cevap
Siz bana yada başkasına 1 liradan 50.000 ytl ye kadar kullandığı motorun değeri hiç önemli değil gerçek bir motorcuya tekrar ediyorum MOTORCUYA altıüstü bir motor almışsınız diyemezsiniz...Kimseyi küçük görmem yapım değildir beni tanısaydınız bu kelimenizden utanırdınız ama ortada bir gerçek varki koltukta oturmakla olmuyor her meslekte bu böyle sadece sizde değil.
Haklısınız konu sapmaya başladı size TİCARET hyatınızda başarılar dilerim.aslında almam diye bişey yok ama önce paramın karşılığını her yönden haketmeniz lazım bide yerli üretim sözde değil özde olması lazım siz önce dediklerinizi fiili hayatta tutturun ben kafamı iki elimin arasına alıp düşünmesinide bilirim Yanıldığım yerde özür dilemesinide bilirim.Herkese saygılarımla gözlerinizi yorduk biraz affola...:rendeer:
saat 15:26 sıze bır cevap yazdım.bu cevapta yazınızı detaylı okuyup sonra yazıyım dedım ama kısa kısada degınmeden gecemedım. sızde agresıf bır sekılde ceavp verdınız. ısım geregı cıkmak zorunda kaldım ve donustede dateylı yazarım dedım. su an baglandıgımda son yazınızı gordum.
ortak bır noktada ayn fıkırı paylasmasakta son yazdıklarınızla dusunduklerımı yazmayıp sıze katıldıgımı ayrıca bu yazdıklarımızın fılen gerceklesene kadar sabredecegınızı anlamakla memnun oldum. bu yapılacak olanlarla bunları hak edıp etmeyecegımıze yıne sızler karar vereceksınız.
ama ben yınede sızın yazdıklarınızı musaıt bır zamanda kısısel kısımlarını gormeyerek teknık konularda ıznınızle bır cevap yollayacagım.
az evvel yazılanlarda sahısınıza veya genel anlamda olan cumlelerde bır hatam var ıse bende sızden ozur dılerım.amacım kıslıgınızı yargılamak asla olamaz banada dusmez. kıssellestırmeden teknık cevaplamalarımı yazdıgımda hosgorunuzle degerlendırcegınızı umarak saygılarımı sunarım.
Sevgii bir garip yocu. Belli ki bu işi baya yakın ve uzman gözüyle takip etmişsiniz, veya direkt içindesiniz. benim sorum ise yönde olacak. Kuralkan ithalatını Global'in yapmış olduğu bir motosikletin garantisini de devir alacak mı? Nisan ayı itibari ile motosikletin kusuru sebebi ile meydana gelen arızada ücretsiz (Hyosung veya S&T markalı) yedek parçayı Kanuni temin edebilecek mi? Bu konuda ki düşünceleriniz nedir?
mutevazı davranmak genel huyumdur. işimi iyi yapmayı hedeflerım. aksaklıkları baglı bulundugum fırmada olsa elestırmekten kacınmam. bu sebepledirki yasadıgım ilde musterı memnunıyetı ve pazar payım artmakta ama bu henuz ulasımıs hedefler olmamakla daha ıyısıne caba sarf ederım.
kuralkan S&T KANUNI ve hyo servıs hızmetı verecektır. yedek parca destegıde. olması gereken kuralkanın globalınde sattıgı motorlara garantı destegı vermesıdır. ancak sızde hak veırısınızkı her ne kadar ıcınde olsamda fırmalar arası sozlesme sartlarını bılme sansım yok. ogrenme sansım vardır. bu konuda bılgı alır almaz sıze aktarırım.
kısısel gorusum ıse bu konuda affınıza sıgınarak uzman gozuyle dıyım oncekı motorlarada garantı hızmetı verılmelıdır. bu kısısel fıkrımdır bunu goz ardı etmeyın. zamanla bu sorunuzda cevap bulacaktır.
yedek parcalar S&T KANUNI tarafından temın edılecek bılgım mevcuttur. garantı kısmıysa sırketlerın kuralkan-globalın sozlesme sartlaıyla vucut bulcak uygulama hepımız tarafından gorulucek.kısısel fıkrımde yazılı zaten umarım garanrıler devır alınır tum hızmetler tek elden verılır.gonlumde bu konuda kuralkandan yana olmasını dogal karıslarsınız.
planlamalarda yerlı uratımde mevcuttur. daha oncekı yazımda renault 1971 ornek vermıstım. bu asamalar gecılınce yerlı uretım hedefıde vardır. ama unutmayınızkı bır scooter veya 150 cc motosıklet bıle tahmınen 2000-2500 adet parcadan ımal edılmektedır. bu uretm ıcın sadece kuralkan degıl uretım dusunen tum fırmalar ıcın gecerlı olan zaman ıhtıyac vardır.
sorularınıza cevap verebıldıysem ne mutlu bana..syg
Durun ben de karışayım,
Şahsi fikirlerimdir.
Kanuni kullanıcısıyım, motosikletimi seviyorum, fiyatına göre güzel, gösterişli vs vs. yedek parçasını bulabiliyorum, listesi var kazık yemiyorum. Gavur malı muamelesi yapmıyorum, kaldırabileceği kapasite belli ona göre davranıyorum, şimdilik aramızda sorun yok. Hyosung'u çok beğeniyorum, bir sonraki tercihim bu modelden yana olur, adı farketmez ST kanuni , hyosung önemli değil. Eğer, Türkiyede üretilir, üzerine Kanuni damgası vurulursa gurur duyarım, hatta tartıştığınız iki marka anlaşır, Türkiyede üretim yapar, dışarıya da ihraç ederse oh oh! ne güzel olur.
Başka bir sitede birisi hyosung a verip veriştiriyordu 58 günde krank mili gelmemiş, feci bir durum. Düşünün iki model girdi, Hyosung ve St Kanuni, birinin parçası 10 lira birinin ki 7 lira, markam değişmeyecek diye 10 liralık olanı mı takarsınız? Hayır, ben bile 14 liralık km teli ile uğraşmaktansa 5 liraya uydurma taktırdım.
Ortada anlaşmalar vardır, hukuki kurallar vardır firmalar kendi aralarında çözümlerler. Biz kullanıcıların bundan ne zararı ne karı olur onu düşünelim.
Bana kaliteli, ucuz ve en iyi hizmeti veren marka ve firma en iyidir.
Bir zamanlar ülkeye japon motorları girdiğinde millet japon motorlarla uğraşanlara gülüyormuş, kanuni 4800 sıfırı 2500 ikinci eli, hyosun 8 bin küsür, 5000 lere kadar ikinci eli, kalite ve fiyat dengesi oluştuğunda bu tüketicinin zararı mıdır? Cep telefonu alırız 500 liraya satarız 250 liraya. Sıfır otomobil alırsın, 20 liraya satmaya gidersin 14 lira. Sıfır ile ikinci el mutlaka farklı olacak.
Lakin bir araç çok tutulur kendini kanıtlarsa fiyatı da ona göre değişir.
Bugün Tofaş ın parçalarını gittiğiniz hemen hemen her yerde bulursunuz, Niye kullandığımız motosikletlerde böyle olmasın? Elin hintlisi 150 cc hint motorunu, yedek parçalarla suzukiye çeviriyor,
ben neden ucuz parça yolu ile motoruma modifiye yapamayım?
Sözün özü; Türkiyede üretilse, yedek parçası her zaman bulunsa, hatta dışarıya ihraç edilse, biz de kaliteli ve ucuz motosikletlere binsek kötü mü olur?
Kuralkan ve Global Motor duy sesimi, güçlerinizi birleştirin Voltran ı oluşturun!
Saygılar.
yapıcı fıkır ve goruslerınıze katılıyorum. memnunıyetınızı ve sızı memnun edenelerın buna devam etmesını temennı edıyorum. uretım konusunda ıse evet, neden turkıye de olmasın neden bır tuk fırması bu konuda one cıkmasın eksıgımız yok zamanla olacaktır. yeterkı dusmanlık degıl elestırı olsun yapıcı olsun gerektıgınde takdır gerektıgınde ıse elestırı olsun.
bu gelısmeler ulkemızde, vatandaslarımızda her seyıyle en ıyısıne layıktır.
syg
Sayın 345
ıstedıgınız Cevapları Bılgılerınıze Yolladım.
Syg
S&T KANUNİ FİYAT
simdilik bu modellerın fiyatı var. syg ( kucuk yanılmalar olabılır )
GV 250 7.465 YTL
GV 650 15.627 YTL ( su sogutmalı )
GV 650 15.855 YTL ( su sogutmalı )
GT 250 7.611 YTL
GT 650 8.693 YTL ( aceleyle yanlıs yazmısım 13.100 YTL )
GT 250R 8.784 YTL su sogutmalı
GT 650R 14.617 YTL su sogutmalı
GT 650RW/D 15.105 YTL su sogutmalı
form ızleyıcelrı kusura bakmayın kucuk bır hata yapmısım duzeltme hakkımızı kullanalım.
S&T KANUNİ RESMİ PEREKANDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ
GT250 Naked 7 611 YTL
GT650 Naked 13 100 YTL
GT250R Racing 8 785 YTL
GT650R Racing 14 618 YTL
GT650R W/D Racing 15 105 YTL
GV250 Cruiser 7 465 YTL
GV650 Cruiser 15 627 YTL
GV650 TTC Cruiser 15 855 YTL
RX125SM Super Moto 5 744 YTL
RT125D Enduro 5 451 YTL
RX125D Cross 5 539 YTL
MS3250 Maxi Scooter 7 265 YTL
TE450S Sport 13 115 YTL
OTV-KDV DAHIL PLAKA HARIC FIYATLAR.
ARZU EDEN KATILIMCILAR HUSQVARNA ŞISTESINIDE YAZABILIRIZ.