insanın kendini bilmesi demiş çoğu arakdaş; doğru da fakat;
Motora yeni başlayan insanların genelde yaptıkları hata, ya da davranış vs özellikle birinci viteste ya da ikinci viteste yol koşulundan dolayı bir an el kayması yaşayıp haddinden fazla gazl vermek ya da fren sıkmak olur.
şimdi ben kendimi düşünüyorum da, 8000 km ve bir okkalı düşme tecrübem olduğu halde, arada sırada kırmızı ışıklarda gerek sıcaktan, gerek soğuktan, gerekse yoldaki saçmalıklardan elim kayabiliyor, ve haddini aşan gaz vermeyle sonuçlanabiliyor.
Yeni başlayan biri altında 600cc+ makina ile 1. viteste trafikte haddinden fazla gaz verirse pek hoş olmaz, ya da tam tersi 90km/h hızla giderken haddinden fazla fren sıkarsa hiç hiç iyi olmaz.
Bu çok açık bir şekilde şöyle düşünülmelidir;
bisiklete yeni binmeyi öğrenmiş bir insana kalkıp dağ bisikleti verip patikadan aşağıya yollarımısınız. Neden genelde yeni bisiklete binenler +2 küçük teker takarlar arkaya çünkü tehlike anında atlamayı durmayı inmeyi tepki vermeyi henüz öğrenmemişlerdir.
Bence asla 250cc üzerinde bir motosikletle başlanmamalıdır. Ve bu yönde de tavsiye verilmemelidir.
Eğer yeni motoskilet kullanan biri, 600cc ile kırmızı ışıkta otobüs durakları civarında haddinden fazla gaz vermesinden dolayı motorunu altından kaçırıp durakta bekleyen çoluk-çocuk, yaşlı-genç, erkek-kadın, insanların üzerine fırlamasına sebep olursa, ve ordakilerden biri ben, hatta ordaki çocuklardan biri benim çocuğum olursa, o sağ kalan bir çizik bile almamış şoförü bizzat kendi ellerimle okşarım
Lütfen bilinçli kullanım için tavsiyeler verelim. Bana birşey olma, ben kendimi biliyorum felsefeleri yüzünden her gün birilerini daha kaybediyoruz.