- Konu Yazar
Arkadaşlar her 4 zamanlı motorda beyin varmıdır ve beyin ne iş yapar?
4 zamanlı motor beyinsiz çalışır mı?
4 zamanlı motor beyinsiz çalışır mı?
Beyin derken genelde CDI ünitesi kastedilir. Tabiki özellikle 4 zamanlı motorlarda elektronik ateşleme kullanılır. Sanayide bazen elektronik konjektör içinde beyin tabiri kullanıldığına şahit olmuştum. Platinli sistem beyinsiz diyebileceğimiz mekanik avanslı sistemdir. Burda avans otomatiğinin merkezkaç kuvveti ile açılıp kapanması ateşleme zamanının süresini belirler. Yani devir arttıkça ateşleme süresinin kısalıp ateşlemenin bozulmasını engellemek için yüksek devirlerde daha uzun bir ateşleme süresi sağlanmaya çalışılır.Platinli sistemde mekanik olarak yapılan bu işlem elektronik ateşlemeli sistemlerde CDI ünitesi tarafından devire göre elektronik olarak ayarlanmaktadır. Özellikle yüksek devirli motorlarda elektronik ateşlemenin büyük avantajı vardır.
Hayır her 2 ya da 4 zamanlı motorda olmaz.
Beyin canlılar da olur.
O halk dilin de söylenen şey.
2 transistör 4-5 direnç ve 1-2 kondansatörden oluşan bir devreye beyin demek,insana saygısızlık bence.
En karmaşık ECU (elektronik control unit) devreleri bile TV kumandasından daha karışık değilken bana çok ilginç geliyor BEYİN denmesi.
ben sadece beyin olarak duydum görmedim bile:mrgreen:
soracağın şey aslında 4 zamanlı bir motordan beyini(devreyi)söküp krak miline bi çentik yapıp platin takıp kulllanabilirmiyiz:silent:
Bunu pistonu ü.ö.n' ya getirip yapsak sonrada bi avas ayarı verip yapamazmıyız.
Bunu pistonu ü.ö.n' ya getirip yapsak sonrada bi avas ayarı verip yapamazmıyız.
Bence yapamazsın. Ama sen istersen dene. Sonuçta krank milinide mahvetmek var. Ayrıca uygun avans otomatiğini nerden bulacaksın. Sonuçta beynin yenisini almak her halükarda daha ucuza mal olur.
4 zamanlı motorlarda buji 2 de 1 ateşliyordu heralde.platinli olunca pistonun her ü.ö.n'ya geldiğinde buji ateşleyecek sorun olurmuki?SORUN OLMAZ
zaten beyin yok şimdi motorum 2 zamanlı onu söküp yerine 4 zamanlı bişey takarsam diye sordum.
Hayır her 2 ya da 4 zamanlı motorda olmaz.
Beyin canlılar da olur.
O halk dilin de söylenen şey.
2 transistör 4-5 direnç ve 1-2 kondansatörden oluşan bir devreye beyin demek,insana saygısızlık bence.
En karmaşık ECU (elektronik control unit) devreleri bile TV kumandasından daha karışık değilken bana çok ilginç geliyor BEYİN denmesi.
Aynen katılıyorum çok yerinde bir yorum olmuş.
Tek bir hata var; TV kumandasından daha karışıktır emin olabilirsiniz![]()
Aynı ön yargılar şehirler arası otobüsler de cep telefonu kapattırılması saçmalığında da var.
Bir zamanlar servisler,arızalanan PLC modüllerini garanti kapsamında tamir etmemek için şöförlerimize böyle masallar uydurmuşlardır.
Eğer kullandıkları komponentler endüstriyel kullanıma uygun olsa bu sorunları yaşamaz yolculara yaşatmazlardı.
Aaaah ah Saf milletiz vesselam.ale:
yeah yazılanlara konuşulan teknik konulara bak heyt beaaaaaa![]()
İHTİYAR;827185' Alıntı:Aynı ön yargılar şehirler arası otobüsler de cep telefonu kapattırılması saçmalığında da var.