Motorun üstüne benzin döküldü..

Sabah PO'ya girdim, benzin tabancasını yaklaştırır yaklaştırmaz ucunda birikmiş (önceki dolumda süzdürülmemiş) benzini adam bütün motorun üstüne boca ediverdi. Otobanda gidiyorum ve motoru yeni durdurmuşum, tamam dedim şimdi egzosa damlayıp ortalık alev alacak. Refleksle biraz geri kaçtım, Allah'tan alev filan çıkmadı. Hemen üstüpü ile sildik filan. Ama sanırım siyah plastikte biraz leke kalacak :salut:

Tavsiyem tabancayı depoya yaklaştırmadan önce motordan uzak bir yere doğru eğmesini söylemeniz...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sabah PO'ya girdim, benzin tabancasını yaklaştırır yaklaştırmaz ucunda birikmiş (önceki dolumda süzdürülmemiş) benzini adam bütün motorun üstüne boca ediverdi. Otobanda gidiyorum ve motoru yeni durdurmuşum, tamam dedim şimdi egzosa damlayıp ortalık alev alacak. Refleksle biraz geri kaçtım, Allah'tan alev filan çıkmadı. Hemen üstüpü ile sildik filan. Ama sanırım siyah plastikte biraz leke kalacak :salut:

Tavsiyem tabancayı depoya yaklaştırmadan önce motordan uzak bir yere doğru eğmesini söylemeniz...

Allah korumuş.....:rendeer::rendeer::rendeer: Amman dikkat.....:cat::cat:

Birde pompacılar tabancayı depoya soktuktan sonra bırakıyorlar .... Bende ona sinir oluyorum...Sanki çok ağır.... :pr::pr::pr: Kilitleme yanakları eğiliyor sonra zor kitlenir hal alıyor....:pr::pr:

Birde hani bir laf vardır : ne kadar sallarsan salla Depona damlar son damla..:pr::pr::pr:

Tam cila çekmişsin... 2 - 3 damla mahvediyor.....:pr::pr:

Yok Emin'cim, bir sürü nazarlık (!) var zaten.. :queen:

eheheee geçmiş olsun mazot olsaydı güzel olurdu bi güzel temizlenirdi motor...:):):):)

benzin, kıvılcım almadan yanmaz.
egzoz sıcaklığı, benzini yakamaz.
aklınızda bulunsun, boşa panik yapmayın. :bounce:

aynısı benim başıma geldi ve kötüsü motordan inmemiştim,pompacıya nasıl bağırdıysam tüm istasyon başıma toplanmıştı:pale:

Ben genelde koltuk altında (criuserde) bez ve montumdada peçete bulundururum..

Burda bir artım var...Adamlar R1 i görünce zaten titreyerek ve özenerek yanıma geliyolar..Benzin alırken peçeteyi açıp depoyu muhafaza etmeye çalışırım..
Tabi keko başlıyo abi kaç basıyo..Hani km'si yok bunun (dijital ya)..
Bende bu sonsuz paşam..Kaç km yapmak istiyosan bak şurda bir ahize var ona
söyle..Basarsan o km'yi yapar durur.
.Diyorum..Şöyle bi afallayıp bana bakıyo..
Depo doldu paşam dikkat et deyip afallamasını uzatıyorum..

GKN

evet abicim tehlikeli...
bende arpilia rs varken, depo kapağını kapatmayı yani sıkmayı unutmuşun, çevirmeli tipti kapak..
yapıştırmış giderkene kapak yerinden fırlamasıyla benzinle duş almam kaçınılmaz oldu:p
eve gidip benzinli kıyafetlerden kurtulana kadar bir minibüsçünün camından attığı izmarite hedef olmamak için neler çektiğimi bir ben biliyorum bir de allah:cherry:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Benzin araçların boyalarına zarar vermez (kısa süreli) yani boyanın üzerine benzin dökülürse bişey olmaz silin geçin.

Motor üzerindeki plastik aksamada zarar vermez, düşünün yumuşak dandik ve hatta şeffaf pet şişeye bile zarar vermiyor. Hatta çoğu arabanın depo boru ağzında plastik çerçeve vardır tabanca metale çarpmasın diye.

Ha birde Gültekin haklı, eksozunuz nar gibi yanmış soba kadar (ki çok zor) kızarmış değilse bişey olmaz. (Anlatmaya çalıştığım sıcaklıkta birşey olup olmadığınıda bilmiyorum.)

Benzin sönük alevlerden de ateş almaz (sigara gibi) canlı kıvılcım yada alev lazımdır.

İçi benzin dolu tenekeye (ağzı açık teneke) yanan sigarayı atarsanız söner.

Tehlikeli olan benzin buharıdır, sıkışmış ve yüksek yoğunluktaki benzin buharına her zaman dikkat edin ve temkinli yaklaşın.

sigara (yani kor ateş) dahi benzini yakmaz. kıvılcım veya alev yakar sadece.

[YT]Ls0GoUAvcnE[/YT]

Garip ama gerçek...:bounce:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eyong can..Boyaya bişey yapmaz...Katılıyorum...Ama yeni cila çekmişim damlatıyor adam Cilayı alıyorsun silince....:pr: Orda kabak gibi sırıtıyor...:cherry:

Pilastik aksama da bişey yapmaz ondada haklısın...Ama bir miktar beyazlama oluyor... Zamanla eski rengini alıyor ama....:cat:

babamın kullandığı motorun deposu 5 aydır delik motorun heryeri benzin ama yanmıyo:farao:

sıcak motor un üzerine akar ise yanar!benim motorum yanmıştı benzin hortumu erimiş gömleğin üzerine benzin akmış ve alev almıştı:salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende her benzin alışımda biraz benzin akıtıyor salaklar :) Ama hiç alev aldığını görmedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar