Zealsun 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

merhabalar. bu başlık altına ilk defa yazı yazıyorum. motosiklet aşığı bir vatandaş olarak 2007 model dl650 sahibiyim.

1yılda yaklaşık 20.000 km yol katettim ama ağır ve asfalt uyumu fazla olan motorumla araziye giremek içimde eksiklik idi. yakıt ekonomisi, şehir içi trafiğinde pratikliği ve araziye girme isteğim nedeni ile 200cc cros almak niyetinde idim ve bugün bu gerçekleşti. 2007 model Ramzey 200 sahibi oldum.

alır almaz biraz araziye gireyim dedim. birazda limitlerini merak ediyordum. umduğumdan daha iyi bir performans sergiledi açıkcası. sık stop etmesi dışında.

ramzey üzerinde yapmam gereken modifikasyonlar nelerdir? lastik , amörtisör vs......

önerilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

hayırlı olsun qrar dostum. :rendeer:

ramzeyci arkadaşlar stop etme sorunu yaşadılar, ve çözüm buldular diye biliyorum.
kullanıcıları yardımcı olacaklardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gültekin abi yıllardır kros aşkıyla yanıp tutuşuyorum benim drahdörü satıp yada takas edip bi kros alcam sence ne alayım..

çinçon tercihim mağlum japon alacak kadar zengin değilim..

Erhancığım hayırlı olsun, güle güle kullan. Stop etme sorunu için öncelikle karbüratör ile silindir ve karbüratör ile hava filtresi arasındaki plastik manifoltların vidasını sık. Eğer çözüm olmazsa, bu forumun önceki sayfalarında anlatılan benzer durumları nasıl çözdüklerini bir oku. İstersen bir de Erkut ustaya sor. Selamlar.
Not: Ben lastikleri metzeller ile değiştirmiştim. Ayrıca her ihtimale karşı yağ ve yağ filtresini hemen değiştirmeni tavsiye ederim. Yağ mutlaka 10-40 kullan.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun ramzeyin..makinayı tanıdıkça bizide bilgilendirirsen seviniriz...

gültekin abi yıllardır kros aşkıyla yanıp tutuşuyorum benim drahdörü satıp yada takas edip bi kros alcam sence ne alayım..

çinçon tercihim mağlum japon alacak kadar zengin değilim..

Balansörlü bir enduro tavsiye ederim.
yukarıdaki mesajlarımda sıfır zongy linki verdim. ona bir bak istersen.
fiyatı uygun, tireşimsiz sıfır motor. :bounce:

Naci bey. jawa laser in körükleri uyuyor.Alt kısım tam denk geliyor, üst dar olan kısımsa çok çok az bol geliyor.Kablo bağıyla sıkınca tam oluyor.MZ in körüklerinede bakmıştık boyu kısa geldi.

Naci bey. jawa laser in körükleri uyuyor.Alt kısım tam denk geliyor, üst dar olan kısımsa çok çok az bol geliyor.Kablo bağıyla sıkınca tam oluyor.MZ in körüklerinede bakmıştık boyu kısa geldi.

Çok teşekkür ederim arkadaşım. En kısa zamanda satın alıp taktıracağım. Selamlar.

bide çinlilere adi ve kalitesiz diyolar, iki sene oldu köyde dağ bayır geziyorum tık demedi daha. sadece amortisörler biraz dandik hoplamaya dayanamıyor

Üstad bu motor gerçekten sıfırmıdır? :silent:
Ek olarak, servis olayı noldu Zongshen'in..?

Ben sahibiyle konuştum, sıfır olduğunu söyledi.

Beşiktaşta bir servisi olduğunu öğrendim.
Henüz gitmedim, önümüzdeki hafta Levente doğru giderken, uğrayıp tanışmayı düşünüyorum.

Ben sahibiyle konuştum, sıfır olduğunu söyledi.

Beşiktaşta bir servisi olduğunu öğrendim.
Henüz gitmedim, önümüzdeki hafta Levente doğru giderken, uğrayıp tanışmayı düşünüyorum.

haftaya bana uğramayıda unutma...herşeyi ben düşünmek zorunda değilim...:bounce:

Myheart, Bathu, Gültekin ve Buralpdi abilerim ve tüm diğer forumdaşlarım, fuara gelebiliyormusunuz? Bathu, senin sinoptan gelmen biraz zor biliyorum ama :pale: ... Ben büyük ihtimal cumartesi öğleden sonra orda olacağım. İşim çıkarsa pazarda olabilir. Denk gelirsek yüzyüze tanışmak istiyorum. Sevgiler...

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
büyük ihtimalle pazar günü oradayım inşaallah görüşürüz

Merhabalar,
Yakında motorsiklet ehliyeti sahibi olacağım (sınavları geçersem).Ardından da başlangıç için bir gy200 alma niyetinde olacağım. Bu forumun nerdeyse tamamını okudum.. genelde ramzey ve zongshenin iyi olduğu izlenimini edindim. Ancak aklımda asya vardı...tip olarak hoşuma gittiğinden. Anladım ki balansör önemli birşey...Ne dersiniz? Asya kullanıcısı yok mu? Nasıldır eksileri , artıları nedir?

Asya gy 200 ün eksisi yoktur arkadaşım ben titreşim denen bir olayda görmedim.Hep söylüyorum 600 ve üzeri makina almazsam vazgeçemeyceğim bir motor belki alsamda vazgeçmem.Geçmişte zongshenimde oldu daha doğrusu ilk motorum zongshendi onuda kötüleyemem oda kaya gibi motordu ama Asyanın keyfini vermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar