Her konuda bilgi sahibi olanlar!!!

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Usta bir ressam genç öğrencisinin eğitimini tamamlaması için bir öneride bulunmuş. Buna göre, yaptığı son resmi kentin en kalabalık meydanına götürüp, birkaç gün herkesin göreceği şekilde sergilemesi gerekiyormuş.

Genç adam tam kapıdan çıkmak üzereyken, ustası yanına birkaç kırmızı kalem alması gerektiğini söylemiş. Ve eklemiş; 'Tabloyu bıraktığın yere bir de not yazmalısın. Lütfen beğenmediğiniz yerleri bu kalemle işaretleyiniz.'
Çırak, ustasının dediğini yapıp, doğru en kalabalık meydana koşmuş yaptığı resimle.

Kalemleri tablonun yanına bırakıp, notu da en görünülür yere iliştirmiş tabii. Aradan birkaç gün geçmiş, ustası bu kez, gidip resme bakmasını istemiş genç öğrencisinden.

Merakla koşmuş meydana ki; ne görsün?

Yaptığı güzelim resmin, kırmızı kalemle işaretlenmiş çarpılardan neredeyse görünmüyor.

Boynu bükük, hüsran içinde dönmüş ustasının yanına.

Ustası üzülmemesini, resme devam etmesini önermiş.

Biraz daha hırslı, biraz daha cesur davranmış bu kez. Resmi tamamladığında, yine aynı meydana gitmek üzere hazırlanırken, ustası bu kez, kırmızı kalemleri bırakıp, yerine bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ve birkaç fırça almasını salık vermiş. Tabii yine aynı notla; 'Beğenmediğiniz yerleri lütfen düzeltir misiniz?'

Bir hafta sonra, genç adam sabırsızlıkla meydana koşmuş. Bir de bakmış ki; resminde tek bir fırça darbesi, fazladan bir renk şekil yok.
Mutluluktan uça, uça ustasına koşmuş, 'Nihayet' demiş, 'Resmimi beğendiler. Kimse elini sürmemiş boyalara. Kimse düzeltme yapmamış.'
Ustası durumu şöyle özetlemiş genç adama; 'İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi, gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemez.'

Dolayısıyla;

1)Emeğinin karşılığını ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın,
2)Değerini bilmeyenlere sakın emeğini sunma,
3)Asla bilmeyenle tartışma

Memleketin genel durumuna bakınca, meydanlar dolusu kırmızı kalemli insan görmek zor değil. Hele ekranlarda... Kimse önündeki resmi düzeltecek kadar bilgi sahibi değil ama iş karalamaya gelince, Allah ne verdiyse...

Sanırım olması gereken şu; hayatınızı bilgiye ve emeğe dayandırdıysanız eğer, sadece sizin kapasitenizdeki insanlara kulak verin. Diğerleri sivrisinek hesabı.

(Güneş)

her konu üzerine fikir sahibi olamaktan ziyade bilgi sahibi olmak... sanırım çok kitap okumak, merak etmek ve araştırmak lazım...

bu konu üzerine bir kaç gün evvel bir video seyretmiştim isabet oldu... komik değil üzücü....

[YT]_NkXoZRwoNc[/YT]

aklıma başımdan geçen bi olay geldi. kırşehire bi gün otobüsle gidiyorum. neyse arka koltuğumda iki bayan var konuşuyolar. işte yok öğretmenlermiş cahil nsanlara kkızıyolarmış falan... neyse kulak misafiri olduk o ara vatandaşın birisinin telefonu çaldı... deyyzem hemen atladı "bizimi öldüreceksiniz kapatın telefonunuzu telefon frenleri bozuyomuş!! klimayı bozuyomuş!! arabanın motorunu yakıyomuş!!!! " muş ta muş en sonunda dayanamadım ve döndüm arkaya diyalog aynen şu;

-afedersiniz hanımefendi rahatsız ediyorumda bi soru sorabilirmiyim?
-buyrun
-mesleğiniz?
-felsefe öğretmeniyim
-graham kafeslemesi diye bir şey duydunuzmu?
-hayır o ne?
-ABS sisteminde radyo sinyalerini emen bir sistem
-eee nolmuş yani?
-kısacası cep telefonu abs ye zarar vermez bir. arabanın motoru tamamen mekanik motoru yakmaz iki bize telefonu kapat diyen şöföründe muavininde çoğu yolcununda telefonu şu an açık buda üç

o ara muavin girdi.. tabi kardeşim şöförünki açık olur.. niye o bozmuyomu dedim? şöför arkadaş frene basacağı zaman telefon kullanmıyomuş!!!!! cehalete bak.... lan bu fren ne zaman kullanılacağı bellimidir? hadi sen telefonla konuşmazsın o zaman frene basarken telefon gelirse ne olacak?

