En sewdiğiniz köpek cinsi nedir

:mrgreen:
severm sevmesine şirin gelirler ama o kocamanları havlaya havlaya koşarak bana gelirse kaçarımmmm:)

:mrgreen:
severm sevmesine şirin gelirler ama o kocamanları havlaya havlaya koşarak bana gelirse kaçarımmmm:)

eger kacarsan daha hizli gelir ustune,engin kopek kovalama tecrubelerime dayanarak soyleyebilirimki,kopek sana geliyosa otur ve bi sigara yak,sigara bitene kadar kopek basip gitmis olur.en kotu ihtimal paca kismina biraz hormonel atik salar:):):).

Benim favorim alman k-9 kopekleri,cok akilli ve egitime cok yatkin hayvanlar.maddi durumu yoluna sokunca alcam bi tane.

sen ondan korkmazsan o sana bişey yapmaz.koklar koklar gider ama bu sokak köpekleri için geçerli değil onların ne yapağı belli olmaz...sen al bir golden bak keyfine walla :)

:mrgreen:eek:turmuorum koşmuorumda sağa sola gidip geliorum
o zaman sen hala tek parca yasayabildigine dua et :queen::queen:
sen ondan korkmazsan o sana bişey yapmaz.koklar koklar gider ama bu sokak köpekleri için geçerli değil onların ne yapağı belli olmaz...sen al bir golden bak keyfine walla :)

bu dogru,salak hayvanlar karsisindakinin ondan korkup korkmadigini anliyolar,disime uygun bi kopekse yanindan gecerken icimden kufur sayarak geciyorum hayvana,ve hayvan donup gidiyo,hemen arkamdan gecenin pacasina sariliyo. ama abi karsindada koca pit'i gordugunde korkmamak eldemi,seyim bile kayboluyo korkudan :queen::queen::queen:

pinscher :thumleft:

12042007av0.jpg

bu da benim oglum Ares.3,5 yaşındaydı. malesef 2 yıl once araba kazasında felç kaldı cok acı cektıgı ıcın uyutmak zorunda kaldım.

Ares İnternette sörf yaparken

Buradada oglum arkadasımı tavlada mars ederken:)

bu da benim oglum Ares.3,5 yaşındaydı. malesef 2 yıl once araba kazasında felç kaldı cok acı cektıgı ıcın uyutmak zorunda kaldım.

benİmkİde areS arkadaŞım. köpeİn iÇin çOk üSüldüm. :salut::salut:

her cins köpeği severim aşırı derecede:) ama rott un yeri ayrıdır

hayatıma giren en güzel şey oldu. yalan yok motorumdan daha çok seviom onu. kuyruğunu dün kestirdim. 2 tane uyuşturucu vurdular zor bayıldı. adI areS.

satofoto0032jm6.jpg

satofoto0033pa7.jpg

satofoto0035lk4.jpg

Son düzenleme:
Valla bende bull terier lere hayranım hatta bi ara baya bi araştırdığım oldu tam alıcakken annemle anlaşamadık bu sefer :( bunların birde minyatürleri var onlar daha da felaket birşey öyle böyle derken çalıştığım işyerrinin k9 u vardı onu gezdirirdim mesai saatleri dışında baya alıştık derken işten ayrıldım sonrasında da olmadı birde şu kangallara hayranım safkan bir türk olması iri cüssesi gerçekten harika köpekler güzel konu tebrikler

hani "maske" filmi vardı ya Jim Carrey in oynadığı,orada MIlo vardı (maylo diyrdu ama doğru yazmımmı adını bilemiyorum.) o köpek cinsine ne deniyor bilmiyorum ama kıpır kıpır köpeklere hayranım,çok severim.Kızarmış tavuk seven arkadaşlar da vardır ama konu tavuk değil köpek:mrgreen::p

Sato8 iyi dileklerin icin tesekkur ederim. uyutma kararını vermek ınankı bugune kadar aldıgım en zor karardı dıyebılırım. cok kotu bır olay hıcbırımızın basına gelmesın bırdaha

Sevgili arkadaşlar, bizlerde birçok hayvan edindik, çok sevdik ancak hep erken ayrıldık:pale: Son zamanlarda nesli sadece bizim topraklarımızda olan Tarsus Çatalburun köpeği ile ilgileniyorum. Çok güzel bir Köpek, umarım bir gün bizimlede kalacak bir tane olacak:cat: ancak bu resimlerdeki gibi boynunda zinciri ile değil:pale:

[/

[URL=http://imageshack.us][/

[URL=http://imageshack.us][/

Temel Özellikleri
Munis, sevecen ve itaatkar köpekler. Sahiplerinin sözünden çıkmıyor, efendilikleri ile biliniyorlar. Ama ortak bir dertleri var: Sanki tam ortadan ikiye bölünmüş gibi duran, çirkin mi çirkin burunları. Bu yüzden de onlara "çatalburun" deniyor.

Bu kusurları aynı zamanda en büyük avantajları. Bu sayede sanki iki burunları varmış gibi daha iyi koku alıyorlar, çirkinlikleri onları diğer bütün köpeklerden üstün kılıyor.

Neler Yapar?
Uzun süre sakin kalabilmeleri çatalburunları mükemmel av arkadaşları yapıyor. Ancak hem yerde, hem de havada koku sürebilme yetenekleri, gözlerinden okunan zekalarıyla birleşince çatalburunlar sadece av köpeği değil aynı zamanda ideal narkotik, arama-kurtarma ve polis köpeği (K9) adayları. Durumun farkına varan Emniyet Genel Müdürlüğü, Tarsus’a ekip yollayarak Ankara Gölbaşı’ndaki köpek eğitim tesislerine hemen bu köpeklerden aldı.

Ferma av köpeklerinin geçerliliğinde en önemli faktörlerden biridir. Avın yerini bulup belirleyerek avı ürkütmeden ama avcıyı da haberdar edecek şekilde köpeğin yaptığı harekete denir. Ferma Tarsus çatalburun köpeklerince iki şekilde yapılmaktadır. Erkeklerin %89,18'i donarak ferma yapmakta, %86,48'i ayak kaldırarak ferma yapmaktadır. Hem ayak kaldırarak hemde donarak ferma yapan erkek sayısı %75,67'dir. Dişilerde ferma hareketi ise %88'inde donarak, %80'inde ayak kaldırarak yapılmaktadır. Dişilerin her iki ferma şeklini gösterme oranı ise %68'dir. Hem dişi hem erkek bireylerin tamamı her iki ferma şeklinden birini mutlaka yapmaktadır.

İncelenen çatalburunların genelinde ev halkının dışındaki insanlarla da ve özellikle çocuklarla hemen samimi tavırlar geliştirdikleri gözlemlenmiştir. çocuklarla oynamayı sevmeleri bu ırkın hasta çocuklarla ilgili rehabilitasyon kapsamında kullanılabileceğini göstermektedir. Dişi ve erkeklerin geneline bakıldığında %90'ının üzerinde çocuklarla iyi ilişkiler kurdukları belirlenmiştir.

Kökeni
çatalburun av köpekleri Tarsus ve civar köylerde uzun yıllardır av köpeği olarak besleniyor. Sayılarının bugün itibarıyla 200 kadar olduğu tahmin ediliyor. 20 tanesi Tarsus Belediyesi’nin hayvan barınağında koruma altında. Mersin’de "çatalburun" denilen köpekler yurtdışında ise Turkish Pointer olarak tanınıyor.

Halkımız tarafından yapılan bilinçsiz çiftleştirmeler sonucunda orijinalliğini kaybetmiş olan “Tarsus çatalburun” köpeğinin ırk ıslahı ile ilgili olarak, literatür ve bilimsel kaynak araştırmaları ve gen etütleri yapılmış, İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Tarsus Belediyesi ile koordineli çalışmalar neticesinde Türkiye’deki orijinale en yakın örnekleri tespit edilip toplanarak bir damızlık kolonisi oluşturulmuştur.

Bu çalışma ile bilinçli ve bilimsel çiftleştirmeler sonucunda orijinal çatalburun ırkı köpek elde etmek hedeflenmiştir. Bir Türk köpeği olan çatalburun ırkı köpeğin dünya bilim çevrelerine tanıtılması, ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı çalışmalarıyla dünya köpek ırkları literatürüne “Türk ırkı Tarsuslu çatalburun” köpeği şeklinde bilimsel adıyla kabul ettirilmesi planlanmaktadır.

Ancak çatalburunların resmi anlamda ırk ıslahı yapılmadığı için resmi listelerde adı geçmiyor. çünkü Tarım Bakanlığı köpekleri hálá tip olarak tescil etmedi. Türkiye’ye özgü bu özel hayvanların araştırılması ve tanınması için Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün listesine alınmaları gerekiyor.

çatalburun köpekleri Tarsus ve yakın çevresindeki avcılarımız tarafından kullanılmakta ve yerel bir av köpeği olarak bilinmektedir. Bu köpek ırkı üzerinde herhangi bir bilimsel araştırma yapılmamıştır. Türkiye'de yapılan tek ciddi çalışma, Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı iki projedir.

Tarsuslu üç lise öğrencisinin hazırladığı çatalburun Projesi, TUBİTAK Liselerarası Proje Yarışması’nda (2002) birinci oldu. Biyoloji öğretmenleri ümit Remzi Dinçer’in danışmanlığında hazırlanan iki aşamalı projede yarısı dişi 80 köpekle çalışıldı. Köpeklerin boy, kilo, kuyruk, kulak gibi ölçümleri yapıldı, çatalburun ortalamaları çıkarıldı. Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Dinçer köpeklerin tescil edilmesi için Tarım İl Müdürlüğü’ne sürekli dilekçeler verdiğini ama henüz bir sonuç alamadığını söylüyor.

Tarım Bakanlığı’nın ataletine rağmen çatalburun köpekleriyle ilgili çalışmalar yok değil. Bunlardan bir diğeri de TRT’ye ait. Kurumun internet sitesinin TRT market bölümünde çatalburunlar üzerine bir belgesel CD’si satılıyor.

Belgeselde yıllardır bu köpeklerle yaşamış Tarsuslu avcılar çatalburunları anlatıyor. Köpeklerle ilgili bir başka çalışma da Tarsus’ta faaliyet gösteren Berdan Tarih ve Kültür Vakfı. Vakıf bu özel hayvanlarla ilgili bir kitap hazırlığında

Sato8 iyi dileklerin icin tesekkur ederim. uyutma kararını vermek ınankı bugune kadar aldıgım en zor karardı dıyebılırım. cok kotu bır olay hıcbırımızın basına gelmesın bırdaha

köpek sevgisi bambaşka arkadaş. areSin kuyruğu kesiLirke naSIl canI yandI hayvanIn. ağlıyodum nerdeyse. ama senin aresi nasıl uyuttuğuna hayret ettim herhalde ben olsaydım yapazdım ama seninki doğru bi karar. cesurca bu kararı verip uygulamışın. tebrikler

işte buda benim en sevdiğim ve çok yakında sahip olucağım köpekcikk:wiinkk:
DOGO ARGENTİNO -BEYAZ ÖLÜM:bounce:
argentin.jpg

rkopf.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar