Selamlar
yasim 38, meslek muhtelif
ilk motorum 200 GY idi
motorculuga biraz gec basladim ama olsun
1 yıl kullandım 200 GY yi
4000 km oldu
karsilastigim sorunlar:
* benzin deposundan gelen hortumun takıldıgı metal borunun kırılması sonucu (iki kere) deponun bosalmasi, yolda kalma, yangın tehlikesi....deponun bosaltilip kurumasinin beklenmesi 2 gun, kaynak, 2 gun misafir olarak kaldigim sehirde yaya kalmam...
* motorun sag tarafından cikan ve icerisinden cok sıcak gazların ciktigi metal bir borunun, 10-12 cm ilerledikten sonra kelepce ile baglandigi bir kaucuk hortuma bu sicak gezi devretmesi, 10 dk yuksek devri takiben sicak gazlarin kaucuk hortumu eritip yırtması (defalarca)...borunun ucuna kor tıpa ile sorun ebediyen cozuldu, o sicak gaz nereye gidiyordu bilmiyorum, ama artik gitmiyo.
* devir saati olmayan motorumda saatte 90 km (gosterge hızı %18 eksik gosteriyo- sanirim gercek hiz 110 km/saat) 1 dk kullanmamı takiben egsozdan acaip beyaz duman atmasi, 20 dk içerisinde yanastigim bir tamircide, cok anormal yag yakmakta oldugunun soylenmesi, degisen silindir ve gomlek (200 ytl, agustos 2007 fiyatı, motor daha 2500 km de iken) 3 gun yaya kalmam.
* bir dere yatagini yukariya dogru takip eden cok kırıcı bir parkurda, yarim debriyajı yogun kullanma sonucu, 3000 km de iken debriyaj balatasinin bitmesi, (beraberimdeki 200 cc honda cross parkuru geriye kucakta geldi ama, benimki hala yuruyordu en azindan) degisen debriyaj balatasi (35 ytl, şaka gibi).
debriyaj balatasi degismesi ve ayni gun yapilan karburator temizlemesi sonucu, motorun hic olmadigi kadar guclenmesi, son suratte +20 km/saat, kirmizi isik kalkislarinda istemeden yapilan tek teker (hem de 14 beygir denen bir motor ile)
* kaldirimdan asagiya inerkene, alt tarafindan ikiye ayrilarak kirilan şasi, yapılan kaynak, eskisinden saglam oldu diyo usta ama, kaynak çirkin duruyo bence, ayrica eskisi niye o kadar saglam degildi acaba?
* gunluk kilometre sayacinin takili kaliyor olmasi (birler basamagi 9 da takili kalıyor)
* surat gostergesinin gece aydinlatmasinin arızalı olması (sokak lambalarının altından gecerkene, bir anlik goruluyor en azindan hizim,

)
* on far ayari en asagida iken bile, ışıgın asfaltı degil de epey yukariya bakacak sekilde, tepede asılı duran yon levhalarını veya sarkan agac dallarını aydinlatmasi.. serviste ayariniz zaten en asagida denmesi..
ama diger taraftan guzellikleri:
* 5 yasindaki oglumun ve 11 yasindaki kizimin gozlerindeki isilti, yaz aksamlari benimle beraber bir tur atmak isterkene no'lur babacim diye yalvarmalari, yapilan pazarliklar, alinan rusvetler,
* esimi de zehirledim, o da artik bir motorcu, ama onun surecegi sokaklara arabanizi park etmeyin, kapali otoparka felan alin arabanizi.
* Evde 4 tane kask oldu, herkesin kendi kaski var, 5 yas icin kask bulmam zor oldu, ama cok yakisti, bir suru fotografini ceken oldu oglumun emok da. (oglum-kizim ve esim araba ile geldiler emok'a)
* 4 kere, yaklasik 350 km lik yollara ciktim, cok keyif aldim, emok 2007 ye bu motor ile gittim.
* arka zincir dislisi degisimi sonucu, orta suratlerde motor sesi ve devri (tahminen, devir gostergesi yok cunku) dusmesi, daha keyifli surusler
* sehir ici inanilmaz pratik, trafik benim sorunum degil artik, araba sahipleri dusunsun artik.
* sehirler arasi yolda araba ile camlar kapali giderken fark etmedigim guzellikleri, motor ile giderkene farkedebilme (yeni bicilmis bugday tarlasi, sabah cig dusmus iken ne kadar da guzel kokuyor, koylerden gecerkene miss gibi tezek kokusu

yol kenarindaki kuyruk sallayan kusunun guzel otusunu duymam, 68 model inter kamyonun yokus cikarkene igrenc egsoz kokusu, sanirim biodizel kulanıyo veya kaptan direksiyon basinda patates kizartiyo, bilmiyorum artik)
* Orman veya arazide yapılan gezindiler, google earth dan secip begendigim hemen hemen her yere, direk rota cizip takip edebilme ozgurlugu, gps im bozulana kadar en azindan, artik durup yol soruyorum, bilen de bilmeyen de tarif etmeye kalkiyo, yol uzuyo, olsun, sikayetci degilim, maksat zaten yol yapmak.
sonuc:
pisman miyim, HAYIR, gene gider ilk motor olarak 200 GY alirdim, sorunlar yasamadim mi, yasadim, ama sorunsuz bir motor ile de motorun mekanigini ogrenemeden binerdim, ayrica 200GY cok dengeli, hakimiyeti cok guzel, yeni baslayanlar icin super bir makina,hala ayni motora mi binicem, HAYIR, biraz once iki tane bayiye telefon edip fiyat aldim Suzuki DL 650 ABS icin. sanirim fuari bekleyecem ama. gerci tarz degistirip fazer a da gecmeyi dusunmuyo degilim. bakacaz artik. hangisinden guzel fiyat teklifi alirsam.
Fazer ile arada kafama estikce uzar giderim, utandirmaz. devir yukseldikce,13 bin-14 bin, new york senfoni orkestrasi bile susup, bu sesi dinliyo.
Vstrom ise agir abi, iki kisi vur istedigin yola git. 1000-2000 km yap, gel geri, hatta gelme orada kal. Rahat, konforlu, sorunsuz, asfaltta racingler ve fazerler, sen 200 ile gitsen de sana el sallayip gececekler, olsun gecsinler, mola yerinde yakalarim nasil olsa, onun mola ihtiyaci (malum yerlerindeki kramplar gecene kadar) benim mola ihtiyacimin iki kati ne de olsa. Uzun yol seviyorum, sanirim vstrom olacak.
Not: cok soleyen oldu, gene olacaktir, elma ile armutu karsilastiriryorsun, ikisi ayni sinifta motor degil diye. Cevap: Biliyorum.
Benim derdim hangi tarzi sececek olmama karar vermem. o tarza uygun motor hangi siniftan ise, ona gore alicaz motoru.
Fuarda gorusmek uzere,
hepinize emniyetli surusler, bol keyifler.