Başımdan hırsızlık olayı geçti....

Ben kış gelince anne ve babamın ricasıyla motorumu sitenin bahçesine bağladım üstüne brandasınıda çektim.
Geçen hafta eve gidiyorum saat 19:30 suları bir baktım 2 kişi motorun başında.
Dedim noluyor !
hemen gittim yanlarına uzaklaştılar.Eve girdim saat 22:00 civarı bi baktım pencereden brandayı kaldırmışlar,kilidi oynuyorlar.
Aldım beyzbol sopamı indim aşşağıya.Koşarak gittim yanlarına sessizce :)
Ayakta duranın sırtına indirdim sopayı...Yerde...:wiinkk:
Kilitle oynayan ayağa kalktığıyla kilidimi kurcaladığı kelebeği bana salladı.
Hemen geri çekildim , sopam düştü...
Tekme attım diz kapağına ve yere çökünce etkisiz hale getirdim. Herşey normal :cat:
Babam indi ikisinide tuttuk , polisi arayınca sağolsun geldiler.
İkimizde gittik ifade vermeye inanmıyacaksınız ama suçlu bulundum ve 6 gün içerde kaldım.
Sizce nasıl oldu bu iş ?
Polisin dediğine göre branda açmak ve kilitle oynamak motorun çalınma isteği olarak gözükmüyormuş :pr:
Ben le birlikte çocuklar hırsızlık değil,Toplum huzurunu bozmaktan 6 gün yattılar ve saldılar...ben anlamadım siz arkadaşlar değerlendirin ?
Teşekkürler...

geçmiş olsun.acı ama gerçek.bu ülkede malın çalındıktan sonra hakkını arama hakkına sahip olabiliyorsun.doğru değil ama sen onları sağlam dövüp göndericektin polisi karıştırmıyacaktın.ne yazık ki.

burası türkiye motorunu götürseler hırsızlık değil emanetten almışlar dicekler artık:pr::pr:

sırtına yaramaz kafasını gozunu kırcaktın sonra ormanda bırakcansın

bu ülkenin polisi 5 para etmez rüşvet alır,suçluyu bulamaz,adalet uygulayamaz
(hepsi değil yanlız)

Son düzenleme:
Arkadaşlar her kötü olayda Burası TÜRKİYE ve benzeri kelimeleri kullanmayın! Saçmalamayın.
Olaya gelince geçmiş olsun. Ne yazıkki kurallar böyle, Bu hale getirene taş atsanız daha iyi olacak.

Tüm polisler hakkında genellemeler yapmadan önce dikkatli düşünmek gerekli. Polisiye olaylarda en önemli sorunlar polisimize verilen kısıtlı yetkiler ve savcıların ve kanunların yaklaşımında aranmalı.

polislerle alakası yok. kuralları bu hale getırenlere taş atın, ama ne yazıktırki deveye dıken mısalı bızım ınsanımız.... yanlışmıyım??
..

kanunları polis teşkilatı koymaz sadece uygular

tamam bazıları dediğin gibi olabilir fakat her meslekte çürük elma vardır

senin yarın öbür gün başın sıkıştığında sende polisten yardım isteyeceksin ki

üyelerimiz içinde de bu görevi yapanlar var biraz daha duyarlı olalım

Yuh artık demekten başka ne denebilirki. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor artık. Yazık... Geçmiş olsun.

arkadaşım bu arada geçmiş olsun demeyi unuttuk

bu olaydan çıkarılacak ders

polisi aramayacağız::cekic::::stretche

iyi kardeşim allahtan para cezasına çarptırmadılar seni yazıklar olsun bizim adaletimize zaten bizim ülkemizde adet bu ünlü birisi ölür ölene kadar adını duymamışızdır öldükten sonra ünlü olur ya baklava çalan 15 sene verirler banka hortumlayana 5 sene verirler hayret sana en az 2 sene vermeleri lazımdı ondan hep 3. dünya ülkesi kalcaz üzülme kardeş dövdüğün yanına kar geçmiş olsun sana

gecmıs olsun kardes elllerıne saglık & gecen bıyerde okumustum tukıyede 2007 yılında 10000 tane baseball sopası satılmıs , haberde bukadar sopayla napılıyo dıyodu ıste ıyı bır ornek:D

Benim oğlan 14 yaşındayken bıçakla kolundan saatini aldılar. Polis yakaladı sonra yaşları ufak diye 3-4 sene mahkemeye gittik geldik.

Başından buna benzer olaylar 6 ay süreyle 4 kere daha geldi. Ama bu arada tecrübe edindi.Arabanın içinden cep telefonunu yanından çaldılar yakalayıp cezasını kendi verdi. Bursada da aynı olay iki kere başına geldi döverek cezasını verdi. şimdi motor kullanıyor.Polisin savcının yapacağı kanunlarla belli kanunları da artık AB standartlarına uyguluyorlar.

Onun içinde hırsızlık çoğalıyor.Cezanı kendin ver diyemiyecem gördüğün gibi hırsız şikayetçi olursa senin başın ağırıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayatımda duyduğum en saçma şey,
adam motorunu kurcalıyor bıçak çekiyor,
dövüyorsun
hapse giriyorsun yok yere siciline işliyor

Burası Türkiye..acı Ama Gercek.....ne Yapsak Boşşşşş......hep Zara Gören Biz Oluyoz....neyseki Motorunu çalmamışlar En Azından....geçmiş Olsun........

İşte avrupa birligi uyum sayasalarımızdan bazıları.Bu arada işin garip tarafı bize dayatılan avrupa birligi uyum yasaları avrupada uygulanmıyor . :)

Geçmiş olsun arkadaşım.Şimdi diyecemki "cezasını kendin ver" ozamanda hırsız senden davacı olsa inan senelerce yatarsın.

Son düzenleme:
Paşam yazılarında hep isyan görüyorum...Hayrola bir problem varsa özelden yazarsan yardımcı olmaya çalışırım..Yaşın daha genç (17)..Şimdiden karamsar olman gelecek için sana fayda getirmeyecektir.Bunu nereden mi biliyorum?.
.Yaşımız biraz geçmiş ve meslek olarak kötülüklerle mücadelemizden..
İnan içimizde olan çürükleri günü ve yeri geldiğinde çıkarmayı da kendimize görev sayıyoruz..:cat:

Tüm polisler hakkında genellemeler yapmadan önce dikkatli düşünmek gerekli. Polisiye olaylarda en önemli sorunlar polisimize verilen kısıtlı yetkiler ve savcıların ve kanunların yaklaşımında aranmalı.
Abicim haklısın...Şuan yürürlükte olan kanunları polis yazmıyor..
polislerle alakası yok. kuralları bu hale getırenlere taş atın, ama ne yazıktırki deveye dıken mısalı bızım ınsanımız.... yanlışmıyım??
..
Aslında bizler(motorcular olarak) böyle siyasi konulara girmemeliyiz....

kanunları polis teşkilatı koymaz sadece uygular

tamam bazıları dediğin gibi olabilir fakat her meslekte çürük elma vardır

senin yarın öbür gün başın sıkıştığında sende polisten yardım isteyeceksin ki

üyelerimiz içinde de bu görevi yapanlar var biraz daha duyarlı olalım
Abicim yorumun için teşekkürler..Yerinde ve detaylı olmuş..Sağolasın..
arkadaşım bu arada geçmiş olsun demeyi unuttuk

bu olaydan çıkarılacak ders

polisi aramayacağız::cekic::::stretche
:silent::silent::silent::silent:

Benim oğlan 14 yaşındayken bıçakla kolundan saatini aldılar. Polis yakaladı sonra yaşları ufak diye 3-4 sene mahkemeye gittik geldik.

Başından buna benzer olaylar 6 ay süreyle 4 kere daha geldi. Ama bu arada tecrübe edindi.Arabanın içinden cep telefonunu yanından çaldılar yakalayıp cezasını kendi verdi. Bursada da aynı olay iki kere başına geldi döverek cezasını verdi. şimdi motor kullanıyor.Polisin savcının yapacağı kanunlarla belli kanunları da artık AB standartlarına uyguluyorlar.

Onun içinde hırsızlık çoğalıyor.Cezanı kendin ver diyemiyecem gördüğün gibi hırsız şikayetçi olursa senin başın ağırıyor.
Evet paşam sende haklısın..AB standartları gereği yasalar yumuşadı..

hayatımda duyduğum en saçma şey,
adam motorunu kurcalıyor bıçak çekiyor,
dövüyorsun
hapse giriyorsun yok yere siciline işliyor
Bu gibi olaylarda sicil bozulmaz..Yüzkızartıcı suçlar sınıfında olanlar adli sicile kayıtlanır..(Halk diliyle sicil bozulur ve ''silinmez'')

Burası Türkiye..acı Ama Gercek.....ne Yapsak Boşşşşş......hep Zara Gören Biz Oluyoz....neyseki Motorunu çalmamışlar En Azından....geçmiş Olsun........
Paşam bunun TR ile ilgisi yok.. Yasalarla ilgili...
Gelelim arkadaşımın başından geçen üzücü olaya..
Hırsızlık girişiminde(arkadaşın ithamı ile) bulunan şahıslar olayı gerçekleştiremedikleri için ve yaşlarının(belkide) küçük olmasından ötürü ceza almamışlardır.. Olay gerçekleştikten sonra da olsa ''darp'' olayında iki tarafta savcılığa intikal ettirilir..Yani olaya ''Karşılıklı Darp'' tan işlem görülmüş.Bence..
Büyük geçmiş olsun...:rendeer:
SUÇ ER GEÇ CEZASINI ÇEKECEKTİR....

geçmiş olsun diyelim. aslında az yapmışsınız dicem ama böyle durumlara fazlada girmemek lazım. bela adamın ne zaman bela getireceği belli olmaz. Allah hepimizi muhafaza eylesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar