Hondasıda suzukiside diğerleride servise girdinmi maşallah birbirini aratmıyorlar fiyatlarda okkalı hizmette güzel
Satış adedi düşük motorların ne ustası işi iyi biliyor nede parça stoğu yeterli honda bile olsa motorunun serviste 1 ay parça yüzünden yatması çok normal hizmet kaliteside her markaya göre değil servise ve işletene göre değişiyor.
Kardeşim burda sana katılıyorum..Doğru bir tespit..Ve malesef gerçekler bunlar..
Ve bu konuyu dile getirmen çok iyi olmuş...
Ama abicim bide servis tarafından bakarsak arz talep ikileminde de servis haklı..
Sürümü daha fazla olan parça veya mal daha çok satıldığı için stokta bulundurulur...
Tabi şuda var ki eğer bir mal (marka) satıyorsanız bunun tüm model ve parçalarınıda
stokta bulundurmak zorundasınız...
İşte burada iş bu markanın satışını yapan firmaya düşer...Yani sözleşme
sırasında şartlandıracak tüm model ve parçaları bulundurmayı..
Yani önüne gelen bisiklet tamircisine yetkili servis belgesi vermeyecek kanımca.
kafayı bi yere tosladın yine galiba kardeş...:queen:görmek istediğin gibi yazıyorsun yine...bak ne yazmışım...
murat abey doğru yoldasın...
Suzukıye kapılma yanarsın...Kawaya aldanma bitersin...satış sonrası hizmet babında...
Eyvallah meteciğim...Allah'açok şükür şuana kadar hiç bir motosikletten zarar
etmedim..Aksine kâr ettim..
Bunun içine Çançunlar da dahil yani...
Bizim herzaman övdüğümüz bu 4-5 japon firması kaliteden 2002 yılına kadar
ödün vermediler..Ne zaman ki globalleşme başladı..
Bu firmalarda işi gevşetti..Tabi çancunlar kadar değil...
Ama inan çinli bir çok markanın motsikletlerinede bindim..Gerçekten malzemenin
bazı
kısımlarında bizim şimdiki Japonlardan bile kaliteli olanı var...Uzun vadeli kullanımda
tabiki dağılacaklardır..Ama bide şöyle söyleyeyim..
At sahibine göre kişnermiş.....
Bide bu konuya değinmek istiyorum ki bu kendimcedir..
Şuan bana 1976 model bir Harley fatboy verseler..Gözüm kapalı alırım..
Bununda parçası zor bulunur bulunsada ne kadardır biliyoruz..Ama yinede alırım..
Alırım dedim çünki motosiklet hastasıyım..Ve eminim benim gibi bu Harleyi
alacakların sayısıda hatırı sayılır bir rakamdır..
Yani kısacası motosiklette marka bir yere kadar..Ama motosikle aşkı ölene kadar...:queen: