Artistlik icin kaski caddede koluna takanlardanmisiniz ? o zaman bakin !

Halen, cadde'ye giderken kızlara hava atmak için kaskını koluna alanlardan mısınız? Bu haberimiz size göre... Uzakdoğu'da kask takmayıp da kaza yapmış 3 kişinin daha önceki sözleri, fotoğraflarıyla birlikte yansıtılıyor. Detaylı incelediğinizde durumun ne kadar vahim olduğunu göreceksiniz. Her fotoğrafın altında şu yazı yazıyor: Her sene yollarımızda motosiklet kazaları yüzünden 11.000 insan ölüyor ve 30.000 insan ağır şekilde yaralanıyor. Bu demek oluyorki binlerce aile motosiklet kazalarında sakat kalan yakınlarına ömür boyu bakmak zorunda kalıyor. Hasta yakınları, daha fazla insanın sakat kalmasını istemiyor. Sadece kask takılarak yaşanan kazalarda gerçekleşen kalıcı sakatlıkların %40ı önlenebiliyor. Malesef fotoğraftakiler için bir af yok...

Ve en alt sağ tarafta şu cümle yazılıyor:
"Kask takın! Sadece sizin güvenliğiniz için değil."

Şimdi de fotoğraf karelerinde üst kısımda yazan yazıları çeviriyorum.

İlk fotoğraf: "Kask takmıyorum çünkü beni aptal gösteriyor."

İkinci fotoğraf: " Kask takmayı sevmiyorum çünkü kask saçlarımı bozuyor."

Üçüncü fotoğraf: "Hiç bir zaman kask takmadım çünkü hiç klas gözükmüyor."

Kask takmak, hayat kurtarır. Canınızı seviyorsanız 1 metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Hayatını kaybedenler arasında motorda olduğu yerde yan düşüp kafasını yere vuran ve ölen insanlar da var. Kask, klas gözükmenizi sağlayan bir aksesuar değil, kafanızı koruyan bir araçtır. Kafanızı kullanın, kask takın.

Kötü, fotolar kötü.. :pale: Ben takıyorum kaskımı.. :pale:

1.5 yıl önce bir yakınım motorla mıcır yolda kaza geçirdi..
vücudunda hiçbirşey yoktu..
kask taksa kalkıp motoru düzeltip evine dönecekti belkide ama o gece ölümden döndü..
kazanın izlerini hep yüzünde taşıyacak..
kafatası ve çenesi kırıldı...kulağının biri koptu..suratı mıcırdan parçalandı..!
birçok ameliyat geçirmesi gerekti..
kendisini birkaç ay sonra hastanede ziyarete gittiğimde tablo hala inanılır gibi değildi..!!
herşey düzelir belki ama inanın kasksız binmeye değmez..

ben 2 sokak ötedeki berbere giderken bile kaskımı takıyorum..
ama akrabamın yüzü gözümün önüne geldiği için değil..
motosiklet bir yaşam tarzıdır..
bunu böyle algılayamamak ise cehalettir..

yakında artçı binenler için de bi tane alıcam..!!

Kaskın en iyisi suomy arkadaşlar.. Herkese tavsiye ederim.. Hızlı yada sert hiç bir çarpmayı hissetmiyorum hattaa başımı yastığa koyar gibi oluyo çok hoş :)
Buğu yapmıyo rüzgar almıyo boyuna zararı olmuyo... Canını seven suomy alsın derim...

takın kardeşlerim kaskınızı benn takmammm kask ne demeyin,,,,

Yaşamak çok güzel:bounce:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kaskın en iyisi suomy arkadaşlar.. Herkese tavsiye ederim.. Hızlı yada sert hiç bir çarpmayı hissetmiyorum hattaa başımı yastığa koyar gibi oluyo çok hoş :)
Buğu yapmıyo rüzgar almıyo boyuna zararı olmuyo... Canını seven suomy alsın derim...

Herkeste senin gibi para yok..... Vardıda kullanmadıkmı?....:wiinkk::bounce::bounce:

şahsım adına kaskları çok seviyorum ne mutlu bana ki motor ile kask kafamda bir bütünü oluşturuyor

kasksız motorcu bana garip geliyor

3-4 ay önce arazide yaptığım kazada kafamın üstüne sert bi şekilde düştüm, kafamda kroskaskım ve google vardı, eğer kaskım olmasaydı durumu hayal bile edemiyorum... daha motora binemezken hemen gidip yeni kask aldım.. Koldaki, bacaktaki kırık-çatlak iyileşir ama kafa için aynı şey geçerli değil arkadaşlar.

kötü fotoğraflar...insanın içini burkuyorlar...

"100 mere ileri gidip gelicem...takmama değmez" dememeli..

bu fotoğraflar ibretlik...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar