterir. Bu insanların bu sekilde olmaları aslında biraz da biz insanlardan kaynaklanıyor. Bu insanların rüşvet yemeleri dahi bizim o yuksek meblaglarda cezaları ödememek icin göz yumdurmaları saglamak amacı ile gecistirme sapıklıgı ve sapkınlıgından ileri geliyor. Ha izin vermeselerdi derseniz işte o zaman insan oldugunuzu unutursunuz. Sen neden verdin ya o zaman ?
Nasreddin Hoca'nın (Rahmet olsun) evine hırsız girmiş baslamıs hemsiresi bagırıp cagırmaya, neden kapıyı kapamadın, neden pencereleri kapamadın, neden köpegi beslemedin vs.. vs.. en sonunda Hoca patlamıs.
ulan hırsızın hiçmi sucu yok !
İşte öyle birşey. Bizim hiçmi sucumuz yok sizce !!!

ya bosversene gecsınler bu ayakları ben gecen aksam mduurlerın arabasının arkasından gıttım hemde taa dıbınden yanımda yunuz bıle vardı bırazcık arkadan gıt dıyrodu bana olmaz öle sey! ya bızler motorcular ne yapsın pekı?? salak gıbı trafıge göremı gdııcez?? vala ben trafık varsa devamlı emnıyet serıdınden gıdıyorum motor var ya bırakında bı farkımız olsun bosuna almadıkya

sankı ceza kesıldıgı zaman emnıyet serıdınden bı daha gecmıcekmı?? o adama bıkaç kere fırca kaymıs muduru fln buda onu ıcıne sındırememıs olay bu!
Herkesin kafasına göre kanun koymasından dolayı ağlayıp duruyoruz ya Avrupa niye medeni, biz niye doğuluyuz diye. Yanlış arkadaşım. Yanlış bu mantık. Sen de herkes gibi bekleyeceksin, adı üzerinde trafik, adı üzerinde motorlu taşıt. Trafiğin düzenini bozar, arabaların arasına girer çıkarım dersen gelip de seni indiren arabayı haklı çıkarırsın, o kadar.
Polis memuruna laf yok, son derece medeni bir şekilde, hatta insiyatifini kullanarak uyarmış, ceza yazmamış. Adam görevini yapıyor. Ama tek derdi iki arada bir derede kalması. Ben emniyet şeridine dalarım demeyi kendine hak gören motorcu ile ben emniyet şeridinin sahibiyim diyen emniyet müdürü arasında! İki taraf da haksız bu kadar basit. Başka tek bir açıklaması yok bu işin. Bırakın işini yapan insanlar çalışsınlar bu ülkede, onları zora sokacağınıza işlerini kolaylaştırın biraz. :farao: :farao:

Arkadaslar,
Evet bir yönden haklısınız mudurlerin emniyet seritlerini kullanmaması konusunda. Lakin (sahsen ben genelinde karsılastıgımız nefret edilebilecek polis tiplemelerinden dolayı) polislerden genelde yaka silkmiş birisi olarak bu örnegi ayakta alkıslıyorum. Aslında olması gereken bu ya neyse kısmet insallah birgun o da olur. Biz bagcıyı dövmek yerine üzüm yemeyi tercih eden insanlar olmalı ve o insanları o belirlenen saatlerde veya hiç kullanmayarak müşgüllerini giderebiliriz. o insanlarda rahat eder bizde. Ellerinizle karsınızdakini isaret ederken bile suclu olarak gosterirken, Aslında işaret parmagımız karsıyı gösterirken sorumlu olarak geriye kıvırdıgımız 3 parmak da bizi gosterir. Bu insanların bu sekilde olmaları aslında biraz da biz insanlardan kaynaklanıyor. Bu insanların rüşvet yemeleri dahi bizim o yuksek meblaglarda cezaları ödememek icin göz yumdurmaları saglamak amacı ile gecistirme sapıklıgı ve sapkınlıgından ileri geliyor. Ha izin vermeselerdi derseniz işte o zaman insan oldugunuzu unutursunuz. Sen neden verdin ya o zaman ?
Nasreddin Hoca'nın (Rahmet olsun) evine hırsız girmiş baslamıs hemsiresi bagırıp cagırmaya, neden kapıyı kapamadın, neden pencereleri kapamadın, neden köpegi beslemedin vs.. vs.. en sonunda Hoca patlamıs.
ulan hırsızın hiçmi sucu yok !
İşte öyle birşey. Bizim hiçmi sucumuz yok sizce !!!
İşte bu kadar :cat: :cat: :cat:

"tencere" arkadaşım sen yanlış anlama;"tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" demişler ya! Görevli memur -tabi adamına göre- rica etsin yeter.Aslında sana ceza yazmasıda gerekirken güzel bir uyarıyla göndermiş.Bu memur arkadaşın bence lütfudur.:cat:

erdoğan fikirlerimiz birleşti ! inşallah motosiklet'cilere avrupa ülkelerinin bir çoğunda uygulanan( motosiklet'ciye ait şerit )bizim ülkemizdede uygulanır ve bazı ikilemlerden kurtulunur! şu andaki şartlar için'de ve bu trafik düzenin'de polisimiz'le uyumlu olmamız bizim için iyi intibalar bırakacaktır' heleki arkadaşımıza yaklaşımı anlatımı insancıl modern polis'lerimize can feda ..

"tencere" arkadaşım sen yanlış anlama;"tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" demişler ya! Görevli memur -tabi adamına göre- rica etsin yeter.Aslında sana ceza yazmasıda gerekirken güzel bir uyarıyla göndermiş.Bu memur arkadaşın bence lütfudur.:cat:

Bana ceza yazabilirdi. Durumu o kadar güzel anlattıki , ne itiraz edebilecek nede "herkes yapıyor" diyebilecek bi kapı bırakmadı.. Dediğim gibi o gider gitmez kalkamadım bile "adam sonuna kadar haklı" diye düşünmekten.Ve yolun geri kalanınıda normal şeritlerin içinde sürdürdüm..

NOT: Burdan biçok anlam çıkartılabilir ama memurun konuşması arasında yakaladığım bir söz vardı; Emniyet şeridindeki motorlular yüzünden müdürlerinden azar işittiklerinden bahsederken, " ..... en azından bu saatlerde kullanmayın" diye bir cümle kurdu.

Son düzenleme:

ceza yazmamış olması kesinlikle bir lütuf, neyse ki insaflıymış. :)

benim kastettiğim lütuf olamayan kısım, karşısındakine insan gibi davranmış olması.

INANAMIYORUM :) keşke bu polisten clonlayıp 50 100 1000 10000 tane yapsalar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
erdogancım sana göre yanlıs olan benım dogrumdur.yeterlı dır umarım.ıstanbulda yasıyoruz zaten trafık sorunu var aralardan gecılebılecek pay varsa neden gecmıgımkı? ayrıca benı ındırıcek arabanında sahıbını ben ındıırırım zaten rahat ol! artı o haklı dıye b ıkanunda yok.herneyse haydılın kolay gelsın

erdogancım sana göre yanlıs olan benım dogrumdur.yeterlı dır umarım.ıstanbulda yasıyoruz zaten trafık sorunu var aralardan gecılebılecek pay varsa neden gecmıgımkı? ayrıca benı ındırıcek arabanında sahıbını ben ındıırırım zaten rahat ol! artı o haklı dıye b ıkanunda yok.herneyse haydılın kolay gelsın
Doğrunun seni beni yoktur, ben kendi düşüncelerimi değil, doğru olanı savunuyorum. Bana kalsa benim doğrum, motosiklet ve bisikletliler için ayrı bir şerit olmasıdır, fakat gördüğün üzere, koşullar elvermiyorsa, ve kısıtlı imkanlar içerisinde herkes bir arada yaşayacaksa ortak kurallar konulmalıdır. Tabi bu lafların senin için fazla bir manaya gelmediğini anlamış bulundum "yeterlidir umarım" lafından.
Seni indireni senin indirmen enteresan geldi. Saatle 100le kaza yapsam da gider kafa göz dalarım diyorsun yani. Enteresan. Başarılar dilerim ne diyeyim.

Polis müdürleri önce "özel arabasıyla özel işlerine giderken tepeye lamba asıp emniyet şeridine giren memurlarına sözünü geçirsin.
Ve ön ızgaradan mavi kırmızı lambalar yanıp sönen, siyah camlı işadamı mercedeslerine hak ettiğ cezayı yazsın sonra benden saygı ve sevgi beklesin.

Ben giriyorum valla emniyet şeridine. Hiç gelemem sıkışık trafikte önümüze kıranlara yada normal trafikte makas atanlara. hepsinin ta....
Polise tebrikler....
Makamlarda girmesin emniyete de anlasınlar, insanlar neler çekiyor. Böyle sınıf farklılığı yaratıldığı için hiçbir sey düzelmiyor yaaa
Girsinler arkadaşlar Beşiktaş tan Kadıköy e 2 saatte gitsinler, sürünsünler de anlasınla halkımız neler çekiyor...

Son düzenleme:
baska bi polis olsa kesinlikle lan ile girerdi,sonra para koparmaya calisirdi ve para koparamazsa ceza yazardi herhalde.bu polis hakkatten iyiymis ...

eger emniyet seridini kullanıyorsanız,bir gün sizinde bir yakınınızın içinde bulunduğu emniyet seridinden gitmek isteyen bir ambulansa yol vermeyen kişileri aklınıza getirin ve ona göre taşıt kullanın:cat:

Arkadaşlar,, emniyet şeridini ihlal etmekten ceza yemiş bir motorsever olarak polisin ne kadar kibar olduğu beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası...
Kanundan bahseden arkadaşlara da kanunların herkes için uygulanması gereken
bir olgu olduğunu hatırlatmak isterim.
Benim ceza yediğim gün aşağı yukarı 10 adet motora yazıldı ve biz nolur etme eyleme derken polise diğer motorcuları(emniyet şeridine giren) gösterdiğimiz zaman polisin cevabı "Bütün balıkları bir günde yakalayamassın" oldu.
Üzülerek söylüyorum ki memurlar üstlerinden fırça yedikleri zaman bu motorcu avı devam edecek. Otomobiller, hatta belediye otobüsleri bu şeridi kullanırken
bizim kullanamamız tam bir saçmalık. Mesela benim bir arkadaşımın arkadaşı otomobiline çok basit bir yanar döner ışık takıp emniyet şeridininden 2 senedir geçtiğini söyledi(bir memur da sen kimsin bu ışığı takmaya ne hakkın war dememiş). Bu arada polisleri gözetleyerek emniyet şeridini kullanmaya devam ettiğimi de belirteyim...

ceza yazmamış olması kesinlikle bir lütuf, neyse ki insaflıymış. :)

benim kastettiğim lütuf olamayan kısım, karşısındakine insan gibi davranmış olması.

Tabi biraz sana cevap gibi olmuş yazım ama başlığa genel yazmıştım.Kesinlikle rencide etmek istemem.

Bide genel kanı emniyet şeridinin kullanımının normal olduğu ve polisin bizi hoşgörmesi yolunda.Eskiden kalma bir alışkanlığımız "bi kereden bişey olmaz"! Bence kanun kanundur ve önce vatandaş uygulamalıdır.Polis sadece denetleyicidir.Sen uymazsan başkasındanda bekleme hakkın olamaz.:cat:

o saatlerde merkeze gitmek için o yolu kullanan müdürlerinden sayısız fırça yediklerinden bahsetti.

