Kendimiz YAĞ BUJİHAVA FİLİTRESİ DEĞİŞİMİ?
Soru: SEWGILI arkadslar benım zen ım 2000 km de ve kendım yagını bujısını ve hava fılıtresını degıstırmek ıstıyorum..yag degısmı ıcn yag kac derece ve lırtre yag gerekmektedır ve motor da yerı nerde nerden bosaltılıyor ve konuyor._? 2. soru bujı ıcın ne almam gereklı ve yerı nerde degısdtmek ıcın motor ustunde 3.de hava fılıtresı yerı nerde nerelerı sokmek gerekıo yerını bulmak ıcın teeesekurler
Yağın 10-40 motor yağı olması lazım carrefour'da satılıyo 1lt.alacaksın.Motorun altında tıpanın
cicatası var onu açarsan yağın tamamı boşalır altına birşey koy ki yağ yere dökülmesin.
Tabii motorun düz bir yerde ve sehpa üzerinde olmalı.Yagın tamamı boşalınca alttaki yaylı olan
yağ filtresini iyice temizle ve yerine tam oturacak şekilde sık.1 litreden az olacak şekilde yağ çubundan
seviyesini ayarla ve yağ çubuğunyerine,gevşemeyecek şekilde sık.Bujiyi 5 ytl alabirsin scoteer bujisi dersen
hepsi aynı 8 ytl var biraz daha iyisi o.Kendin söküp takabilirsin çok basit ben 7 de bujiyi değiştirdim ama daha önce
söküp temizlemiştim.Tam yeri eksoz borusunun yan kısmında alttan elini sokup buji anahtarı ile çok rahat sökebilirsin.Hava filtresi ise sol tarafta geride siyah plastik vidalarla tutturulmuş yıldız başlı tornavida ile açabilirsin yanlız yei almana gerek yok başınçlı hava ile temizlersen işini görür.Umarım halledersin kolay gelsin.