ablam hemen atladı tabi otobüsçü arkadaşlardan iyimi bileceksin diye?
tabi orada dayanamadım otobüs şöförlüğüde yaptğımı sanayici olduğumu da söyleince ablam bozuldu kaldı.... ırakında herkes kendi bildiği işte konuşsun dedim tabi kapak vatandaş.....

demem oki aynı buradaki örnekteki gibi felsefe hocasının işi ne felsefe.... kulaktan lafı duyarız ve doğru der her yerde dile getiririz...

millet olarak hatamız bu. HER İŞİ BİLİRİZ FAKAT HİÇBİR İŞİ DÜZGÜN YAPAMAYIZ...... sanayide bir laf vardır. iyi ustanın tek işi olur diye... eğer adam elektrikçi boyaya bakıyosa yaptığı iki iştende hayır gelmez... buda böyle herkes bildiği işte konuşsa ve ilerlese teknoloji anlamında japonyadan farkımız kalmazdı..

GKN

eyong :cat::cat::cat:

her konu üzerine fikir sahibi olamaktan ziyade bilgi sahibi olmak... sanırım çok kitap okumak, merak etmek ve araştırmak lazım...

bu konu üzerine bir kaç gün evvel bir video seyretmiştim isabet oldu... komik değil üzücü....

[YT]_NkXoZRwoNc[/YT]

abi bide sosyal mesaj verenler olmuş:D
eleman diyoki, mısır pramitlerini kaçırdıkarına göre gümrükte tanıdıkları vardır, yoksa yurt dışı çıkışlarda çantalar didik didik aranıo:queen::queen:
ey allahım..

asm

Çok şey bilen(alim vs.) az ve öz konuşuyor. Az bilen(az bilenden kasıt cahillik) ise nedense çok konuşuyor.

"Birşeyi de bilme kardeşim" deriz ya toplumumuzda bazıları için

Çok şey bilen az bilenin yanında pek konuşmaz. Az bilen onu bir türlü bastırır.

Güzel yazı.Paylaşım için teşekkürler.

Cahil ile oturup kalkmamak lazım vesselam.

(Cahilden kasıt okul okumayan değil elbette.)

bende bundan sonra kaptmıcam telefonumu :) bu arada yazı süper gerçekten

Zaten telefon otobüslere birşey yapmıyor.Muavin,şöför tayfası hep konuşuyor.Ama yasak olması da şart ki atıyorum şehirlerarası yolculuk yapıyosunuz.Telefonunu biri açıyo saatlerce konuşuyo,o kapatıyo başka birisi açıyo_O yolculuk size zehir olmaz mı?Mesele bu zaten:cat:

Zaten telefon otobüslere birşey yapmıyor.Muavin,şöför tayfası hep konuşuyor.Ama yasak olması da şart ki atıyorum şehirlerarası yolculuk yapıyosunuz.Telefonunu biri açıyo saatlerce konuşuyo,o kapatıyo başka birisi açıyo_O yolculuk size zehir olmaz mı?Mesele bu zaten:cat:

arkadaşım sebepte o zaten.. bizim dayıda otobüscü... adamla bazen boş olduğumda yola çıkarım şöför falan olmazsa yanında oda aynı millete kapattırır kendisi kullanır. hatta bi gün birisi geldi çocuğa sinir oldum. arabamız 98 2000 üstü görünümlü neyse başladı 1-2 de oturuyo bide ya kaptan bu araba 2000 model değil niye 2004 yazdınız? yok kaç lira yakıyo yok koltukları niye değişmediniz? yok öne neden böyle ayna takmadınız? yok bakımları yapıyomusunuz? sorduda sordu. en son benim telefon çaldı neyse açtım konuştum kapattım.ç bu seferde atladı yaa kaptan telefon zararlı değilmi? bizişmi öldürecen? bende patladım. evet baazzıı müşteriler çok soru soruyo onlardan bıktım çabuk öldürsün diye telefonu açıyorum dedim...

bozuldu konuşmadı tabi :) bizim dayıda soran olursa önde frekans emici var öndeki telefonlar etkilemiyo diyip atıyo ama milletin bilmediği bir şey var. bizim ve çoğu otobüsün abs si iptal.... yani abs yok :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar