Ya dikkatli park et yada kahrol...

Arkadaşlar geçen hafta bir davet üzerine bir lokal'e canlı müzik dinleyemeye gittim.Lokal düğün salonun yanındaydı ve o akşamda salonda düğün vardı.Yol kalabalıktı ve motosiklete dahi yer bulmak güçtü.Bir ara arabanın biri çıktı ve bende arabanın çıktığı boşluğa yanaştım.Yol eğimliydi, ön tekeri kaldırıma yanaştırdım ve vitesi 1'e alarak stop ettim.Motosikletimi bıraktığım yer genişti fakat yolun eğimli olması, düğün kalabalığı ve arabaların sık sık yoldan geçmesi ve park yerlerinden çıkması, yanaşmaya çalışmaları v.s. beni rahatsız etmişti.Motosikletten indikten sonra abartmıyorum, yaklaşık 5 dk motosikletin başından ayrılmadım ve motosikletime daha güvenli bir yer bakmaya başladım.Tam bu sırada bir motosiklet geldi ve hemen yanıma yanaştı.

Adam motosikletten indi ve düğün salonuna gitti 1-2 dk geçmeden bir arkadaşıyla dışarı çıktılar ''arkadaşı hadi acele et'' felan diyordu, motosikletin sahibi ''buraya bıraktık ama çarpıp devirmesinler'' dedi.Diğeri ''kim çarpacak hadi yürü'' felan derken neyse bunlar oradan uzaklaştılar.

Ben rahat olamadığım için motosikletime bindim çalıştırdım ve bulunduğum yerden çıkarak yolun başına kadar gittim ve geri dönerek kaldırıma çıktım ve motosikletimi duvara sıfır birşekilde park ettim.

Lokal'e çıktım yaklaşık 1-1,5 saat otruduktan sonra oradan ayrıldım.Motosikletimi almaya giderken bir bayan diğer motosikletin yanında duruyordu.Düğün salonundan çıkan bir adam, bayana ''ne yapyorsun burada'' dedi. Bayanın cevabı; ''motosiklete bakıyorum, çarpıp kaçmışlar'' dedi.

Ben bir anda şaşırdım :cyclopsan hemen gidip motosiklete baktım gidon ve kafa grenajı dağılmıştı.Detaylı incelesem belki ne ezikleri vardı. Üzülmüştüm ve bir süre şaşkınlığımı üzerimden atamadım.

Eğer motosikletimi ilk park ettiğim yerden, daha güvenli bir yere almasaydım.Eğlenmeye gittiğim gece, benim için kabusa dönecekti.

Park ettiğiniz yerlere çok dikkat edin.

Herkese kazasız sürüşler dilerim...

Son düzenleme:
bazen benimde içime sinmez bıraktığım yer motor elimde çok gezmişimdir:)

Benzeri bi olay benim başıma gelmişti otoparkda egimli yere park ettik sonucunada katlandık Kırık ayna sırık sinyal kırık sag gidon :salut:

doğru olanı yapmışsın özer.ben motorumu hayatta yola bırakmam.en kötüsü kaldırıma çıkarım.arabalar çok dikkatsiz.Allah korumuş.

ders: motosikletimizi güvenmediğimiz yere parketmemeliyiz :)

BU tip durumlarda ben herzaman kapalı otoparka bırakırım. Zaten benzinden kazanıyoruz otoparka bırakıp rahat rahat işimize gücümüze bakabiliriz :)

evet haklısın bikeresinde banada öle olmuştu ama yine de ne kadar dikkat edersek edelim oluyor.

Ben buna nazar diyorum. Mutlaka bi kaç göz kalıyo insanın motorunda.

Bi keresinde 2 dakikalığına bişey almak için markete girmiştim. Dışardan çaaattt diye bi ses geldi bi çıktım adamın biri geri geri giderken benim eski motoru devirmiş adamı yakalamama kalmadan gazlamıştı. Plakasını aldım ama ne fayda.

Nerse siz yinede eşşeğinizi sağlam yere koyun sonraki olanlar artık takdiri ilahidir.

ilk motorumun üstüne araba cıkmıstı unutmuyorum o günü alalı 1 hafta olmustu arabanın arkasına bilincsizce parketmiştim sonra adam geri geri görmemiş dagılmıstı motor.

Bu ülkede eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım....

bu benım basıma gelmıstı Allahtan cıddı bısı olmadı..
telefon bakmaya kadıkoyde bı dukkana gırmıstım..
akabınde dısk kılıdının alarmını duydum
sonuc kırık bı debrıyaj manetı ozur dıleyen bı mınıbuscu..
motora sıkısmıs 20 ytl:D

Hava çok fırtınalı aşağı bıraktım ama aklım kızım da. Malum 110 kg bişey, ya devrilirse.. :silent: Poofffff :pale:

Çok doğru ! Ben motoru bırakınca sanki biri bişiler yapıyomuşş gibi geliyoo :silent:

Mersin İl Temsilcisi
Çok doğru ! Ben motoru bırakınca sanki biri bişiler yapıyomuşş gibi geliyoo :silent:

valla yaaa, di mi? offf yaaaa, keşke hırsızlar olmasaydı da şöyle karşı kaldırıma bıraksaydık ve uyanınca başımızı kaldırıp şöyle bir baksaydık ya da onu uzun uzuuun seyretseydik. ama bir zoru sevmişiz....ooooofff offfffff neydi o şarkı, hah buldum:

BÖYLEDİR BİZİM SEVDAMIZ....:bounce:

market alışverişlerinde falan abartısız beş kez motoruma bakıyorumdur.her şey yolundamı diye

gerekli bütün tedbirleri aldıktan sonra

direksiyonu kitlerim vitese takarım ve Allaha emanet ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar