1.Köprü Yolundaki Polisin Sitemi

Yapma yahu,desene bu gidişle memleket savunmasıda,mahkemelerde,özelleştirilirse şaşmamalı.:cyclopsan

bir tane polis abimizin başucundan silahını bile çaldılar...gerisini sen düşün...yani Emniyet bile pek Emniyet'de değil...:p

fekat konu biraz dağıldı kusura bakmayın...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Helal olsun türk polis teşkilatımıza yakışan bir davranış sergilemiş memur bey hepsi böle mi hayır değiller inşl hepsi öyle olurlar biz doğudayız benim gördüğüm polislerin %70 i çok sert davranıyorlar.Daha geçende elazığspor maçında emniyet emniyet diye bağırdık tezerrühat ettik polis bayramı diye adamlar tebessüm bile etmedi benim çok zoruma gitti.İnşl polislik sınavına üniversite mezunu oolmayan kişiler alınmasa o zaman polisin eğitim kültür seviyesi daha bi güzel olur öyle bir çalışmanın olduğunu duydum inşl faliyete geçer inşl.

beyler polis arkadaş o yolu kullanan amirlerinden bahsetmiş o emniyet şeridini dememişki,belki emniyet şeridinide kullanıyorlardır, belkide sadece o yoldan giderken emniyet şeridi ihlallerini gördükleri için görevli polislere fırça atıyorlardır.memur arkadaşları zor durumda bırakmamak lazım.sonra o durum bize yansıyacaktır.

çok güzel bi hareket yapmış adam.şahsen bidaha sırf ona ayıp olmasın diye o yola giremem:)

bi değerlendirme yapmak gerekirse BENCE;

türkiyede çığ gibi büyüyen motosiklet sayısına dayanarak otoyollarda motosiklet şeridi istenebilir,
eğer bu olmuyorsa kanunlar koyulurken mantıklı çözümler üretilmeli
arabanın tepesine sireni takan elini kolunu sallaya sallaya emniyet şeridinden geçememeli
ayrıca bu köprüden alınan ücretler ya sembolik bir rakama çekilmeli ya da
tamamen kaldırılmalıdır (konunun dışına çıktığımın farkındayım )

özellikle istanbulda okuyan çalışan motorcular olarak bu sorunlara bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapmalıyız,, ne dersiniz ??

herkes üzerine düşeni yapıp emniyet şeridini kullanmamalı. bir kaza söz konusu olduğunda ambulansın size yetişmeye çalışırken emniyet şeridindekiler yüzünden gecikmesini istemezsiniz öyle değil mi? kişi önce kendi kullanmamalı o şeridi.:wiinkk:

bende bi kaç kez böyle centilmen arkadaşlara rastladım...ve onların uyarılarını dikkate aldım. böyle polislerimizi yürekten tebrik ederim...

benim görüşümde bu polislerin çoğalmasıdır..::biggrinn kendisini burdan kutlarım çok örnek bir davranıştır.tabiki bizimde gitmemiz gereken bi şerit olduğunu unutmamamız gerekir.bu konuda duyarlı davranan arkadaşların haricinde motor kullananlarımız var ki bunlara ben çok rastlıyorum..yolda yanyana gelmeye gör hemen bir geçme havası bürüyor ondan sonra trafikte yarış::yanliss: ben aracın arkasından giderken arkamdan yetişip o tıkalı trafikte bi sağdan bi soldan en tehlikeli şekilde geçme umudu olan arkadaşlar::yanliss: trafik kurallrının motosikletler içinde geçerli olduğunu unutmamak lazım:cat:

yol konusuna değinmek gerekirse bilindiği üzere istanbul avrupa yakası e-5 üzerinde bi yol çalışması mevcut bunun üzerine y.bosna istikametinde ilerlerken birden benzinim bitti ve emniyet seridine çektim (ama emniyet şeridi o kadar ufakki bi motor bile sığmıyor) motorumda o an donanım yer almadığı için 4 lü flaşörde yakamadım (orjinal çıkışta 4 lü yoktu) ve havada karanlıktı..afedersiniz arkamdan biri biçecek diye 3.5 attım ve ondan sonra hemen bi dörtlü taktırdım esas sorun burda neden emniyet şeridi yok

Son düzenleme:
Selam Arkadaşlar.. Ben hergün Boğaziçi Köprüsü'nü (1. Köprü) kullanarak Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki işime gidip geliyorum.. Ve bu istikameti kullanan diğer tüm motorcular gibi belli bölgelerde emniyet şeridinden devam ediyorum..

Bu sabahta aynen diğer günler gibi Altunizade çıkışından köprü yoluna gidrikten sonra , kilit trafiğin içine girmeyerek emniyet şeridine daldım.. Çok geçmeden arkamda bir motorlu trafik polisi belirdi. Sağa çekmemi istedi ve motorlardan indikten sonra konuşmaya başladı..

Öncelikle öyle çokça dillendirilen cinste kaba, havalı veya artist bi tavrı yoktu. Son derece uygar ( ve bi o kadar sitemkar) bir dille ; her sabah köprü yolunuda emniyet şeridini kullanan motorcular yüzünden , o saatlerde merkeze gitmek için o yolu kullanan müdürlerinden sayısız fırça yediklerinden bahsetti. Motosikletli olmanın emniyet şeridi için bi ayrıcalık teşkil etmediğini vurguladı. Ve 108 YTL lik cezanın az bi para olmadığını , ceza kesmemek için çabaladıklarını ama tek mağdurun onlar olduğundan bahsetti.. Son olarak yine ceza yazmadan iyi yolculuklar diyerek motoruna binip gitti..

Aslında bunlar hepimizin bildiği şeyler.. Ama bu sabah Polis o kadar güzel izah ettiki bu durumu, utancımdan onun gitmesinden sonra kısa bi süre yerimden kıpırdayamadım. Yani anlayana en güzel dilden konuşmuştu zaten adam.. Sabah yaşadığım olayı ve Polisin sitemini sizinle paylaşmak istedim.. Kazasız şürüşler...

Köprünün motorlu Polisleri bir başkadir canım :queen:
her konudada hakli.
haksız olan o fırca atan üstleri cünkü kanuna görei "acil" veya "hayati" olmayan vakkalarda onların bile emniyet şeridinden gitmeleri yasak!
ama güc onda, firca onda....:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar