BBRR' Alıntı:
o yazıda üstüne basa basa dedimki cc si ne olursa olsun sport modellerle başlanmaz buna cbr 125 de dahildir....
biz eğitimini alın dedik okuduklarınızı anlayın lütfen kimseye al bi 600 cc sport nasılsa öğrenirsin demedik madem amacın hız yapmak değil neden sport alıyosun 70 km ile gitmewk için 600 cc bir süper sport almak bence pekte mantıklı değil
aile arabası olarak otobüs almak gibi bişey
Su threade yazı yazanlar su yukardakini bi kere daha okusun. Ne guzel yazmıs, madem hız yapmicaksınız ne die race alıyosunuz?
Alacanız motor race tipi, sürat motoru, hız yapmak icin. Yollar bombos olsa al bin git 300 yap 500 yap kime ne. Ama öyle deil ki, trafik var. Senin altında 600f var R1 var hayabusa var, oturus tarzı belli, nasıl devirlendigi belli. Sen bu aletle bi aracı sollarken 'altımdaki alet ne de olsa hızlı, 2 snde gecerim önüne' diye düşünürken, soldan bi araç inerse önüne ne olacak? Yola bi çocuk fırlarsa ne olacak? Ha regal raptorla, kanuni chopperla giderken olmaz mı aynı olay? Olur neden olmasın. Ama onda o esnadaki seyir hızın çok daha düşük olacak bu garanti, o motorun amacı belli, stili belli. Motora baslayacaksanız bu iş için daha uygun modellere yönelin.
RACE TIPI hic bir motordan başlangıç motoru olmaz. Sürat yapmayacak adam, sürat motoru almaz. Kendinizi kandırmayın, kaza yaptıktan sonra 'ne yaptım ben allahım' demeyin, üzülmeyin.
Janus' Alıntı:
[Ya abi. İki hafta önce bisikletten 600 f e geçti arkadaşım neredeyse. Beraberde gezdik bir akşam Antalya sokaklarında. Bi sorun yok be kardeşim. İsteyerek olmasada ön teker yerden bile kesildi birinciden ikiye geçerken vitesi;gazı kesti yere indi devam ettik gittik. Kimse aptal değildir be abi yok 125 den başla 250 ye geç bir iki seneni bunlarla öldür ondan sonra 300 400 500 falan filan abi. Akademik kariyer mi yapıyoz Allah aşkına.
Evet kimse aptal degildir o yüzden bisikletten 600f'e geçmiş, süper. 1 ay onu kullanır sonra da 1000RRye geçer np
Janus' Alıntı:
En iyi frenlemeye sahip arabalar bugün 100km/h hızla giderken frenleme yapınca 35 36 metrede duruyo. Hız arttıkça bu deger katlanıyo. Motosiklette bu deger artıyo bu bir. İkincisi 600F'in son sürati nedir bilmiyorum ama 100'den fazladır heralde... Ama siz hız yapmıyosunuz tabi... Dimi?
Janus' Alıntı:
Kazaların geneli panikten doğar.
Senin arkadaşın taştan heralde, sinir falan yok onda?! Ayrıca arkadaşın taş olsa bile trafikteki binlerce başkası deil, onlar paniklerse ne olacak?
Janus' Alıntı:
İnsanlarda biraz özgüven bırakmalıyız. Bu tip yeni heveslileri korkutmayalım.
Birisinin özgüvenini kazanması için 250 km/h yapması lazım yani. Ok.
Janus' Alıntı:
Tembihlere uyup 125 ile başlayanların bir ay sonra iki ay sonra (İkinci el pazarı bu motorlarla dolup taşıyor) "tamam ben çok iyi öğrendim" deyip 1000 lik bir motorun üstüne çıkmayacağını nereden bilebiliriz.
Bilemeyiz. Burdaki insanların derdi yapılan yanlışı düzeltmek, bunun oranını azaltmak. Onun dışında yapabilecegimiz bişi yok. Şekil 1-A: arkadaşın, bisikletten 600f'e.. Çok hoş
Ayrıca 125lik makinenin (race harici) amacı bellidir. Motorunu ilerde büyütmek isteyen, tecrübe olsun diye alan kişiler içindir ve dogal olarak görevini tamamlayınca elden çıkartılır vs.. Herkes motora ilerde super sport alacam düşüncesiyle de başlamıyo bu arada, 125ligini, 250liligini uzun seneler kullananlar da var merak etme.
Janus' Alıntı:
250 km/h ile giderken tali yoldan tam önüne araba çıkan (Allah korusun) bir motorcu kardeşim 50 cc den başlamış bile olsa kurtarmaz abi. Her yolda gazlanmayacağını 125 cc motorla öğretmeye çalışmayalım. Komik oluyor.
Yeni başlayan birisinin 250 yapması normal yani sana göre? Siz ikiniz yolda karşılaşırsınız umarım bi gün, sen karşıdan karşıya geçerken, o da yolda 250 ile gelirken...
Ayrıca, 125cc motor teknik olarak 250 km/h yapamaz (ki konu hacim deil, tip. Bkz: Aprilia rs 125 200km/h + yapıyo), 250 yapacak adamda race vardır. 250 ile bişeye çarpmakla, 50 ile 60la bişeye çarpmayı eş mi tutuyosun nedir annamadım.
Ve bütün bu yazdıkların içinde en saçması: başlangıç olarak 600lük race alınmasının uygun olmadıgı bilincinde olamayan birisinin, heryolda gazlamaması gerektigini bilmesini istiyosun. Çok süper mantıgın var arkadaşım alkış.
..
Anlayanı var, anlamayanı var. Okuyun araştırın arkadaşlar. 600RR'den başlangıç motoru olur mu diye sormuştum zamanında ben bayinin tekinde (ki sadece görüntüsü hoş diye, race tipi oturuş pozisyonu sevmem ben), o günden beri çok şey ögrendim, siz de ögrenin. Artık yorum yapmicam bu ve benzer konulara. Zaten bi sürü yazı yazılmış konuyla ilgili, daha konuşmak (konuşmam) gereksiz. Saglıcakla kalın.
Bu arada konuyla alakasız bişi daha ekliim şuraya başka thread açmiim. Bugün Kızıltoprakta işim vardı ayrılırken ordan bi sürat motoru geçti yoldan. Arkadaş heralde bütün susturucuları çıkarmış, uçak geçti zannettik. Burdan o arkadaşa bi selam yolluyorum yemedigin küfür kalmadı arkadaşım etraftakilerden. Çok büyük haz alıyosun heralde o sesten, devam et öyle.