.

ben o masa başı müdürlerini bilirim...aractan ekiplere emir yağdırırlar ama suya sabuna dokunmazlar...çoğuda APK uzmanıdır...yani merkeze alınmış masa başı emniyet müdürleri...gariban ekiplere gücü yeten godaman işadamlarından azar işittiklerini bilirim...bir siyasetci..gazeteci.. bürokrat karşısında boynunu bükenleri bilirim...hırsız kapkac mağduruna karakolda fırça atıp...DEHAP il başkanına çay ikram edenleri bilirim...babam polisdi hocam ben anlatayım sana teşkilatı...30 yılını verdi bu mesleğe...

sen bildiğini oku...bu araclar gibi birde trafikmi çekeceğiz...ayrıcalığımızda bu olsun...

Arkadaşlar,, emniyet şeridini ihlal etmekten ceza yemiş bir motorsever olarak polisin ne kadar kibar olduğu beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası...
Kanundan bahseden arkadaşlara da kanunların herkes için uygulanması gereken
bir olgu olduğunu hatırlatmak isterim.
Benim ceza yediğim gün aşağı yukarı 10 adet motora yazıldı ve biz nolur etme eyleme derken polise diğer motorcuları(emniyet şeridine giren) gösterdiğimiz zaman polisin cevabı "Bütün balıkları bir günde yakalayamassın" oldu.
Üzülerek söylüyorum ki memurlar üstlerinden fırça yedikleri zaman bu motorcu avı devam edecek. Otomobiller, hatta belediye otobüsleri bu şeridi kullanırken
bizim kullanamamız tam bir saçmalık. Mesela benim bir arkadaşımın arkadaşı otomobiline çok basit bir yanar döner ışık takıp emniyet şeridininden 2 senedir geçtiğini söyledi(bir memur da sen kimsin bu ışığı takmaya ne hakkın war dememiş). Bu arada polisleri gözetleyerek emniyet şeridini kullanmaya devam ettiğimi de belirteyim...

arkadaşlar benim plaka kapalı...uğraşmıyorum...gelsin bir memur arkadaş niye kapalı desin kessin cezayı...bu keşmekeşde ben kendi kurallarımı koydum...kanunsuzluk benim kanunum...çekerim restimi aheste aheste...:p

bi gün gümlüycez ama ne zaman...arka sağlam ...hemde çift dikiş...gerisine karışmam...:cherry:

Son düzenleme:
mete_han gibi birçok arkadaşı görüyorum ve cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum aslında:)
bir arkadaş da plakanın harfli kısmını çamurla kapatmıştı 34 ** 1234 gibi bişi olmuştu onu da anıyorum eğer okuyorsa kendini bilir o :)

mete_han gibi birçok arkadaşı görüyorum ve cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum aslında:)
bir arkadaş da plakanın harfli kısmını çamurla kapatmıştı 34 ** 1234 gibi bişi olmuştu onu da anıyorum eğer okuyorsa kendini bilir o :)

peki dostum İçişleri Bakanlığının genelgesiyle sivil araçlarda tepe lambası ve özel siren mekanizmalarının yasak olduğunu bilirmisin...:pale: yine takan yok...cezası 54 ytl...ve ekipmanların anında sökülmesi...aracın bağlanması görevli memurun insiyatifinde...

O da Hıncal Uluç sayesinde oldu....:p

En büyük komedi de 25 yıldan bu yana ilk defa Seyrantepe Polis Lojmanlarının kapısına bir özel güvenlik kulubesinin konması ve giriş çıkşların takip edilmesi...evet...emniyetci büyüklerimiz kendi ailelerini 25 yıl boyunca koruyamadılar...evlerimizden çalınmayan kalmadı...en sonunda bari rezil olmayalım dediler...:p

En büyük komedi de 25 yıldan bu yana ilk defa Seyrantepe Polis Lojmanlarının kapısına bir özel güvenlik kulubesinin konması ve giriş çıkşların takip edilmesi...evet...emniyetci büyüklerimiz kendi ailelerini 25 yıl boyunca koruyamadılar...evlerimizden çalınmayan kalmadı...en sonunda bari rezil olmayalım dediler...:p

Yapma yahu,desene bu gidişle memleket savunmasıda,mahkemelerde,özelleştirilirse şaşmamalı.:cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar