1 ay sonra uzun yola çıkacam neleri değiştirmem kontrol etmem gerekir?

Motosikleti
Xmax 250
Arkadaşlar tekrar merhaba, şifremi unuttuğum için yeniden üyelik oluşturmak zorunda kaldım. Unutkanlık başa bela. Bir sorum olacak, 1 ay sonra uzun yola motosikletle tatile çıkmayı planlıyorum, neleri değiştirmemi kontrol etmemi önerirsiniz, motor xmax, şuan 20 bine yaklaştı, hiç kayış değişmedi, kayış değiştirmemi önerirmisiniz? 7.000 km'dirde yağ değişimi yapmadım, 3 ayda nerdeyse 7.000 km yapmışım. Balataları zaten değiştiririm, debriyaj seti değişmesine gerek olurmu 20 bin km'de? Biraz titreme yapıyor kalkışlarda? Lastiklerde fitilde var bu arada, fitilli şekilde 9 bin km'dir kullanıyorum Allah'a şükür bir sıkıntı yaratmadı, Uzun yola çıkmadan neler yapmamı önerirsiniz

Rutin bakımlarında yaptırmadığın şeyler ne ise onları yaptıracaksın. Birde lastiklerde fitil bir sorun değil bildiğim kadarıyla ama 20 bin km de motora düzgün bakım yapmadığına göre herhalde lastiklerde fabrikadan gelenlerdir. Eğer öyle ise değişmesi gerekebilir. Can güvenliği için

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
xmax'lerda zaten 20bin km'de kayış değişimi uyarısı çıkar, göstergede kayış değişiminden sonra kaç km oldu diye ayrı sayaç var zaten. Yine yağ değişimi de hiç mi uyarı çıkmadı? beim xmax'de 3bin km olunca oil uyarısı çıkıyor.
lastikler de 20bin km olduysa bitmiştir kesin.

şu konudan sonra bir daha sesi soluğu çıkmayınca, herhalde birçoğumuz "lan yoksa" demiştir diye düşünüyorum.
ama görüyorum ki adam hala yaşıyor....

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
vallahi dün aklıma geldin ulan ne zamandır belli etmiyor kendini diye özlemişiz biliyo musun

Motosikleti
Xmax 250
xmax'lerda zaten 20bin km'de kayış değişimi uyarısı çıkar, göstergede kayış değişiminden sonra kaç km oldu diye ayrı sayaç var zaten. Yine yağ değişimi de hiç mi uyarı çıkmadı? beim xmax'de 3bin km olunca oil uyarısı çıkıyor.
lastikler de 20bin km olduysa bitmiştir kesin.
Ben hiç yağ değiştirmedim demedimki dostum, rodajla beraber toplam 3 defa yağ değişimi oldu ve şuan 18 bin küsürde yakın zamanda zaten bir iki haftaya kalmaz 20 bini görürüm,3 ay kadar önce değişti yağ ama yağ değişiminden sonra nerdeyse 7 bin yaptım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şu konudan sonra bir daha sesi soluğu çıkmayınca, herhalde birçoğumuz "lan yoksa" demiştir diye düşünüyorum.
Yok o çayı atmıştım çöpe hiç demleyip içmedik sabah gidip yeni çay almıştım 😃

vallahi dün aklıma geldin ulan ne zamandır belli etmiyor kendini diye özlemişiz biliyo musun
Teşekkür ederim kardeşim

Burdan admine seslenmek istiyorum bu şifremide unutabilirim admin,Ben notlara kaydettim ama ne olur ne olmaz artık zora sokmayın ne olursunuz birdaha unutunca şifremi gönderin bana😃 şimdi o eski hesabım ne olacak? İşin kötü tarafı mail hesabımada giremedim sıfırdan hesap açtık

Motosikleti
Ben hiç yağ değiştirmedim demedimki dostum, rodajla beraber toplam 3 defa yağ değişimi oldu ve şuan 18 bin küsürde yakın zamanda zaten bir iki haftaya kalmaz 20 bini görürüm,3 ay kadar önce değişti yağ ama yağ değişiminden sonra nerdeyse 7 bin yaptım
işte, 7bin km çok fazla, 2017 öncesi xmax'ler 3bin km, sonrakiler 5bin km diye biliyorum yağ değişim aralığını. 5bin km geçince uyaracak bir şey de çıkması laız göstergede, bendeki 2016 kasa xmax'de 3bin km olunca uyarı çıkıyor. 7bin km çok fazla.
500km'de yağ değiştirdiğimi bilirim bir yılı geçti diye.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Burdan admine seslenmek istiyorum bu şifremide unutabilirim admin,Ben notlara kaydettim ama ne olur ne olmaz artık zora sokmayın ne olursunuz birdaha unutunca şifremi gönderin bana😃 şimdi o eski hesabım ne olacak? İşin kötü tarafı mail hesabımada giremedim sıfırdan hesap açtık
En azından bu açtığın başlığın linkini bir yere yaz. Sonra "ben nereye gidecektim?", "tavsiyeleriniz nelerdi?" diye sormazsın :)

7000 km yağ değişimi gelmiş demektir, scooterlarda aralık daha düşük oluyor genelde. onun dışında diğer sıvıları da değiştirebilirsin eğer 3 yıldan uzun süre geçtiyse. yamahanın kayışları sağlam olur, olmadı bi açtırıp baktırırsın, gerek yoksa devam edersin. 20 binde balata kolay kolay bitmez sürekli elin frende gezmiyorsan. ancak yine için rahat olacaksa değiştir, çok pahalı değiller bildiğim kadarıyla. lastik 9k km dir fitilli ise, toplamda 9k dan daha fazla olmuş demek, eğer 3 yılı geçtiyse onu da değiştirmekte fayda var.

Motosikleti
Xmax 250
Arkadaşlar az önce kazılmış bozuk bir yıldan geçtim geçerken 50-60 dı hızım, motor geçerken baya titredi gibi geldi
Birşey olurmu burdan? Motora herhangi bir zararı olurmu neden o kadar hissettim burdan geçerken?

@espresso @LynXMaSTeR @AzÇok @GazlayanAdem @TIGERSHARK

çatırtı patırtı duymadıysan bi sorun çıkmaz. ülkemizin yolları çiçek gibi maşallah.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çok sert düşmüşsün. Acilen değişmesi lazım.
mgnef83.jpg

Motosikleti
Xmax 250
çatırtı patırtı duymadıysan bi sorun çıkmaz. ülkemizin yolları çiçek gibi maşallah.
Sarsıldım geçerken, çatırtı patırtı derken ? Xmax böyle biyerde zarar görürmü sence?

Sarsıldım geçerken, çatırtı patırtı derken ? Xmax böyle biyerde zarar görürmü

Çok sert düşmüşsün. Acilen değişmesi lazım.
mgnef83.jpg
Ya dalga geçmeden cevap verirmisin

Motosikleti
Bir kereden bir şey olmayabilir ama böyle yollarda yavaş sür.

Sayın Manavgatlı , kayışı değiştir, çıkanıda sakla tur bitinceye kadar,lastikleri elleme 20 binde lastik değişmez,balatalarıda elleme ama yağ değiştirmeye gittiğinde ustana bir baktır, yanına yedek ampul ve lastik tamiri için köpük al, kayış değiştirirken zaten usta oraları güzel bir temizler esksik gediğini zaten söyle, birkaç alet adavatın yanında bulunsun her ihtimale karşı, haa birde çırtlı kelepçe bulundur yanında yolda kimsede bulamazsın, hayırlısı ile gitgel de sonra maceralarını yaz, kazasız belasız hayırlı yolculuklar ,SELAMETLE

Motosikleti
D400
ben bu konuya yazarım da sonra "bakımı düzenli yapılan motorda birşeye kontrole gerek yok, ekstra birşey almana da gerek yok" diyenlerle kavga ediyorum :D

ben bu konuya yazarım da sonra "bakımı düzenli yapılan motorda birşeye kontrole gerek yok, ekstra birşey almana da gerek yok" diyenlerle kavga ediyorum :D
Ben işte düzenli bakımı savunanlardanım. Bir şey dersen eğer benimle kavga etmek zorunda kalırsın :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar